Kim hurahti korsettitreeniin. Mutta mitä sanovat lääketieteen asiantuntijat? Kuva: Reuters
Kim hurahti korsettitreeniin. Mutta mitä sanovat lääketieteen asiantuntijat? Kuva: Reuters

Tiimalasivartalon metsästyksessä ei ole Hollywoodissa mitään rajoja.

Hollywoodin julkkismaailman on vallannut uusi laihdutusvillitys nimeltä vyötärötreeni. Esimerkiksi seurapiirijulkkis Kim Kardashian ja näyttelijä Jessica Alba ovat kertoneet hurahtaneensa tähän laihdutuskikkaan, jonka lopputuloksena pitäisi olla täydellinen tiimalasivartalo.

Vyötärötreenillä on myös toinen nimi, joka kuvaa ”treenin” ideaa ehkä edellistä paremmin: korsettidieetti. Kim ja Jessica pitävät siis useita tunteja päivässä päällään tiukkaa korsettia, koska uskovat sen pudottavan painoa ja muokkaavan heidän vatsanseutunsa kapeammiksi.

 

I'm really obsessed with waist training! Thank you @premadonna87 for my new waist shapers! #whatsawaist

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Treenaaminen on tietenkin myös liikuntaa, joten korsettia pidetään päällä myös salilla huhkiessa. Jumppaaminen korsetti päällä saa lajin kehittäjien mukaan ihmisen hikoilemaan enemmän ja näin pudottamaan myös enemmän painoa. Yksinkertaista.

Homma on myös asiantuntijoiden mielestä simppeli. Tämä ei yksinkertaisesti toimi.

– Lääketieteellisesti tässä ei ole mitään järkeä. Vyötärön kiristäminen tiukasti ei tee siitä lopullisesti pienempää. Kun vaatteen ottaa pois päältä, keho palaa takaisin tavalliseen muotoonsa, kommentoi lääketieteen professori Mary Jane Minkin Yalen yliopistosta.

Newyorkilainen lääkäri Keri Peterson on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa tätä treenitapaa käyttävät eivät pudota painoa sen takia, että se olisi toimiva tapa laihduttaa. Kilojen karistaminen on lähinnä luonnollinen jatkumo sille, että korsetti päällä on epämiellyttävää syödä. On normaalia laihtua, jos ruoka ei mene suusta alas. Korsettidieetti aiheuttaa todennäköisesti myös närästystä ja hengitysvaikeuksia.

Peterson antaa korsettidieettiä hieman rakentavamman vinkin tiimalasivartalon tavoittelemiseksi:

– Hoikentavat alusvaatteet riittävät.

Jos taas mielessä on kilojen karistaminen, kannattaa ehkä aloittaa kokeilemalla ihan tavallista liikuntaa ja monipuolista ruokavaliota.

Lähteet: Harpers Bazaar, Women's Health Magazine, Today

Lue myös:

Vain 15 minuuttia aikaa? Näin teet tehokkaan treenin

Näin treenaa näyttelijä-malli Ashley Greene

Kaikkien aikojen helpoin pepputreeni

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Malla Malmivaara ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä. Krista voitti parhaan naispääosan Jussin.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.