Kim hurahti korsettitreeniin. Mutta mitä sanovat lääketieteen asiantuntijat? Kuva: Reuters
Kim hurahti korsettitreeniin. Mutta mitä sanovat lääketieteen asiantuntijat? Kuva: Reuters

Tiimalasivartalon metsästyksessä ei ole Hollywoodissa mitään rajoja.

Hollywoodin julkkismaailman on vallannut uusi laihdutusvillitys nimeltä vyötärötreeni. Esimerkiksi seurapiirijulkkis Kim Kardashian ja näyttelijä Jessica Alba ovat kertoneet hurahtaneensa tähän laihdutuskikkaan, jonka lopputuloksena pitäisi olla täydellinen tiimalasivartalo.

Vyötärötreenillä on myös toinen nimi, joka kuvaa ”treenin” ideaa ehkä edellistä paremmin: korsettidieetti. Kim ja Jessica pitävät siis useita tunteja päivässä päällään tiukkaa korsettia, koska uskovat sen pudottavan painoa ja muokkaavan heidän vatsanseutunsa kapeammiksi.

 

I'm really obsessed with waist training! Thank you @premadonna87 for my new waist shapers! #whatsawaist

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Treenaaminen on tietenkin myös liikuntaa, joten korsettia pidetään päällä myös salilla huhkiessa. Jumppaaminen korsetti päällä saa lajin kehittäjien mukaan ihmisen hikoilemaan enemmän ja näin pudottamaan myös enemmän painoa. Yksinkertaista.

Homma on myös asiantuntijoiden mielestä simppeli. Tämä ei yksinkertaisesti toimi.

– Lääketieteellisesti tässä ei ole mitään järkeä. Vyötärön kiristäminen tiukasti ei tee siitä lopullisesti pienempää. Kun vaatteen ottaa pois päältä, keho palaa takaisin tavalliseen muotoonsa, kommentoi lääketieteen professori Mary Jane Minkin Yalen yliopistosta.

Newyorkilainen lääkäri Keri Peterson on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa tätä treenitapaa käyttävät eivät pudota painoa sen takia, että se olisi toimiva tapa laihduttaa. Kilojen karistaminen on lähinnä luonnollinen jatkumo sille, että korsetti päällä on epämiellyttävää syödä. On normaalia laihtua, jos ruoka ei mene suusta alas. Korsettidieetti aiheuttaa todennäköisesti myös närästystä ja hengitysvaikeuksia.

Peterson antaa korsettidieettiä hieman rakentavamman vinkin tiimalasivartalon tavoittelemiseksi:

– Hoikentavat alusvaatteet riittävät.

Jos taas mielessä on kilojen karistaminen, kannattaa ehkä aloittaa kokeilemalla ihan tavallista liikuntaa ja monipuolista ruokavaliota.

Lähteet: Harpers Bazaar, Women's Health Magazine, Today

Lue myös:

Vain 15 minuuttia aikaa? Näin teet tehokkaan treenin

Näin treenaa näyttelijä-malli Ashley Greene

Kaikkien aikojen helpoin pepputreeni

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

 

On naurettavaa, että vapaaehtoisesti lapsettomia ihmisiä pidetään itsekkäinä. Oikeasti itsekkäitä olemme me perheelliset.

En pidä vastakkainasettelusta, joka vallitsee lapsettomien ja lapsellisten välillä. On naurettavaa, että vapaaehtoisesti lapsettomia ihmisiä pidetään itsekkäinä. Oikeasti itsekkäitä olemme me perheelliset.

Olen aina halunnut lapsia ja heitä myös saanut, kaksi ihanaa. Mutta olen tuntenut valinnastani myös tuskaa. Maailmassa on ihan liikaa ihmisiä, onko minulla oikeus tähän?

Meitä on täällä jo 7,6 miljardia. Tutkijat ovat laskeneet maapallon kestävän maksimissaan 10 miljardia ihmistä. Tämä luku ylittyy näillä näkymin vuonna 2060.

”Kun joku päättää, ettei tee omaa biologista lasta, se antaa jollekin muulle mahdollisuuden tehdä.”

Jonkun on tehtävä jotain ja pian. Mutta kenen? Minä itse en ollut siihen valmis. Ajattelin enemmän itseäni kuin kokonaisuutta.

Tästä syystä vanhempien pitäisikin olla lapsettomuuden valinneita kohtaan kiitollisia. Sen sijaan, että ylenkatsomme heidän elämänvalintojaan, meidän pitäisi antaa heille aplodit. Kärjistäen: kun joku päättää, ettei tee omaa biologista lasta, se antaa jollekin muulle mahdollisuuden tehdä.

Lapsettomien ja lapsellisten välinen kinastelu pitäisi jo vähitellen unohtaa. Kun ajattelemme asiaa tarpeeksi isosti, me olemme kaikki samalla puolella.

Vierailija

Vapaaehtoisesti lapsettomat ansaitsisivat aplodit

Oikein isosti ajateltuna annetaanko siis intialaisten ja afrikkalaisten tehdä lapset? Aivan sama jättäisikö joku suomalainen lapsen tekemättä, se ei oikeasti maailman väkilukua hetkauta. Itsellensä vain tekee hallaa kun vanhuudenpäivinä ei ole ketään joka voisi auttaa. Vaikka miten isosti yrittäisin ajatella, en näe syytä antaa aplodeja vapaaehtoisesti lapsettomille sen vuoksi että he olisivat näin pelastamassa maailmaa. Suomessa syntyy enää niin vähän lapsia, että tätä menoa viimeinen syntyvä...
Lue kommentti
Ehkä mä sitten vanhainkodissa..

Vapaaehtoisesti lapsettomat ansaitsisivat aplodit

Kiitos! Ja olkaa hyvä kaikista niistä veroista, joita teidän jälkikasvuanne varten maksan. Itse käytän julkisista palveluista lähinnä teitä, jotka tunnetusti ovat ala-arvoisessa kunnossa. Ja minun vanhempani maksoivat minun kouluni, joten turha tulla huutamaan. Ainiin, maksoin kyllä itsekin niitä opintolainalla ja vähäisen kelalta saamani opintotuen takaisin maksamalla laittoman suurella korkoprosentilla lisättynä!
Lue kommentti