Mie tahon! Kuva: Shutterstock
Mie tahon! Kuva: Shutterstock

Voiko tämä olla totta? Somessa leviää Feissarimokien juttu, jossa morsian esittää häälahjalle minimiarvon: 200 euroa.

Mitäs sitä häitä järjestämään, jos ei kerran kunnon lahjojakaan ole luvassa. Tätä mieltä on ainakin Facebookissa esiintyvä Justiina, joka määrittelee hääkutsussaan vierailleen häälahjan minimiarvon: 200 euroa.

Päämäärätietoisen morsiamen vaatimus on herättänyt somessa hämmennystä, kun ilmoitus päätyi Feissarimokiin. Häävieraat kummaksuvat morsiamen vaatimustasoa.

"Kiitos kutsusta, mut mikä toi läppä on et lahja min 200 e?" kysyy yksi vieraista.

"No ette oo tosissanne ees, mäki ihmettelin tota ja aattelin, että on tullu ikävä painovirhe kutsuun ja et sen piti olla varmaan 20..."

Mutta ei, 200 euroa on Justiinan vaatimus, ja tälle on selvät perustelut:

"Ollaan panostettu sen verran kuitenkin suunnitteluun et ei haluta et jengi tulee sinne vaan ilmatteeks syömään. Ihan kohtuullinen pyyntö jos huomio että kerran ne häät vaan tanssitaan"

"Niin siis voi tietenkin ostaa useampia pienempiä juttuja ja yhdistellä tai laittaa ihan rahaakin", Justiina pehmentelee.

Justiina, jonka Facebook-profiilin aitoudesta ei ole varmuutta, reagoi kohuun Facebook-päivityksellä, joka on niin ikään julkaistu Feissarimokissa.

– Häät ovat minulle suuri juttu. Jotkut voivat mennä naimisiin matalalla profiililla vaikka maistraatissa, mutta minulle tämä on elämäni tärkein päivä, jota olen suunnitellut pikkutytöstä asti. En halua että niistä tulee halvalla huitaistut mustalaishäät, hän kertoo.

– Lahjojen avaaminen on yksi osa spektaakkelia ja Ikean kynttilät eivät aivan vastaa sitä laatua mitä odotan häälahjoilta, hän selventää.

Onnea Justiinalle avioliitton satamaan! Toivottavasti hääväki saapuu paikalle kaikesta huolimatta.

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VESIMIES

Älä sivuuta pieneltä vaikuttavaa ongelmaa. Etenkin terveyteen liittyvät kysymykset on parasta ottaa vakavasti. Satsaa tasapainoiseen ruokavalioon ja liikuntaan.

 

KALAT

Viilaa raha-asiasi kuntoon. Nyt ei kannata ottaa riskejä taloudellisissa kysymyksissä. Pelaa varman päälle ja odottele varmempia aikoja.

 

OINAS

Keskity kehittämään itseäsi ja auttamaan muita. Saat valtavasti irti ihmissuhteista, jos olet avoin. Vuorovaikutus on kaiken hyvän avain.

 

HÄRKÄ

Avoimuus ja rehellisyys ovat parhaat valttisi. Saat takaisin positiivisen energian, jota lähetät eteenpäin. Ajattele kaikkien yhteistä etua.

 

KAKSONEN

Sinulla on hyviä ideoita ja luovuutta vaikka millä mitalla. Jarruttele kuitenkin hieman vauhtiasi. Mieti tarkkaan, mitä mistäkin vedosta seuraa.

 

RAPU

Ota kaikki irti valokeilasta. Sinun on oltava tänään parhaimmillasi, sillä kohdallesi osuu muutama loistava tilaisuus. Älä anna niiden livahtaa ohitsesi.

 

LEIJONA

Tee aloite ja avaa keskustelua aiheesta, johon ei ole helppo tarttua. On aika puhdistaa ilmaa. Vietä aikaa perheen ja ystävien seurasta nauttien.

 

NEITSYT

Ota yhteyttä vanhoihin ystäviin. On aika palata menneisiin ja muistella yhdessä kokemianne asioita. Elämääsi tulvii nyt uusia ja kiinnostavia käänteitä.

 

VAAKA

Lähde liikkeelle. Sinulla riittää energiaa, joka kannattaa suunnata oikeaan kohteeseen. Älä jätä tänään mitään onnen varaan.

 

SKORPIONI

Satsaa kotiisi ajallisesti ja taloudellisesti. Mielenrauha on taattu, jos pidät ympäristösi hyvässä järjestyksessä. Simppeli on kaunista.

 

JOUSIMIES

Älä tee siirtoa ennen kuin olet varma asiastasi. Suodata tarkkaan jutut, joita sinulle kerrotaan. Joku ei kerro sinulle koko totuutta.

 

KAURIS

Ota koko kapasiteettisi käyttöön. Nyt ei ole aika pitää taitojasi piilossa yleisöltä. Saat rakentavaa palautetta tarkkanäköiseltä ystävältä.