Pertti Kurikan nimipäivät eli rumpali Toni Välitalo (vas.), kitaristi Pertti Kurikka, basisti Sami Helle ja laulaja Kari Aalto. Kuva: Pekka Elomaa / Sanoma-arkisto
Pertti Kurikan nimipäivät eli rumpali Toni Välitalo (vas.), kitaristi Pertti Kurikka, basisti Sami Helle ja laulaja Kari Aalto. Kuva: Pekka Elomaa / Sanoma-arkisto

Viikon paras lause tulee punkyhtyeen managerilta.

En osaa. En kehtaa. Kamalan vaikeaa. En koskaan opi. Mitä muutkin ajattelevat. Hävettää. Luovutan. Antaa parempien hoitaa homma.

Ei noin!

Ota sen sijaan oppia Suomen euroviisuedustajasta. Sinä osaat. Ja mitä sitten vaikka et jonkun mielestä osaisikaan täydellisesti.

Pertti Kurikan nimipäivien manageri Kalle Pajamaa, 36, lausui Helsingin Sanomien haastattelussa viisauden, joka kaikkien pitäisi muistaa. Kalle on kehitysvammaisten bändityöpajan ohjaaja Lyhty ry:ssä ja perusti Pertti Kurikan Nimipäivät kuusi vuotta sitten.

– Jos johonkin uskoo ja jotakin haluaa, niin hällä väliä, vaikka ei osaa. Taito ei ole pääasia. Jos jotakin ei opi, niin ei haittaa, silti sen voi tehdä.

Muista tämä, kun seuraavan kerran mielessäsi häivähtää, että jättäisit jotain tekemättä vain siksi, että et ehkä osaa. Laulamisesta voi nauttia, vaikka ei olisi sävelkorvaa ollenkaan, ja ballerinaksikin pääsee, vaikka olisi rytmitajuton rautakanki. Ajatus siitä, että mitä tahansa voi tehdä ”ilman taitoa”, on hyvin vapauttava.

Lue koko haastattelu Helsingin Sanomien sivuilla.

Lue myös:

Pertti Kurikan Nimipäivät dokumentissaan: ”Tämä ei ole itkun asia, tämä on punkia”

Pertti Kurikan Nimipäivien pääsy euroviisuihin herättää tunteita ja meteliä somessa

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C More -kanavalla

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Saat päivän haasteista energiaa. Mikään ei nyt saa sinua säikkymään. Johtajan rooli lankeaa tänään todennäköisesti sinulle.

 

KAURIS

Valitse sanasi tarkasti välttääksesi tarpeettoman draaman. Älä yritä pakottaa ketään muottiisi. Anna jokaiselle tilaa.

 

VESIMIES

Järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus pelastavat sinut kaaokselta. Pidä jalat maan pinnalla, sillä nyt ei ole aika haihatella.

 

KALAT

Pidä pää kylmänä. Päivä vaatii tilannetajua ja nopeaa toimintaa. Puhu totta, sillä valkoinen valhe saattaa saada ikävää jälkeä aikaan.

 

OINAS

Tee arkeasi helpottava ratkaisu. Sinun on aika päästää itsesi vähemmällä. Stressin hiipuminen nostaa huomattavasti elämänlaatuasi.

 

HÄRKÄ

Hoida tekemättömiä asioita pois alta. Kyseessä voi olla rahaan tai terveyteesi liittyvä kysymys. Kääri hihat hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

 

KAKSONEN

Kuuntele kaikkien mielipiteitä tuputtamatta omiasi. Joku, joka ei jaa näkemyksiäsi saattaa heittäytyä hankalaksi. Ole kärsivällinen.

 

RAPU

Älä päästä tunteitasi niskan päälle. Pidä rauha maassa ja vältä kytevä konflikti diplomatialla. Kompromissi tuo tilanteeseen ihmepelastuksen.

 

LEIJONA

Kaunista kotiasi tulevia pyhiä varten. Vietä laatuaikaa perheen kanssa ja päivitä kuulumisia. Valmistaudu tulevaan juhlakauteen.

 

NEITSYT

Joudut turvautumaan puheenlahjoihisi tänään. Saatat jumittua pitkään väittelyyn, jossa vahvat persoonat ottavat toisistaan mittaa.

 

VAAKA

Lähde tutustumaan uusiin maisemiin. Pitkä keskustelu ystävän tai perheenjäsenen kanssa avartaa näkökulmaasi. Haaveesi on askeleen lähempänä.

 

SKORPIONI

Ota keskenkeräiset rahakysymykset käsittelyyn. On aika hoitaa pois alta ne asiat, jotka eivät voi odottaa ensi vuoteen. Ole tehokas.