Tämän kuvan ansiosta Axelle Despiegelaere (vas.) sai mallisopimuksen. Kuva:Reuters.
Tämän kuvan ansiosta Axelle Despiegelaere (vas.) sai mallisopimuksen. Kuva:Reuters.

Ura mallina saattaa startata mistä vain. Vaikkapa futiskatsomosta.

Axelle Despiegelaeren tuhkimotarinalta vaikuttanut tapahtumaketju alkoi jalkapallon MM-kisoista. Belgian peliä katsomossa seuranneesta naisesta otettiin kuvia internetiin, ja L'Oreal bongasi 17-vuotiaan tytön mallikseen.

Nuori nainen ehti jo mainoskuvauksiinkin, kunnes internet pyyhkäisi neitokaisen pois mallimaailmasta yhtä nopeasti kuin oli hänet sinne nostanutkin. Axellen Facebook-sivuilta löytyi valokuvia, joissa hän poseeraa savannilla kuolleiden villieläinten vierellä ase olkapäällään ja kasvoillaan leveä hymy. Kuvat aiheuttivat valtaisan kohun ja kosmetiikkayhtiö päätyi perumaan sopimuksensa Axellen kanssa.

Suomalaiselle Annille sen sijaan kävi paremmin. Pari päivää sitten Iltalehti uutisoi, että suomalaisnainen oli päätynyt malliksi, kun hän vieraili Coachella-festivaaleilla Kaliforniassa. Hammaslääkäriopiskelija Anni Riepponen oli saanut casting-kutsun H&M:lle ja ehti tehdä Jenkeissä ollessaan jo yhdet kuvaukset laukkumerkki GGL:lle.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuva: Axelle Despiegelaeren instagram

Monien tunnettujen mallien ura on startannut odottamattomasta paikasta. Mallitoimisto Brand nappasi Kirsi Pyrhösen listoilleen, kun hän oli ostoksilla Ikeassa. Huippumalli Kate Moss bongattiin aikanaan New Yorkin JFK-lentokentältä. Sekä Lily Donaldson että Naomi Cambell löydettiin, kun he olivat shoppailemassa. Claudia Shifferin mallinura alkoi, kun mallitoimiston edustaja näki kaunottaren yökerhossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla