Punarinta. Kuva: Shutterstock
Punarinta. Kuva: Shutterstock

Kiistaton trendieläin kissa on saanut kovan haastajan. Nyt tosi-tv:tä ja karaokea tehdään linnuista.

Vsääehk (fhifi)fyy-fih-fiy-fyi.

Se voisi olla humalaisen mongerusta, mutta eipäs osunut lähellekään! Suomen Luonto on aloittanut yhdeksänosaisen lintukaraoken, josta on julkaistu jo neljä ensimmäistä jaksoa: peippo, kuikka, helmipöllö ja kuhankeittäjä.

Kirjoitukseksi käännetyn linnunlaulun lisäksi viserryskaraokea laulava saa ääntämisohjeet lauluunsa. Kuhankeittäjää matkivalle ne kuuluvat näin:

"Kuhankeittäjän "vsääehk"-ääntä tulee imitoida rääkyvästi ja käheästi, hieman nasaalisti ja hiostavasti. Linnun laulu on voimakasta ja huilumaista vihellystä."

Aikuinen nainen, Kotiviini, Lapin kesä ja muut karaokeklassikot ovat saaneet vihdoin hyvän haastajan, joka sopii meille laulutaidottomillekin. Milloin lintukaraoke saadaan karaokebaarien listoille?

Kaikki ilmestyneet lintukaraoken jaksot täällä.

Lintujen reality

Jos karaoke kyllästyttää, voi lintufani aina seurata netissä lintujen tosi-tv:tä, Norjan yleisradion NRK:n Piip-show'ta. Helsingin Sanomien mukaan ohjelmalla on jo liki miljoona katsojaa yli 160 maassa.

Piip-show'ssa toinen kamera kuvaa kahvilassa asioivia lintuja ja oravia ja  toinen tauluin ja tapetein sisustettua linnunpönttöä. Linnunpönttöön on saatu juuri poikasetkin. Piip-show'ta voi katsoa täällä.

NRK on hitaan television konkari. Aikaisemmin se on näyttänyt ohjelman junamatkasta, kutomistesa ja puunpoltosta.

Lue myös:

Ei voi olla näin söpöä! Esittelyssä maailman pienimmät eläimet

Näitä biisejä suositut artistit laulavat mieluiten karaokessa