Kuva: Dominic Lipinski, Lehtikuva
Kuva: Dominic Lipinski, Lehtikuva

Tässä naisessa täytyy olla jotain taikaa, sillä hän peittosi kirjallaan jopa Tylypahkan noidat ja velhot.

Jos muistelee 2000-luvun Harry Potter -huumaa, on vaikeaa keksiä, kenen fanit jaksaisivat rynnätä yhtä innokkaasti kirjakauppaan heti teoksen ilmestyttyä. Marraskuun lopulla velhopojan päihittäjä kuitenkin löytyi muoti- ja kauneusblogien maailmasta – ainakin esikoiskirjan myyntiluvuissa mitaten.

Myyntiennätystä pitää nyt hyppysissään 24-vuotias britti Zoe Sugg, joka on tullut maailmalla tunnetuksi kauneutta ja muotia käsittelevästä videoblogistaan. Lähes 6,7 miljoonaa Youtube-seuraajaa kerännyt Sugg laajensi marraskuun lopulla tonttiaan netistä kansien väliin, kun hänen esikoisteoksensa Girl Online julkaistiin. Kirjaa myytiin viikon sisällä sen julkaisemisen jälkeen 78 000 kappaletta, mikä riitti päihittämään aiemmin J. K. Rowlingin hallussa olleen esikoiskirjan myyntiennätyksen Britanniassa.

Youtubessa Zoe Sugg tunnetaan herttaisena Zoellana, joka jakaa videoissaan ja blogissaan niin kauneusvinkkejä kuin ajatuksia vakavimmistakin aiheista, kuten paniikkihäiriöstä ja nettikiusaamisesta. Hänen faninsa ovat pääasiassa teini-ikäisiä tyttöjä, ja heille myös Girl Online on suunnattu.

Kirjassa 16-vuotias bloggaajatyttö tapaa New Yorkissa kuuluisan muusikkopojan, ja yhtäkkiä hänen päiväkirjanansa toiminut blogi leviää ympäri nettiä. Haiskahtaa siltä, että juoni on saanut vaikutteita Suggin omasta elämästä.

Kriitikot eivät ole kehuneet Girl Onlinea varsinaiseksi kirjallisuuden riemuvoitoksi, vaan kirjan menestys piilee todennäköisesti vloggaajan vankassa fanijoukossa. Kirjan kustantamo Penguin Books on myös joutunut myöntämään, että haamukirjoittaja auttoi Suggia saattamaan tarinan kansien väliin. Tämä ei näytä heikentävän kirjan suosiota. Teoksen käännösoikeudet on myyty 18 kielelle, ja tarinan jatko-osa ilmestyy kesällä 2015. Suomeksi uudesta hittisarjasta ei tosin ainakaan vielä päästä nauttimaan.

Ennen kirjan julkaisua Zoella oli ehtinyt pitää videoblogia viiden vuoden ajan. Aloittaessaan vloggauksen hän oli tavallinen vaatekaupan myyjä. Englannin maaseudulta kotoisin olevalla naisella on nyt usein yli 12 miljoonaa Youtube-katselijaa kuukaudessa ja 2,6 miljoonaa seuraajaa Twitterissä sekä 3,6 miljoonaa Instagramissa. Vuonna 2014 Zoella on näkynyt myös netin ulkopuolella: hän on ollut Britannian Voguessa, lanseerannut oman meikkisarjansa ja esiintynyt hyväntekeväisyyssinglellä Bonon, Ed Sheeranin ja One Directionin kanssa. Jäämme odottamaan, mihin Zoella ryhtyy seuraavaksi.

Vaikka teinitytöille suunnattu höpöttely voi tuntua aikuisista hölmöltä, Zoellan videoista kannattaa katsoa ainakin kampausvinkit. Näin syntyy esimerkiksi kaunis letti, joka on Nälkäpeli-elokuvien Katniss Evergreenin tyylin inspiroima:

Zoellan Youtube-kanavat:

https://www.youtube.com/user/zoella280390

https://www.youtube.com/user/MoreZoella

Lähteet:

Time, Penguin Books

Lue myös:

Harry Potter -tarinat saavat jatkoa

Tällaista on bloggaajien elämä – oikeasti

Illan Suomi Love -jaksossa Simo haluaa yllättää tyttärensä Hennan. – Haluan sanoa hänelle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään.

Lauantai-iltana esitettävässä Suomi Love -jaksossa kempeleläinen Simo haluaa ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Simo kertoo jaksossa, että hänellä on aina ollut läheiset välit tyttäreensä.

– Henna on aina ollut isän tyttö. Ehkä isältä saa joitain asioita helpommin periksi, Simo kertoo Suomi Love -jaksossa hänen ja tyttärensä suhteesta.

Keväällä 2014 Simo sai kuulla ilouutisen, kun Henna ja tämän puoliso Jani kertoivat odottavansa lasta.

– Se oli todellinen ilouutinen. Todella mahtava tunne, Simo muistelee.

”Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain.”

Kesän edetessä Henna alkoi kuitenkin saada erikoisia oireita. Simo ajatteli niiden liittyvän raskauteen.

– Kun vaikeudet jatkuivat, Henna hakeutui kesäkuun lopulla OYKSiin. Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain. Se oli valtava isku perheelle ja kaikille, Simo kertoo ohjelmassa liikuttuneena.

Samana päivänä, kun Henna sai tietää kasvaimesta, hän ja Jani saivat toisenkin uutisen. He saivat tietää, että syksyllä syntyvä lapsi on tyttö.

– Hennalla oli elokuun alussa ensimmäinen leikkaus, ja tyttö kasvoi mahassa. Sitten 1.lokakuuta syntyi Emppu-tyttö sädehoitojen keskellä.

”Hän ei anna periksi.”

Simon mukaan kasvain on yhä olemassa.

– Mutta kun Hennan luonteen tietää, niin hän ei anna periksi. Hän on ollut koko ajan sillä asenteella, että kyllä täältä tullaan.

Simo haluaa yllättää tyttärensä Haloo Helsingin Vapaus käteen jää -kappaleella. Kappale on Hennalle tärkeä – ja se oli myös Hennan ja Janin hääkappale vuonna 2015.

”Haluan sanoa Hennalle, että isä välittää omasta tyttärestään.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.

Suomi Love TV1:llä la kello 21.15.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.