Erinille ei käynyt näin hyvin. Kuva: Reuters
Erinille ei käynyt näin hyvin. Kuva: Reuters

Jos hyppäisit epäonnistuneen benjihypyn ja selviäisit siitä, harkitsisitko enää uutta hyppyä? Australialainen Erin saattaisi.

Australialainen Erin Langworthy, 24, koki vuonna 2012 elämänsä kauhunhetket. Hän oli lomalla Afrikassa ja päätti hypätä benjihypyn yli 100 metrin korkeudesta. Puolivälissä hyppyä Erinin benjiköysi katkesi, ja hän tippui Sambesi-jokeen. Epäonnistuneesta benjihypystä kerrottiin Suomessakin.

Keväällä Erin kertoi The Guardian -lehdelle, mitä hän ajatteli tapahtumahetkellä.

– Olin hermostunut, mutten ajatellut, että mikään voisi mennä pieleen. Olin päivän 105. hyppääjä. Seisoin hyppyalustalla, katsoin yhteen sidottuja nilkkojani ja mietin, että mitä jos jalkani lipsahtaisivat ulos köysistä. Joku sanoi, että niin ei varmasti kävisi.

Joki pelasti Erinin

– Maisema vilisi sinivihreässä sumussa. Tunne oli upea, Erin kertoo hyppynsä alkusekunneista.

Muutaman sekunnin jälkeen hän tunsi nykäisyn, kaikki tuntui hidastuvan hetkeksi, ja sen jälkeen matka alas nopeutui.

– Kuulin tuulen kohinan korvissani ja ristin käteni pääni päälle. Sen jälkeen tunsin, kuinka osuin veteen. Vasta silloin tajusin, että jokin oli mennyt pieleen.

– Tuntui kuin minua olisi piesty. Käteni olivat suojelleet päätäni ja estäneet minua menettämästä tajuntaani. Keuhkoni olivat tulessa ja kamppailin saadakseni henkeä. Jos olisin pudonnut maahan, olisin kuollut.

Erinin onneksi päivää aikaisemmin oli satanut, joten joessa oli paljon vettä.

Pudotessaan Erin oli vielä kiinni 30 metriä pitkässä hyppyköydessä, joka veti häntä pinnan alle. Lopulta hän pääsi rannalle, josta hänet toimitettiin sairaalaan. Sairaalassa kävi ilmi, että Erin oli selvinnyt ruhjeilla ja luhistuneella keuhkolla.

Hyppäisikö hän enää benjihyppyä? Ehkä, Erin toteaa tarinansa lopussa.

Erinin epäonnisesta hypystä löytyy video YouTubessa. Voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Maailman korkein benjihyppy 216 m – katso kuva

Roope Salminen jatkaa Putouksen juontajana. Ruutuun ohjelma palaa keväällä 2018.

Viihdeohjelma Putous palaa ruutuun. Näyttelijät julkistetaan myöhemmin tänä vuonna, mutta se on varmaa, että Roope Salminen jatkaa ohjelman juontajana.

– Putoukseen viime kaudella mukaan pääseminen oli iso unelmien täyttymys, sillä olen alusta asti ollut Putous-fani. Suuri kunnia olla taas mukana juontamassa ja kiitän luottamuksesta, että pyydettiin jatkamaan, Roope Salminen kertoo tiedotteessa.

Putous nähdään MTV3:lla keväällä 2018.

Kahdeksannalle kaudella Putouksen suositun sketsihahmokilpailun voitti Pilvi Hämäläisen hahmo Aina Inkeri Ankeinen. Hämäläisen lisäksi viime vuonna uudistuneessa Putouksessa olivat mukana myös Jenni KokanderMinka Kuustonen, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Kaisa Hela ja Ernest Lawson.

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen paras?

Kysely

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen suosikkisi?

Suomi 100 -juhlavuosi on hyvä syy gaalojen järjestelyyn. Tänä iltana palkitaan kulttuuriväkeä.

Tänään nähtävä Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa sataa vuotta suomalaista kulttuuria ja taidetta. Suoran lähetyksen Turun Logomosta juontavat näyttelijät Sanna Stellan ja Jaakko Saariluoma.

Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkitaan suomalaisia kulttuurintekijöitä, kulttuurivaikuttajia ja -tekoja. Gaalassa esiintyy iso joukko suomalaisia huippunimiä. Mukana ovat a cappella -kokoonpano Rajaton, Paula Koivuniemi, Katri Helena, Mikko Leppilampi ja Irina. Mukana ovat myös muun muassa sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov, balettitanssija Atte Kilpinen sekä Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Leif Segerstam.

Gaalassa jaetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnot, ja Museoliitto palkitsee Vuosisadan museon. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan palkittaviin: yleisöäänestys Vuosisadan kulttuuripersoonasta on käynnissä osoitteessa kulttuurigaala.fi. Äänestys jatkuu tv-lähetyksen loppupuolelle asti. 

Vuosisadan Kulttuurigaala, Yle TV1 klo klo 21.00