Me Naiset
|
Jenni Junkala
Erinille ei käynyt näin hyvin. Kuva: Reuters
Erinille ei käynyt näin hyvin. Kuva: Reuters

Jos hyppäisit epäonnistuneen benjihypyn ja selviäisit siitä, harkitsisitko enää uutta hyppyä? Australialainen Erin saattaisi.

Australialainen Erin Langworthy, 24, koki vuonna 2012 elämänsä kauhunhetket. Hän oli lomalla Afrikassa ja päätti hypätä benjihypyn yli 100 metrin korkeudesta. Puolivälissä hyppyä Erinin benjiköysi katkesi, ja hän tippui Sambesi-jokeen. Epäonnistuneesta benjihypystä kerrottiin Suomessakin.

Keväällä Erin kertoi The Guardian -lehdelle, mitä hän ajatteli tapahtumahetkellä.

– Olin hermostunut, mutten ajatellut, että mikään voisi mennä pieleen. Olin päivän 105. hyppääjä. Seisoin hyppyalustalla, katsoin yhteen sidottuja nilkkojani ja mietin, että mitä jos jalkani lipsahtaisivat ulos köysistä. Joku sanoi, että niin ei varmasti kävisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joki pelasti Erinin

– Maisema vilisi sinivihreässä sumussa. Tunne oli upea, Erin kertoo hyppynsä alkusekunneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muutaman sekunnin jälkeen hän tunsi nykäisyn, kaikki tuntui hidastuvan hetkeksi, ja sen jälkeen matka alas nopeutui.

– Kuulin tuulen kohinan korvissani ja ristin käteni pääni päälle. Sen jälkeen tunsin, kuinka osuin veteen. Vasta silloin tajusin, että jokin oli mennyt pieleen.

– Tuntui kuin minua olisi piesty. Käteni olivat suojelleet päätäni ja estäneet minua menettämästä tajuntaani. Keuhkoni olivat tulessa ja kamppailin saadakseni henkeä. Jos olisin pudonnut maahan, olisin kuollut.

Erinin onneksi päivää aikaisemmin oli satanut, joten joessa oli paljon vettä.

Pudotessaan Erin oli vielä kiinni 30 metriä pitkässä hyppyköydessä, joka veti häntä pinnan alle. Lopulta hän pääsi rannalle, josta hänet toimitettiin sairaalaan. Sairaalassa kävi ilmi, että Erin oli selvinnyt ruhjeilla ja luhistuneella keuhkolla.

Hyppäisikö hän enää benjihyppyä? Ehkä, Erin toteaa tarinansa lopussa.

Erinin epäonnisesta hypystä löytyy video YouTubessa. Voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Maailman korkein benjihyppy 216 m – katso kuva

Sisältö jatkuu mainoksen alla