Kuvat: Liina Aalto-Setälä
Kuvat: Liina Aalto-Setälä

Kevyt hellevaatetus sen paljastaa. Tatuointi ei ole enää marginaali-ilmiö, sen sijaan täysin kuvaton iho alkaa olla.

Kim, 26

”Kaverilla oli tatuointivehkeet kotona, joten ajattelin, että tehdäänpäs saman tien Eläkeläiset-yhtyeen logo humppaporo käteen. Se on hieno! Tatuointeja minulla on yhteensä ehkä 15.”

Rosa-Liida, 24

”Joskus ajattelen näyttäväni hyvältä, kun ihmiset tuijottavat. Sitten muistan, että se johtuu tatuoinneista­. Juopot kyselevät, missä vankilassa olen ollut. Vastaan välillä, että joo, murhasta tuli istuttua.”

 

Petra, 19

”En ajattele, miltä tatuoinnit näyttävät, kun olen vanha. Onpahan­ kerrottavaa lapsenlapsille, sillä tatuointeihini liittyy tarina. Kyljen teksti on sellainen, mitä äitini on sanonut minulle pienestä pitäen.”

Oscar, 24

”Neljä vuotta sitten tatuoin niskaani kirjaimet C ja V isoveljieni nimien mukaan. Kuviossa on myös sukunimemme ensimmäinen kirjain G. Veljilleni oli kunniajuttu, että halusin ikuistaa heidän nimikirjaimensa ihooni. En odota vastapalvelusta.”

Rosa-Maria, 22

”Polveni yläpuolella on vegvisir, viikinkien riimukompassi. Se johdatti viikingit kotiin pahimpienkin myrskyjen läpi. Jollain tavalla uskon siihen itsekin.”

Heikki, 35

”Saksalainen jalkapallojoukkue Bayern München on ollut suosikkini aina. Kaksi viikkoa tatuoinnin ottamisen jälkeen Bayern München voitti Mestarien liigan.”

Minka, 19

”Uusin tatuointini on Espanjassa ottamani silmä. Siinä lukee, että­ silmät ovat sielun peili.

Neljästä tatuoinnistani kaikista rakkain on korvan takana oleva muistotatuointi. Otin sen kummityttöni kunniaksi. Hän menehtyi vain neljäntoista päivän ikäisenä.”

 

Lue myös:

Erotatuoinnit leviävät nyt somessa – keski-ikäisillä muotia jo aikoja sitten

Nainen tatuoi Johanna Tukiaisen reiteensä

Korkeasaaren Coco-laiskiainen pääsi eläintenhoitajan käsivarteen

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta