Kuvat: Liina Aalto-Setälä
Kuvat: Liina Aalto-Setälä

Kevyt hellevaatetus sen paljastaa. Tatuointi ei ole enää marginaali-ilmiö, sen sijaan täysin kuvaton iho alkaa olla.

Kim, 26

”Kaverilla oli tatuointivehkeet kotona, joten ajattelin, että tehdäänpäs saman tien Eläkeläiset-yhtyeen logo humppaporo käteen. Se on hieno! Tatuointeja minulla on yhteensä ehkä 15.”

Rosa-Liida, 24

”Joskus ajattelen näyttäväni hyvältä, kun ihmiset tuijottavat. Sitten muistan, että se johtuu tatuoinneista­. Juopot kyselevät, missä vankilassa olen ollut. Vastaan välillä, että joo, murhasta tuli istuttua.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Petra, 19

”En ajattele, miltä tatuoinnit näyttävät, kun olen vanha. Onpahan­ kerrottavaa lapsenlapsille, sillä tatuointeihini liittyy tarina. Kyljen teksti on sellainen, mitä äitini on sanonut minulle pienestä pitäen.”

Oscar, 24

”Neljä vuotta sitten tatuoin niskaani kirjaimet C ja V isoveljieni nimien mukaan. Kuviossa on myös sukunimemme ensimmäinen kirjain G. Veljilleni oli kunniajuttu, että halusin ikuistaa heidän nimikirjaimensa ihooni. En odota vastapalvelusta.”

Rosa-Maria, 22

”Polveni yläpuolella on vegvisir, viikinkien riimukompassi. Se johdatti viikingit kotiin pahimpienkin myrskyjen läpi. Jollain tavalla uskon siihen itsekin.”

Heikki, 35

”Saksalainen jalkapallojoukkue Bayern München on ollut suosikkini aina. Kaksi viikkoa tatuoinnin ottamisen jälkeen Bayern München voitti Mestarien liigan.”

Minka, 19

”Uusin tatuointini on Espanjassa ottamani silmä. Siinä lukee, että­ silmät ovat sielun peili.

Neljästä tatuoinnistani kaikista rakkain on korvan takana oleva muistotatuointi. Otin sen kummityttöni kunniaksi. Hän menehtyi vain neljäntoista päivän ikäisenä.”

 

Lue myös:

Erotatuoinnit leviävät nyt somessa – keski-ikäisillä muotia jo aikoja sitten

Nainen tatuoi Johanna Tukiaisen reiteensä

Korkeasaaren Coco-laiskiainen pääsi eläintenhoitajan käsivarteen

Sisältö jatkuu mainoksen alla