Kuvat: Liina Aalto-Setälä
Kuvat: Liina Aalto-Setälä

Kevyt hellevaatetus sen paljastaa. Tatuointi ei ole enää marginaali-ilmiö, sen sijaan täysin kuvaton iho alkaa olla.

Kim, 26

”Kaverilla oli tatuointivehkeet kotona, joten ajattelin, että tehdäänpäs saman tien Eläkeläiset-yhtyeen logo humppaporo käteen. Se on hieno! Tatuointeja minulla on yhteensä ehkä 15.”

Rosa-Liida, 24

”Joskus ajattelen näyttäväni hyvältä, kun ihmiset tuijottavat. Sitten muistan, että se johtuu tatuoinneista­. Juopot kyselevät, missä vankilassa olen ollut. Vastaan välillä, että joo, murhasta tuli istuttua.”

 

Petra, 19

”En ajattele, miltä tatuoinnit näyttävät, kun olen vanha. Onpahan­ kerrottavaa lapsenlapsille, sillä tatuointeihini liittyy tarina. Kyljen teksti on sellainen, mitä äitini on sanonut minulle pienestä pitäen.”

Oscar, 24

”Neljä vuotta sitten tatuoin niskaani kirjaimet C ja V isoveljieni nimien mukaan. Kuviossa on myös sukunimemme ensimmäinen kirjain G. Veljilleni oli kunniajuttu, että halusin ikuistaa heidän nimikirjaimensa ihooni. En odota vastapalvelusta.”

Rosa-Maria, 22

”Polveni yläpuolella on vegvisir, viikinkien riimukompassi. Se johdatti viikingit kotiin pahimpienkin myrskyjen läpi. Jollain tavalla uskon siihen itsekin.”

Heikki, 35

”Saksalainen jalkapallojoukkue Bayern München on ollut suosikkini aina. Kaksi viikkoa tatuoinnin ottamisen jälkeen Bayern München voitti Mestarien liigan.”

Minka, 19

”Uusin tatuointini on Espanjassa ottamani silmä. Siinä lukee, että­ silmät ovat sielun peili.

Neljästä tatuoinnistani kaikista rakkain on korvan takana oleva muistotatuointi. Otin sen kummityttöni kunniaksi. Hän menehtyi vain neljäntoista päivän ikäisenä.”

 

Lue myös:

Erotatuoinnit leviävät nyt somessa – keski-ikäisillä muotia jo aikoja sitten

Nainen tatuoi Johanna Tukiaisen reiteensä

Korkeasaaren Coco-laiskiainen pääsi eläintenhoitajan käsivarteen

Vuosi sitten ihmiset alkoivat käyttää sosiaalisessa mediassa tunnusta #MeToo. Maailma järisi lupaavasti, mutta valmis se ei vielä ole. 

Mitä yhteistä on Ilkka Kanervalla, Tomi Metsäkedolla ja Tuntemattomalla sotilaalla? Oikein! Kaikkien kolmen asiat voisivat olla eri tolalla ilman näyttelijä Alyssa Milanoa. Jos hän ei olisi laittanut viime syksynä vetoomustaan...

Aikaisemmin Ruudussa nähty Keisari Aarnio alkaa Nelosella. Jokaisen jakson jälkeen nähdään myös sarjan teemoja luotaava Keisari Aarnio Talk Show.

IS TV-LEHTI: Rikossarja Keisari Aarnio perustuu Helsingin Sanomien toimittajien Susanna Reinbothin ja Minna Passin samannimiseen menestyskirjaan. Toimittajat ovat tarinan päähenkilöt, ja heitä näyttelevät Kirsi Ylijoki sekä Pilvi Hämäläinen.

Jo näyttelijöiden ulkonäkö on lähes identtinen toimittajien kanssa. Kummatkin ovat omaksuneet myös toimittajien puhetyylin. Tosin Passin hahmosta on tehty vähän kimittävä ja lapsenomainen, ja näitä ominaisuuksia en Passista tunnista.

Toimittajat itse ovat muistuttaneet, että tarina ei mukaile täysin todellisuutta. Esimerkiksi heidän tutustumisensa ei mennyt kuten sarjassa, eikä heidän välillään ollut kilpailuasetelmaa, kuten aloitusjaksossa annetaan ymmärtää.

Kolmannen päähenkilön eli Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rooliin valittiin Kari ”Hissu” Hietalahti, joka vakuuttaa vakavassa roolissaan. Hän opetteli ulkoa oikeudenpöytäkirjoja ja omaksui Aarnion puhetyylin.

Sarjan ohjaajat J-P Siili ja Taavi Vartia kävivät käsikirjoittajatiimin kanssa läpi kymmeniä tuhansia sivuja oikeudenpöytäkirjoja, jotta tarinasta tulisi mahdollisimman todenmukainen. Samalla se on tarinan ongelma: kaikki yritetään selittää ja selventää katsojille vähän turhankin tarkkaan.

Tarina on toki monisyinen, mutta olisin toivonut, että tarina olisi käynnistynyt heti alkuunsa dramaattisilla tapahtumilla – vaikka Aarnion ja alamaailman kohtaamisella. Dramaattisia kohtauksia saadaan odottaa aivan liian pitkään. Aloitusjakso on suorastaan puuduttava liian informaationsa vuoksi. Sarja onneksi paranee seuraavissa jaksoissa.

Jokaisen jakson jälkeen nähdään puolen tunnin mittainen Keisari Aarnio Talk Show, jota juontaa Riku Rantala. 10-osaisessa sarjassa poraudutaan Keisari Aarnio -draamasarjan teemoihin, esimerkiksi järjestäytyneeseen rikollisuuteen, huumeisiin, poliisin salaisiin pakkokeinoihin ja rikosjournalismiin.

Keisari Aarnio, Nelonen klo 21.00 

Keisari Aarnio Talk Show, Nelonen klo 22.00