Kuva Ángel Navarrete
Kuva Ángel Navarrete

Bárbara, Anissa, Maria, Cristina ja Milla ovat eurooppalaisia nuoria naisia, ja Euroopalla menee nyt huonosti. Siksi heidän on vaikeaa löytää töitä.

57 prosenttia espanjalaisnuorista, 25,7 % ranskalaisnuorista, 32,3 % kyproslaisista nuorista ja yli kolmannes italialaisnuorista on työttöminä. Suomessakin alle 25-vuotiaiden työttömyysaste on 24,4 %.

Bárbara, Anissa, Maria, Cristina ja Milla olisivat valmiita tekemään lähes mitä tahansa töitä.

Lue naisten haastattelut:

Bárbara, 22, Espanja: "Unelmani ovat tauolla"

Anissa, 19, Ranska: "On rankkaa olla riippuvainen miehestä"

Maria, 25, Kypros: "Onneksi on hyvät välit vanhempiin"

Cristina, 26, Italia: "Äiti maksaa vaatteeni ja kenkäni"

Milla, 24, Suomi: "Jos jähmetyn, en ainakaan löydä mitään"

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen