Me Naiset
|
Jenni Junkala
Oma sänky, autonkuljettaja, kunnon samppanjaa ja kauniita kukkasia? Kelpaisi. Kuva: Shutterstock
Oma sänky, autonkuljettaja, kunnon samppanjaa ja kauniita kukkasia? Kelpaisi. Kuva: Shutterstock

Ensimmäisessä luokassa matkustaminen on paljon muutakin kuin ekstratila jaloille ja parempi tyyny. Näistä ensimmäisen luokan eduista et ehkä edes tiedä!

Sapuskat julkkiskokilta

Maailman suurin lentoyhtiö, yhdysvaltalainen Delta Airlines tarjoaa yli 2 400 kilometriä lentäville asiakkailleen aterian suoraan julkkiskokin käsistä. Ateriat valmistaa Top Chef -ohjelmaa tuomaroinut Michelle Bernstein.

Henkilökohtainen kuski ja samppanjaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taksilla, bussilla tai junalla lentokentälle? Kuinka rahvaanomaista! Australialaisen Qantas-lentoyhtiön ykkösluokkalaiset saavat tietyillä lennoilla käyttöönsä henkilökohtaisen autonkuljettajan, joka hakee matkustajan kotoa lennolle. Päivä ennen lentoa yhtiön edustaja soittaa matkustajalle varmistaakseen, että kaikki on kunnossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Qantas on muuten yksi niitä lentoyhtiöistä, joka ei tarjoa ykkösasiakkailleen mitä tahansa kuohujuomaa, vaan Taittinger-samppanjaa.

Oma sviitti ja orkideoja

Dubailaisen Emirates-lentoyhtiön superjumbossa ensimmäisen luokan matkustajilla on pieni avohytti, josta löytyvät minibaari, sängyksi muuttuva penkki ja kukkia.

Yhdysvaltalainen mies kuvasi lentonsa Emirates-lentoyhtiön ensimmäisessä luokassa. Tältä se näytti.

Samanlaista kohtelua saa Singapore Airlines -yhtiön ensimmäisessä luokassa matkustavat. Singaporelaisen lentoyhtiön koneessa ei tosin olla avohyteissä, vaan ranskalaisen luksusjahteja suunnittelevan Jean-Jacques Costen käsialaa olevissa sviiteissä, joissa on liukuovet ja parimetrinen sänky.

Myös abudhabilaisen Etihad-lentoyhtiön koneissa ensimmäisessä luokassa saa käyttöönsä 12 neliön hytin ja kaupanpäällisiksi oman hovimestarin.

Lähteet: Divine Caroline, Ilta-Sanomat, Yahoo Travel, Condé Nast Traveler

Lue myös:

Lentäminen muuttuu: köyhille kidutuspenkit, rikkaille 15 500 euron luksussviitit

Kiihotuitko lentomatkalla? Onnellisuuspeitto kertoo siitä kaikille!

Erikoisleveä perä – pitääkö varata kaksi paikkaa lennolle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla