Oma sänky, autonkuljettaja, kunnon samppanjaa ja kauniita kukkasia? Kelpaisi. Kuva: Shutterstock
Oma sänky, autonkuljettaja, kunnon samppanjaa ja kauniita kukkasia? Kelpaisi. Kuva: Shutterstock

Ensimmäisessä luokassa matkustaminen on paljon muutakin kuin ekstratila jaloille ja parempi tyyny. Näistä ensimmäisen luokan eduista et ehkä edes tiedä!

Sapuskat julkkiskokilta

Maailman suurin lentoyhtiö, yhdysvaltalainen Delta Airlines tarjoaa yli 2 400 kilometriä lentäville asiakkailleen aterian suoraan julkkiskokin käsistä. Ateriat valmistaa Top Chef -ohjelmaa tuomaroinut Michelle Bernstein.

Henkilökohtainen kuski ja samppanjaa

Taksilla, bussilla tai junalla lentokentälle? Kuinka rahvaanomaista! Australialaisen Qantas-lentoyhtiön ykkösluokkalaiset saavat tietyillä lennoilla käyttöönsä henkilökohtaisen autonkuljettajan, joka hakee matkustajan kotoa lennolle. Päivä ennen lentoa yhtiön edustaja soittaa matkustajalle varmistaakseen, että kaikki on kunnossa.

Qantas on muuten yksi niitä lentoyhtiöistä, joka ei tarjoa ykkösasiakkailleen mitä tahansa kuohujuomaa, vaan Taittinger-samppanjaa.

Oma sviitti ja orkideoja

Dubailaisen Emirates-lentoyhtiön superjumbossa ensimmäisen luokan matkustajilla on pieni avohytti, josta löytyvät minibaari, sängyksi muuttuva penkki ja kukkia.

Yhdysvaltalainen mies kuvasi lentonsa Emirates-lentoyhtiön ensimmäisessä luokassa. Tältä se näytti.

Samanlaista kohtelua saa Singapore Airlines -yhtiön ensimmäisessä luokassa matkustavat. Singaporelaisen lentoyhtiön koneessa ei tosin olla avohyteissä, vaan ranskalaisen luksusjahteja suunnittelevan Jean-Jacques Costen käsialaa olevissa sviiteissä, joissa on liukuovet ja parimetrinen sänky.

Myös abudhabilaisen Etihad-lentoyhtiön koneissa ensimmäisessä luokassa saa käyttöönsä 12 neliön hytin ja kaupanpäällisiksi oman hovimestarin.

Lähteet: Divine Caroline, Ilta-Sanomat, Yahoo Travel, Condé Nast Traveler

Lue myös:

Lentäminen muuttuu: köyhille kidutuspenkit, rikkaille 15 500 euron luksussviitit

Kiihotuitko lentomatkalla? Onnellisuuspeitto kertoo siitä kaikille!

Erikoisleveä perä – pitääkö varata kaksi paikkaa lennolle?

Pääskysestä päivää! On oikea hetki tarkistaa, tunnistatko aivan tavalliset pikkulinnut.


 

Ei, se ei ole sama asia kuin päänsärky.

Migreeni on mahdollisesti kaikista vaarattomista vaivoista maan päällä se pirullisin. Sen kourissa kärvistelee Terveyskirjaston mukaan yksi kymmenestä aikuisesta. Riesa on kolme kertaa yleisempi naisilla kuin miehillä.

Migreenittömien voi olla mahdotonta ymmärtää, millaista rajujen kipukohtausten kanssa on elää. Tiede on kantanut kortensa kekoon, esimerkiksi tällä migreenin oireita havainnollistavalla videolla.

Jotta rinnakkaiselo migreenistä kärsivien ja siltä välttyneiden välillä sujuisi sutjakkaammin, on tiettyjä lausahduksia parempi välttää.

Pyysimme migreenipotilaita kokoamaan listan asioista, joiden heille ei kannata sanoa:

1. ”Tuo sinun päänsärkysi…”

Tehdäänpä yksi asia selväksi heti kättelyssä: päänsärky on ikävää. Migreeni on pikemminkin visiitti Tuonelaan ja takaisin.

2. ”Ärsyttävää! Päätä särkee jo toista tuntia. Onkohan minullakin se migreeni?”

Tällä repliikillä keräät sympatian sijaan katseita, jotka säikäyttäisivät hunnilauman hiljaiseksi.

3. ”Ei kai se nyt oikeasti voi tuosta johtua...”

Kyllä voi. Migreenin voi laukaista melkein mikä vain. Kynttilänvalo, lumesta heijastuva aurinko, stressaava palaveri. Lista on loputon.

4. ”Mikset ota särkylääkettä?”

Migreeniä sairastava toverisi on luultavasti aihepiirin ekspertti ja käynyt läpi kaikki mahdolliset lääkkeet, meditaatiotekniikat ja kuppaukset helpotusta etsiessään. Emme suosittele ehdottamaan Buranaa.

5. ”Onneksi se on vain migreeni. Ajattelepa niitä, joilla on…”

Aina voisi olla pahemmin, tiedetään. Migreenikohtauksen uhrille on kuitenkin turha puhua motivaatiojulisteiden iskulauseita. Suosittelemme kokeilemaan uudestaan vähemmän tulenarkana ajankohtana.