Lauri Tähkä ja Erin kritisoivat Särkänniemen huvipuiston toimintaa. Myös Happoradio-yhtye perui keikkansa. Kuvassa bändin solisti Aki Tykki. Kuvat: Sanoma-arkisto
Lauri Tähkä ja Erin kritisoivat Särkänniemen huvipuiston toimintaa. Myös Happoradio-yhtye perui keikkansa. Kuvassa bändin solisti Aki Tykki. Kuvat: Sanoma-arkisto

Kolme neljästä esiintyjästä on jo perunut keikkansa Särkänniemen kesäkauden päättäjäisissä. 

Lauri Tähkä, Erin ja Happoradio ovat peruneet keikkansa Särkänniemen kesäkauden päättäjäisissä delfiinikohun takia. He kertoivat päätöksistään sosiaalisessa mediassa ja kritisoivat huvipuiston toimintaa.

– Syynä on huvipuiston toimintaa ja eettisiä seikkoja koskeva viimeaikainen uutisointi, Lauri Tähkä perustelee Instagramissa ja Facebookissa.

”Toivotaan, että delfiineillä kaikki sujuu kuitenkin hyvin.”

– Olen päättänyt peruuttaa esiintymiseni Särkänniemen kauden päättäjäisissä la 3.9 Särkänniemen toimintaan ja sen kautta myös konserttiin kohdistuvan negatiivisen huomion vuoksi. Hyvää syksyä kaikille, ja toivotaan, että delfiineillä kaikki sujuu kuitenkin hyvin, Erin kirjoittaa.

 

– Tästä meni nyt jo maku koko hommasta, Happoradion Facebook-sivuilla perustellaan.

Näiden kolmen artistin lisäksi huvipuiston kesäkauden päättäjäisiin on kiinnitetty esiintymään Jonne Aaron. Jonne kertoi Iltalehdelle, ettei aio perua keikkaansa.

– Menen tekemään työtäni ja viihdyttämään yleisöä kotikaupunkiini. Jos ei ketään muuta tule paikalle, niin ainakin minä olen siellä! Jonne sanoi lehdelle.

Särkänniemi ei ole toistaiseksi kommentoinut, korvaako se peruneet artistit uusilla. Huvipuiston nettisivuilla luki vielä keskiviikkona iltapäivällä, että kaikki neljä esiintyisivät päättäjäisissä.

Särkänniemen delfiinien siirrosta nousi kohu viikonloppuna, kun huvipuisto ei tiedottanut etukäteen, että se aikoo siirtää delfiinit Kreikkaan. Se ei myöskään vahvistanut huhuja edes siinä vaiheessa, kun tieto siirrosta levisi mediaan. Tiistaina Särkänniemi Oy:n hallitus kertoi, että aikoo analysoida viestintäkäytäntöjään ja lisätä avoimuutta.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Jos selviää!

Tuntuuko siltä, että vaalikeskustelut eivät paljasta tarpeeksi eroja presidenttiehdokkaiden välillä? Haluaisitko tehdä äänestyspäätöksesi mieluummin höpöhöpöjuttuihin ja mutu-tuntumaan nojaten? Hyvä! Tässä on sinulle sopiva vaalikone, joka paljastaa sielunkumppanuutesi asteen eri ehdokkaiden kanssa. Vastaukset on koottu Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Ylen artikkeleista sekä omasta päästä. 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00