Poimi talteen syksyn ensimmäiset uuden sadon sarjat!

Kotimaiset

Neljät häät

"Jos se oli naama norsunv...lla mun häissä, miks v...ssa mä en olis naama norsunv...lla sen häissä?" kommentoi vuoden positiivisin morsian, porilainen Yasmin kollegansa Kaisa-Alisan häissä. Toinen tuotantokausi viihdyttää.

Nelonen ma 13.8. klo 20.00

Maailma on valmis

Harvoin tarjolla -uusintojen perään nähdään uusi sarja samoista henkilöistä. Toivottavasti uusinnat tuli katsottua, muuten poukkoilevasta aloituksesta putoaa oitis kärryiltä.

TV2 ke 15.8. klo 21.00

Junior Masterchef Suomi

Ennakkohuhut kertovat, että lapsikokkien kilpailussa on mukana huikeita nuoria mestareita. Ainakin Australian versio on ollut loistava, toivotaan vielä parempaa kotimaista! Tuomareina Tomi Björck ja Meri-Tuuli Lindström.

Nelonen su 19.8. klo 20.00

Neljän tähden illallinen

Tuttu juttu uusin jaksoin: julkkikset kokkaavat ja joskus – ei usein – nauttivat pikkuisen – ei paljon – liikaa viiniä. Sitä odotellessa.

Nelonen ma-to klo 19.00 ma 20.8. alkaen

Ulkomaiset

Hubotit – melkein ihmisiä

Tässäpä täysin kansainväliset mitat täyttävä ruotsalainen scifisarja! Kysymys on ihmisten ja ihmisenkaltaisten robottien suhteesta. Toimii! (Siis sarja, ei välttämättä se suhde...)

TV2 to 16.8. klo 22.05

Päätapaus

Osittain improvisoitu jenkkisarja, jossa oikeat tähdet tungeksivat fiktiivisen terapeutin vastaanotolle. Paikoin hauskaa, paikoin todella väkinäistä.

TV2 to 16.8. klo 23.05

Uusi Sherlock

Vihdoinkin 2000-luvulle päivitetystä Sherlockista saadaan uusia jaksoja! Vain kolme, mutta silti. Ensimmäisessä niistä Holmes ja Watson pelastavat vaatimattomasti monarkian.

TV1 la 11.8. klo 21.15, ensimmäinen jakso nähtävillä Areenassa.

Ylikomisario Banks

Yorkshireen sijoittuvaa laadukasta, synkkää brittiläistä poliisidraamaa, jossa ei olla mitään kivikasvoja. Tunteet ovat pinnassa koko porukalla, kaikkein eniten nimihenkilö Banksilla.

TV1 su 12.8. klo 22.10, ensimmäinen jakso nähtävillä Areenassa.

Muista myös uusinnat!

Eikö Täykkärit purrut ensimmäisellä kerralla vai jäikö se vain katsomatta? Nyt on uusi mahdollisuus, sillä Liv esittää sarjan uudelleen alusta saakka!

Täydelliset naiset, Liv ma 13.8. klo 21.00

Kun näyttelijä Emmi Pesonen alkoi seurustella ohjaaja Paavo Westerbergin kanssa, hän sai kaupan päälle neljä lasta.   

– Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo.

Kun näyttelijä Emmi Pesonen, 40, ensimmäisen kerran vieraili ohjaaja-käsikirjoittaja Paavo Westerbergin, 44, luona, hän katseli lasten kuvia seinällä. 

– Ihmettelin, kun rivistö vain jatkui ja jatkui, ja kaikki ne kuulemma olivat Paavon eri lapsia.

Lapsikatras ei kuitenkaan 27-vuotiasta Emmiä säikäyttänyt, päinvastoin.

– Olin aina ajatellut, että haluan paljon lapsia. Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo. Myöhemmin joukko kasvoi seitsemän hengen suurperheeksi.

– Suurin lahja, joka Emmi on minulle antanut on se, että hän on rakastanut lapsiani, Paavo sanoo.

Vaikeinta aikaa heidän suhteessaan elettiin, kun Paavo ja Emmi teatteritöiden ja arjen pyörittämisen lisäksi remontoivat omakotitaloa.

– Silloin vaatimusten määrä kotona oli niin valtava ja stressitasot niin koholla, että kun pääsi teatterille ja sulki oven takanaan, tuntui päässeensä turvaan ja melkein lomalle, Emmi sanoo. 

– Mutta ainakin elämän tarkoitus oli silloin selvä. Ei ollut aikaa fokusoida itseensä tai kriisiyttää parisuhdetta, kun piti vaan selvitä arjesta, Paavo jatkaa.

Toimiva taiteilijaliitto

Tammikuun alussa ensi-iltansa saa Emmin ja Paavon yhdessä käsikirjoittama ja Paavon ohjaama elokuva Viulisti.

Viulisti on Paavon ensimmäinen leffaohjaus ja Emmin esikoiskäsikirjoitus, jonka tekemiseen hän hyppäsi samalla pelottomalla asenteella kuin suurperheen äidiksi – ilman että ensin olisi vaikkapa kirjoittanut jonkun lyhytelokuvan käsiksen.

Kirjoittaminen oli Emmille monella tapaa avartavaa ja vapauttavaa.

– Näyttelijä on työnsaannin suhteen usein alisteisessa asemassa suhteessa ohjaajaan. Se on välillä tosi kuluttavaa. Kun kirjoitan, saan tehdä ihan mitä haluan, hän sanoo.

Yhdessä pari on työskennellyt aiemminkin.

– Työnteko yhdessä ei ole ikinä ollut meille vaikeaa, sillä työpaikalla roolimme ovat selvät. Eikä Paavo minua ainakaan helpommalla päästa kuin muita.  Siviilielämässä vastuun jakaminen on paljon vaikeampaa, Emmi sanoo.

– Kunnioitamme työtä ja työyhteisöä niin paljon, ettemme siellä rupea riitelemään. Eiväthän muutkaan tuo työpaikalle kotiasioitaan, Paavo jatkaa.

Mihin Emmi Paavossa ihastui? Miten seitsenhenkisen perheen arkea pyöritettiin? Voiko vain taiteilija ymmärtää toista taiteilijaa? Miltä tuntuu, kun lapset muuttavat pois kotoa? Lue lisää Me Naisten numerosta 50-51/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

 

Mäkilegenda Toni Niemisen ja Heidi-vaimon elämässä vaikeat ajat ovat vaihtuneet vauva-arkeen uudessa kodissa. – On käytävä pohjalla ennen kuin onnea osaa arvostaa. 

Ex-mäkikotka, yrittäjä Toni Niemisen, 42, ja Heidi-vaimon, 33, elämässä on uusi onnellinen vaihe. Vielä vuosi sitten tunnelma oli toinen. Heidi oli kokenut kipeän keskenmenon, ja raskauden toiveet tuntuivat murenevan yritys yritykseltä.

Vaikeuksia oli muitakin. Tonin talous oli ajautunut lähes konkurssitilaan, ja parin rahat olivat äärimmäisen tiukoilla. Arki oli toistuvaa riitelyä, syyttelyä, selviytymistä ja pettymyksiä.

Pari oli lähellä erota, mutta nyt kaikki on toisin: Tonin ja Heidin uusperheeseen on syntynyt poikavauva ja elämä on asettunut uomiinsa. Parilla on ennestään neljä tytärtä aiemmista liitoista: Heidillä kaksi ja Tonilla kaksi. 

– Ei onnea osaa oikeasti arvostaa ennen kuin käy todella elämän edessä kontallaan, Toni Nieminen sanoo.

– Kriiseistä tulee perspektiiviä, ja kaikella on tarkoituksensa. Kun saimme solmumme auki ja suhteen oikealle uralle, myös lapsi ilmoitti tulostaan. Kunnioitan ja rakastan Heidiä nyt, jos mahdollista, vieläkin enemmän kuin ennen tätä kaikkea.

Pari miettii syitä eron vuoden takaiseen eron uhkaan:

– Vuosi oli kohtuuttoman raskas. Siihen kun lisätään vielä omaa turhautumista ja väsymystä, ollaan äkkiä väärillä raiteilla. Kyllä meillä räiskyy yhä. Olemme molemmat temperamenttisia, mutta enää emme takerru riidoissakaan lillukanvarsiin, Toni sanoo.

Toni ja Heidi Nieminen kertovat uusperheen arjestaan Me Naisten numerossa 50–51. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.