Väliaikaistissien sulaminen kestää sentään vähän kauemmin kuin näiden jäätelöpallojen. Kuva: Shutterstock
Väliaikaistissien sulaminen kestää sentään vähän kauemmin kuin näiden jäätelöpallojen. Kuva: Shutterstock

24 tuntia kestävä rintojensuurennus maksaa pari tuhatta euroa.

”Tämä mekko istuisi paremmin, jos minulla olisi suuremmat tissit.”

”Rantalomaa varten olisi kiva, että rinnat täyttäisivät bikinit.”

Saattaahan joku noinkin ajatella. Newyorkilaisen plastiikkakirurgin Norman Rowen InstaBreast-rintojensuurennus on saanut tällä viikolla runsaasti huomiota kansainvälisessä mediassa.

Toimenpiteessä plastiikkakirurgi ruiskuttaa neulalla steriiliä suolavettä rintakudokseen. Rintamus kasvaa väliaikaisesti, ja muhkeampi lopputulos kestää noin 24 tuntia. Rinnat palautuvat ennalleen, kun suolaliuos imeytyy vähitellen verenkiertoon. Rowen mukaan toimenpide on täysin turvallinen.

Testitissit

Vaikka väliaikainen rintojensuurennus voi kuulostaa hienolta mahdollisuudelta esimerkiksi juhliin, Norman Rowe kehitti toimenpiteen alun perin sitä varten, että rintaimplantteja harkitsevat voisivat testata, miltä suuremmat rinnat oikein tuntuvat. Tietokoneohjelmien ja rintaliiveihin laitettavien täytteiden avulla kokemusta ei pysty jäljittelemään yhtä tarkasti.

Malli ja näyttelijänalku Shavon Jovi, 28, kertoo Harper’s Bazaarille, että InstaBreastin avulla hänen rintansa kasvoivat A-kupista kokoon C.

– Olen jo pitkään haaveillut rintojen suurennuksesta. Kun näin rintani, olin hieman järkyttynyt, mutta rakastuin niihin heti.

Kahden päivän kuluttua Shavonin rinnat olivat ennallaan.

Plastiikkakirurgi Rowe myöntää, että jotkut hänen asiakkaistaan laitattavat ”väliaikaistissit” esimerkiksi häitä, syntymäpäiviä tai rantalomaa varten. Halpaa lysti ei ole, sillä hinnat alkavat noin 2 000 eurosta.

Toimenpidettä on myös kritisoitu. Ihoon voi tulla mustelmia ja se voi myös venyä – tuskin kuitenkaan peruuttamattomasti, sillä suurennus on niin lyhytaikainen. Toistuvalla käytöllä voi kuitenkin olla seurauksia. Kuten kaikissa pistoshoidoissa, myös rintapistoksissa riskinä ovat tulehdukset.

Lue myös:


Tällaiset ovat tutkitusti täydelliset rinnat


Onko seinäkalenterissa oltava rinnat?


Plastiikkakirurgi: Suomessa nuorimmat asiakkaat 13-vuotiaita