Helene Auramo ja Hanna Manninen perustivat supersinkuille oman kerhon.
Helene Auramo ja Hanna Manninen perustivat supersinkuille oman kerhon.

Takana ovat ajat, jolloin yksineläjä oli pelkkä sinkku. Sinkut myös verkostoituvat innolla esimerkiksi Facebookissa.

Enää ei erotella vain varattuja ja sinkkuja, vaan myös sinkut jakautuvat ryhmiin. On tavallisia ja on supersinkkuja.

Supersinkuille on luotu Facebookissa ryhmä, joka järjestää omia bileitään: ensimmäistä kertaa he juhlivat ystävänpäivänä 14.2. Apollo Street Barissa Helsingissä.

Ryhmään voi ilmoittautua Facebookissa, mutta ei ihan kuka tahansa. Supersinkut ovat esittelyn mukaan kauniita, fiksuja ja upeita.

– Ei se kaunis-kriteeri tarkoita, että naaman pitää olla täydellisessä kuosissa, lohduttaa Supersinkkujen perustaja Hanna Manninen, 35.

– Supersinkut ovat sellaisia tyyppejä, joiden kaverit ihmettelevät, miten niin ihana ihminen ei ole löytänyt ketään, ryhmän toinen perustaja, Helene Auramo, 26, kuvailee.

Myös karvaat kokemukset innostivat kaveruksia kerhon perustamiseen.

– Jokainen sinkkunainen on törmännyt liian usein vääriin miehiin, kun tarjolla on liikaa pelureita. Emme kaipaa vain yhden asian perässä juoksevia miehiä supersinkkuihin, Hanna ilmoittaa.

Naiset eivät kaipaa joukkoonsa myöskään epätoivoisia.

– Supersinkku viihtyy hyvin itsekseen ja on sinut sinkkuutensa kanssa. Myös supersinkun toive ja tavoite on parisuhde, mutta emme seurustele vain seurustelun vuoksi, Helene sanoo.

Viestintäkonsulttina työskentelevä Hanna ja it-yritys Zipipopin toimitusjohtaja Helene kelpuuttaisivat kumpikin miehekseen vain menestyjän.

– Menestyksellä en tarkoita, että miehellä on hirveästi rahaa. Miehen pitää olla kiinnostunut työstään ja ylpeä ja onnellinen siitä, Helene sanoo.

Kirjailija Timo Hännikäinen valittaa tuoreessa teoksessaan Ilman, että hyvännäköiset ja sosiaalisesti lahjakkaat sinkut saavat seksiä koko ajan, kun taas muut kumppania metsästävät jäävät ilman.

Miten siis on, Hanna ja Helene: onko supersinkkuus silkkaa seksiä?

– Hännikäisen väitteet kuulostavat kliseiltä. Ei sinkkuelämä ole pelkkää seksiä, siitä puhumista ja partnereiden laskemista. Minulla on laaja kaveripiiri ja kaikki tuntuvat olevan kyllästyneitä yhden illan juttuihin, Hanna sanoo.

The Telegraph -lehti pyysi asiantuntijoiden arviot siitä, millaisia ihmisiä käytävä- ja ikkunapaikoilla mieluiten istuvat ovat.

Aina istumapaikkaansa lentokoneessa ei pääse valitsemaan, mutta kun pääsee, minkä paikan otat? Brittiläinen The Telegraph pureutuu pitkässä artikkelissaan tähän dilemmaan. 

Lehden mukaan tilastot osoittavat siihen suuntaan, että aavistuksen yli puolet ihmisistä valitsee ikkunapaikan ilot, jos pääsee valitsemaan ikkuna- ja käytäväpaikan välillä. Loput ovat vannoutuneita käytäväpaikkaihmisiä. 

Jos penkkirivillä on kolme rinnakkaista paikkaa, aniharva valitsee keskimmäisen, sillä siinä saa huonot puolet niin ikkuna- kuin käytäväpaikastakin. Keskellä istuvalla ei ole omaa rauhaa eikä ylimääräistä tilaa, ei maisemia eikä mahdollisuutta jaloitella kanssamatkustajia häiritsemättä. 

Lue myös: Kuulutko tietämättäsi heihin? Nämä ovat vihatuimmat lentomatkustajatyypit

Persoonallisuustesti

The Telegraphin mukaan istumapaikan valinta lentokoneessa on pienimuotoinen persoonallosuustesti. Lehti haastatteli peräti kahta psykologia, Becky Spelmania ja Jo Hemmingsiä, siitä, mitä istumapaikan valinta kertoo ihmisestä. Selvisi, että vaikka mitä:

Valitsitko ikkunapaikan? Psykologien mukaan...

  • Olet muita itsekkäämpi – sinua ei haittaa olla muille häiriöksi. 
  • Olet ehkä kokenut matkustaja, jolla on itsevarmuutta pyytää muita väistämään, jotta pääset esimerkiksi vessaan.
  • Pidät siitä, että tilanne on hallinnassasi. 
  • Ärsyynnyt helposti, ja viihdyt siksi parhaiten omassa kuplassasi.

Valitsitko käytäväpaikan? Psykologien mukaan...

  • Olet muita seurallisempi ja sovinnollisempi tyyppi. 
  • Toisaalta saatat olla varautunut luonne. Ainakin olet huomaavainen muita kohtaan etkä ärsyynny helposti.
  • Olet levoton matkustaja, etkä todellakaan mikään lentokoneessa nukkumisen mestari.
  • Voi myös olla, että kärsit pienestä rakosta tai ahtaanpaikankammosta, ja siksi käytäväpaikka miellyttää sinua eniten. 

Kysely

Millä paikalla istut mieluiten lentokoneessa?

Uutuussarja Farang imaisee mukaansa Thaimaan synkkään kuumuuteen.

IS TV-LEHTI: Ola Rapace näyttelee Malin Lind Lagerlöfin ja Stefan Thunbergin uudessa trillerisarjassa ruotsalaista rikollista, joka pakenee kotimaastaan Thaimaan lämpöön.

Koukuttavassa sarjassa Rickard elää Phuketin saarella ja puuhailee laittomuuksia. Perheensä hylännyt, rikostoverinsa kavaltanut mies ei voi palata koskaan enää Ruotsiin. Lomaheilanakin elantoaan ansaitseva mies säikähtää, kun tajuaa, että hänen tyttärensä on saapunut etsintäreissulle.

15-vuotias Thyra (Louise Nyvall) ei ole nähnyt isäänsä kymmeneen vuoteen. Rickard seuraa varjoista Thyran käänteitä, ja kun tytär sotkeutuu huumehankaluuksiin, kuohahtaa isänvaisto.

Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Sarjassa katsotaan aurinkoisen lomasaaren pimeälle puolelle ja hämäräkujille. Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Näin tumman ei tarinan alun perin tosin pitänyt olla. Tuottaja Anna Wallmark Avelin on kertonut, että Rapacen piti näytellä poliisia, joka ratkoo turistien aurinkorantapulmia kepeään sävyyn ja romanttisessa hengessä.

Ei tullut kepeää sävyä – tuli Farang, jossa paratiisielämä on vain päälle liimattua kulissia. Kahdeksanosaisen sarjan aikana isä ja tytär joutuvat hengenvaaraan. Vangitsevuutta lisää jokaisen jakson lopun cliffhanger, joka usuttaa katsomaan äkkiä lisää.

Farang, MTV3 su klo 22.30