Me Naiset
|
Anu Ilomäki
Helene Auramo ja Hanna Manninen perustivat supersinkuille oman kerhon.
Helene Auramo ja Hanna Manninen perustivat supersinkuille oman kerhon.

Takana ovat ajat, jolloin yksineläjä oli pelkkä sinkku. Sinkut myös verkostoituvat innolla esimerkiksi Facebookissa.

Enää ei erotella vain varattuja ja sinkkuja, vaan myös sinkut jakautuvat ryhmiin. On tavallisia ja on supersinkkuja.

Supersinkuille on luotu Facebookissa ryhmä, joka järjestää omia bileitään: ensimmäistä kertaa he juhlivat ystävänpäivänä 14.2. Apollo Street Barissa Helsingissä.

Ryhmään voi ilmoittautua Facebookissa, mutta ei ihan kuka tahansa. Supersinkut ovat esittelyn mukaan kauniita, fiksuja ja upeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ei se kaunis-kriteeri tarkoita, että naaman pitää olla täydellisessä kuosissa, lohduttaa Supersinkkujen perustaja Hanna Manninen, 35.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Supersinkut ovat sellaisia tyyppejä, joiden kaverit ihmettelevät, miten niin ihana ihminen ei ole löytänyt ketään, ryhmän toinen perustaja, Helene Auramo, 26, kuvailee.

Myös karvaat kokemukset innostivat kaveruksia kerhon perustamiseen.

– Jokainen sinkkunainen on törmännyt liian usein vääriin miehiin, kun tarjolla on liikaa pelureita. Emme kaipaa vain yhden asian perässä juoksevia miehiä supersinkkuihin, Hanna ilmoittaa.

Naiset eivät kaipaa joukkoonsa myöskään epätoivoisia.

– Supersinkku viihtyy hyvin itsekseen ja on sinut sinkkuutensa kanssa. Myös supersinkun toive ja tavoite on parisuhde, mutta emme seurustele vain seurustelun vuoksi, Helene sanoo.

Viestintäkonsulttina työskentelevä Hanna ja it-yritys Zipipopin toimitusjohtaja Helene kelpuuttaisivat kumpikin miehekseen vain menestyjän.

– Menestyksellä en tarkoita, että miehellä on hirveästi rahaa. Miehen pitää olla kiinnostunut työstään ja ylpeä ja onnellinen siitä, Helene sanoo.

Kirjailija Timo Hännikäinen valittaa tuoreessa teoksessaan Ilman, että hyvännäköiset ja sosiaalisesti lahjakkaat sinkut saavat seksiä koko ajan, kun taas muut kumppania metsästävät jäävät ilman.

Miten siis on, Hanna ja Helene: onko supersinkkuus silkkaa seksiä?

– Hännikäisen väitteet kuulostavat kliseiltä. Ei sinkkuelämä ole pelkkää seksiä, siitä puhumista ja partnereiden laskemista. Minulla on laaja kaveripiiri ja kaikki tuntuvat olevan kyllästyneitä yhden illan juttuihin, Hanna sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla