Richard Dean Anderson näytteli 80-luvun hittisarjassa nokkelaa ja näppärää MacGyveria. Kuva: Shutterstock
Richard Dean Anderson näytteli 80-luvun hittisarjassa nokkelaa ja näppärää MacGyveria. Kuva: Shutterstock

Ihmemies-sarjan luoja haluaa tuoda ruutuihin uuden ihmenikkarin – joka olisi tällä kertaa nainen!

Kuka 1980-luvun lopussa lapsuuttaan tai nuoruuttaan viettänyt voisi unohtaa MacGyverin, joka jaksosta toiseen teki ihmeitä teippirullan ja linkkuveitsen avulla ja tiukan paikan tullen käynnisti jopa pysähtyneen sydämen kynttilänjalan ja mikrofoninjohdon yhdistelmällä?

Ihmemies-sarjaa tehtiin vuosina 1985–1992 ja sen sankari, Richard Dean Andersonin näyttelemä Angus MacGyver, oli jokaisen kotinikkarin esikuva. Nyt McGyveriä ollaan herättämässä henkiin – tosin tällä kertaa naisena!

Alkuperäisen Ihmemies-sarjan luoja Lee David Zlotoff on lyöttänyt yhteen Hollywoodin tuottajat ja National Academy of Engineering -insinööriopinahjon.

Lisäksi Zlotoff on järjestänyt kilpailun, jolla hän haastaa ihmiset mukaan kehittämään uutta televisiosarjaa. Ainoana ohjeena on luoda naishahmo, jolla on MacGyverin taidot ja tiedot.

Kilpailun ja uuden mahdollisen sarjan tarkoituksena on paitsi tehdä vetävä tv-sarja, innostaa nuoria naisia hakeutumaan aiempaa enemmän tekniikan ja tieteen pariin.

Miltä kuulostaa? Huippuidealta vai tuhoon tuomitulta yritykseltä?

Ennen kuin naispuolinen MacGyver ilmestyy ruutuihimme, voimme onneksi fiilistellä tällä:

Lähde: The Independent

Simpsoneiden ja Futuraman luoja katsoo nyt Springfieldin ja tulevaisuuden sijasta menneisyyteen.

IS TV-LEHTI: Matt Groeningin luomassa Disenchantment-animaatiossa touhutaan keskiaikaisessa, maagisessa Dreamlandin kuningaskunnassa.

Groening tekee sarjallaan aluevaltauksen Netflixissä. Hänen jälkensä on tunnistettavaa niin visuaalisesti kuin huumorinkin puolesta. Pääosissa ovat kapinallinen alkoholistiprinsessa Bean, uskollinen mutta täysin tonttu tonttu Elfo ja demoni Luci.

Kummallisella kolmikolla seikkailua ja sekoilua riittää. Kymmenosaisella ensimmäisellä kaudella vastassa on monenlaista aikakauden kulkijaa: örkkejä, peikkoja, lumoojattaria, pahoja äitipuolia, lipeviä prinssejä ja muita hulluja. Kyytiä saavat ylhäiset puheenparret ja ylevät tavat.

Ääninäyttelijöinä pääosissa toimivat Abbi Jacobson (Bean), Eric Andre (Luci) ja Nat Faxon (Elfo). Jacobson on kehunut epätyypillisen prinsessan vahvaa naishahmoa.

Groening on viimeksi luonut uuden sarjan liki parikymmentä vuotta sitten vuonna 1999, kun Futurama ilmestyi. Sarja päättyi vuonna 2013. Simpsonit-sarja starttasi vuonna 1989, ja syyskuussa Amerikassa alkaa peräti 30. kausi.

Uudella sarjalla Netflix hieroo sopua Futurama-fanien kanssa. He raivostuivat, kun Futurama yllättäen poistettiin valikoimista.

Nyt tekijätiimissä on mukana pitkäaikainen Simpsonit-kollega Josh Weinstein ja joukko Futuraman animaattoreita.

Trendikkääseen fantasiagenreen sijoittuvan sarjan on sanottu olevan kuin Simpsoneiden ja Game of Thronesin sekoitus.

Groeningin sarjojen perusta on usein sama: hän haluaa näyttää yleisölle hauskuutta tapahtumissa ja maailmoissa, joista huumoria on tavallisesti vaikea löytää. Kolme kärsinyttä ystävystä täydentää toisiaan hyvän ja pahan ikitaistelussa.

Keskiaikaisista puitteista huolimatta sarja on kaukana sadusta. Siinä käsitellään vahvasti nykyhetken teemoja. Kyllähän kaikki tunnistavat elämänsä prinsessat, tontut ja demonit.

Disenchantment, Netflixissä 17.8. alkaen.

Tilaajille
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala

Jaana Kivimäki halvaantui, kun hevoskuljetusauton lastaussilta katkaisi hänen selkärankansa. Ensin Jaana oli katkeroitua, mutta sitten hän päätti selviytyä.

Punaisen omakotitalon oven avaa hymyilevä emäntä. Vaikka kello on vasta yksitoista, Jaana Kivimäki , 44, on ehtinyt jo paljon. Hän on herännyt kuudelta, ruokkinut hevosensa ja ajanut 25 kilometrin päähän ratsastushallille...