Benjamin Peltonen. Kuva: Warner
Benjamin Peltonen. Kuva: Warner

Instagramissa suursuosion saavuttanut Benjamin Peltonen solmi levytyssopimuksen. Myös monilla muilla suomalaisilla some-sensaatioilla pyyhkii hyvin.

Yhä useampi nuorisoidoli putkahtaa netistä – ja niin myös Benjamin Peltonen, 17. Instagram-sensaatio on nyt askeleen lähempänä haaveilemaansa tähteyttä, sillä hän solmi levytyssopimuksen Warner Music Finlandin kanssa.

– En ole ikinä elämässäni odottanut mitään niin paljon kuin ensimmäisen oman kappaleeni julkaisua ja musiikkiurani alkua, Benjamin kertoi tiedotteessa.

Tavallinen kaarinalainen lukiopoika loi kuvayhteisöön oman tilin vuonna 2012 ja sai nopeasti kymmeniätuhansia seuraajia. Reippaudellaan, sujuvasanaisuudellaan, vaalealla olemuksellaan ja tyylikkäillä vaatteillaan ihastuttaneesta Benjaminista tuli nopeasti idoli, jonka kanssa jokaisen teinin oli pakko päästä yhteiskuviin. Tällä hetkellä Benjamia seuraa yli 180 000 ihmistä paitsi Suomessa myös Brasiliassa, Singaporessa ja Australiassa. Nuoren miehen elokuussa julkaistava sinkku on englanninkielinen siitä huolimatta, että vain harva suomalainen on breikannut muulla kuin suomenkielisellä musiikilla. Mutta ainakin Benjaminin asenne on ihailtavaa, ja fanitkin jo olemassa.

Siansaksavideollaan breikannut Sara lähti jo maailmalle

Benjaminin lisäksi myös muutama muu nuori lupaus on putkahtanut julkisuuteen sosiaalisen median ansiosta. "Kielinainen" Sara Marie Forsberg on onnistunut ponnistamaan jo ulkomaille asti. Hän julkaisi alkukeväästä YouTubessa siansaksavideon – ja kirjoitti huhtikuussa sopimuksen, jonka mukaan hän aloitti YouTube-pohjaisen mediakanavan sisällöntuottajana ja esiintyjänä. Saran managerin mukaan palkka on sopimusajalta 250 000–350 000 euroa. Lisäksi Sara on päässyt esittelemään verbaalisia kykyjään Ellen DeGeneres Show'ssa, ja hänen maailmanvalloitustaan seurataan MTV.fi:n nettisarjassa.

Myös sketsiryhmä Justimus on ihastuttanut huumorilla ja veikeällä asenteella YouTubessa, jossa nuorten miesten videoita on katsottu yli 50 miljoonaa kertaa. Justimuksen Wunderboy-amisvideo on kevään katsotuin suomalainen musiikkivideo.

Ryhmän Joose Kääriänien ja Sami Harmaala arvioivat Ylen haastattelussa, että suosio perustuu ryhmän junttiuteen ja hyväntuulisuuteen.

Hyvä Suomen nuoriso!

Lue myös:

Haluatko tienata nettivideoilla? Näin sinustakin voi YouTube-tähti

Kalifornialainen Youtube-julkkis Bethany Mota tienaa kymmenen kertaa enemmän kuin suomalainen keskimäärin