Sanna Kanteleella kuluu prätkäharrastukseen 1700 euroa vuodessa. Kuva: Kaisu Jouppi
Sanna Kanteleella kuluu prätkäharrastukseen 1700 euroa vuodessa. Kuva: Kaisu Jouppi

Tänään vietetään Prätkällä töihin -päivää. Taitoluisteluvalmentaja Sanna Kanteleelle, 21, prätkäily on enemmän kuin pelkkä harrastus.

Kun taitoluisteluvalmentaja Sanna Kantele, 21, viime vuonna osti 6 000 eurolla elämänsä ensimmäisen Harley Davidsonin ja liittyi samalla arvostettuun moottoripyöräkerhoon, hänestä tuli Suomen nuorin harrikkamimmi.

– Kun lapsena menin vanhempieni kanssa huvipuistoon, olin yleensä ensimmäisenä jonkin leikkiprätkän selässä. Isällä on ollut pyörä aina, ­joten kai se vimma on sieltä minuunkin tarttunut, Sanna arvelee.

Mopoharrastus alkoi 15-vuotiaana skootterista ja vaihtui sitten Yamaha Viragon kautta krossipyörään. Nykyistä, 2001 vuosimallin Harleytaan Sanna tuunaa ­yhdessä kerhonsa Harley Davidson Club Finlandin miesten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Pojat ovat ottaneet tosi hyvin vastaan. Tämä on kuin iso perhe, jossa jokainen auttaa toisiaan. Teemme yhdessä paljon reissuja: viime vuonna Varkauteen ja Saarenmaalle, tänä kesänä Rovaniemelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka pelkästään moottoripyörän ­vakuutuksiin ja bensoihin uppoaa noin 1700 euroa vuodessa, harrastus on jokaisen lantin väärti.

– Toivon, että vielä jonain päivänä pääsen ajamaan Amerikan legendaarisen Route 66 -reitin.

Prätkällä töihin -päivää vietetään perjantaina 6. kesäkuuta. Päivällä halutaan tuoda esille moottoripyöräilyn hauskuutta ja hyödyllisyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla