Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tänään lauantaina Narinkkatorilla konkreettisesti polkaistaan käyntiin hiilivapaat bileet. Katsojat nimittäin tuottavat Earth Hour:in kunniaksi järjestettävän keikan äänentoiston ja valojen vaatiman energian polkupyöriä polkemalla.

Oletko joskus pohtinut, miten voisit olla hauskasti hyödyksi? Entä oletko tuskaillut sitä, miksei mitään kivaa voi tehdä ilman sähköä? Kutkuttaisiko ajatus kuntoilun ja hauskanpidon yhdistämisestä?

Kävipä tuuri, nimittäin nyt on räätälöity tapahtuma juuri sinun makuusi!

Ympäristökeskuksessa on mietitty, mihin sähköä välttämättä oikeastaan tarvitaan. Ja tultu siihen tulokseen, ettei ainakaan huippubileiden järjestämiseen.

Niinpä tänään lauantaina Narinkkatorilla järjestetään sähkötön keikka Earth Hourin kunniaksi.

– Haluamme osoittaa, että kovan tason esiintyjiä sisältävä upea ja elämyksellinen keikka voidaan tuottaa hiilivapaasti pelkän polkuvoiman avulla, ympäristökeskuksen tiedottaja Jussi Karmala sanoo ja kertoo, että sähköttömän keikan idea syntyi lounaspöydän ääressä.

– Meillä on ympäristökeskuksessa paikallisen pelle pelottoman eli energia-asiantuntija Janne Käpylehdon rakentama polkupyörä, jota polkemalla voi ladata esimerkiksi kännykän tai läppärin. Lounaalla keksimme, että samalla systeemillä voisi tuottaa energian vaikka kokonaisen keikan äänentoistoon ja led-valaistukseen.

Ideasta ryhdyttiin toimeen. Lauantaina Narinkkatorilla järjestettävää keikkaa varten onkin rakennettu neljä polkupyörää, joiden avulla on tarkoitus mahdollistaa Suomen ensimmäinen polkuvoimalla tuotetulla energialla toteutettu musiikkitapahtuma.

– Suurempi ajatus taustalla on, että toivomme ihmisten kiinnittävän huomiota ilmastonmuutokseen, Jussi sanoo.

Koko tapahtuman onnistuminen on siis konkreettisesti riippuvainen yleisöstä – ja heidän reisilihaksistaan.

Keikan ja mahdollisten maitohappojen lisäksi innokkaille polkijoille on toki tarjolla pieni porkkanakin.

– Kovimmat polkijat palkitaan Korkeasaaren pääsylipuilla.

Hiilivapaa Earth Hour -keikka järjestetään Helsingissä Narinkkatorilla lauantaina 29.3. klo 19.22. Illan ohjelmassa on muun muassa tulishow ja Reino Nordin.

Earth Hour

Lauantaina 29.3. maailmanlaajuisesti vietettävä Earth Hour on WWF:n kampanja, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota ilmastonmuutokseen.

Earth Hour:in ideana vähentää sähkönkulutusta sammuttamalla valot ja kaikki turha elektroniikka tunnin ajaksi klo 20.30–21.30.

Mira Luodin Urho-lapsella on synnynnäinen sydänvika, jonka vuoksi pojan sydän pysähtyi vauvana kolmesti.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Mira Luodin päivää. Mira kertoo jaksossa uusperheestään, johon kuuluu viisi lasta. Nelonen on julkaissut klipin jaksosta jo ennakkoon.

Miran aviomiehen Mika Haapasalon tyttäret Jenni ja Susanna ovat jo teini-ikäisiä, ja lisäksi Miralla on kaksi lasta, Eirik ja Trine, edellisestä suhteestaan.

Urho on minun ja Mikan yhteinen 3-vuotias lapsi, jolla on synnynnäinen sydänvika, Mira kertoo perheensä kuopuksesta.

Mira on kertonut aikaisemmin, että Urho oli vain muutama kuukauden ikäinen, kun rakennevika sydämessä todettiin. Sairaalassa pojan sydän pysähtyi kolmesti, Mira kertoo myös Vain elämää -ohjelmassa.

– Pisin niistä on ollut sellainen, etten enää muutamaan tuntiin tiennyt, onko minulla lasta vai ei, Mira kertoo jakson insertissä.

”Kävin jo ne tunteet läpi, että olen menettänyt lapseni.”

Pöydän ääressä Mira kertoo muille artisteille, että kokemus muutti hänen ajattelutapaansa.

– Urholla oli sydän pysähtyneenä ja mä kävin jo ne tunteet läpi, että olen menettänyt lapseni.

– Hurjia aikoja, mutta onneksi se päättyi hyvin, Aki Tykki toteaa.

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20.00. Me Naiset kuuluu Nelosen kanssa samaan Sanoma-konserniin.

Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters
Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters

Twitter-yleisön mielestä David Beckham oli kuninkaallisten häiden paras osa. 

Koko viikonlopun ajan kansainvälistä mediatilaa on hallinnut yksi ihminen, näyttelijä Meghan Markle, eli nykyinen Sussexin herttuatar Meghan.

Toki Meghanin aviomies prinssi Harry on myös näkynyt kuvissa morsiamensa rinnalla, ja hippusen palstatilaa ovat saaneet esimerkiksi innostuneet sulhaspojat, kirkkaankeltaisissa juhlinut Amal Clooney ja lenkkareita mekon kanssa käyttänyt Serena Williams.

Yksi tyyli-ikoni on kuitenkin jäänyt liian vähälle huomiolle: jalkapallolegenda, tyyli-ikoni ja lukemattomien ihmisten julkkisihastus numero yksi, David Beckham

Jos Twitteriä on uskominen, tummanharmaassa puvussa ja kaksirivisessä vaaleanharmaassa liivissä esiintynyt Beckham oli yksi häiden tärkeimmistä vieraista. 

Eivätkä nämä ole edes hänen häänsä!

Beckham, aina niin ärsyttävän hyvännäköisenä. 

Poskisuukko Beckhamille sai Sir Elton Johnin lipomaan huuliaan.

Mitä Beckhamin tyyliin tulee, siitä tiedetään Voguen mukaan seuraavaa:

Kapealinjainen puku oli Dior Hommelta, ja sen on suunnitellut Kim Jones, joka juuri nimitettiin merkin johtoon alkuvuodesta. Mukava avaus herra Jonesin pääsuunnittelijauralle siis. Pukuun Beckham yhdisti kultaisen taskukellon ja aurinkolasit.

Lisäksi Beckhamilla on tietysti eräänlaisia pysyviä asusteita. Esquire arvelee artikkelissaan, että David Beckham saattaa olla ainoa kuninkaallisten häiden vieras, jolla on tatuointeja kaulassa. 

Beckham paranee vanhetessaan

Kuluneen sanonnan mukaan nainen on kuin viini, eli paranee vanhetessaan (joskaan Alkon asiantuntijan mukaan sanonta ei koske kaikkia viinejä). 43-vuotias Beckham on elävä todiste siitä, että vähintäänkin osa miehistäkin paranee iän myötä. 

Pyörivätkö kellon viisarit David Beckhamin kohdalla eri suuntaan?
Toivoa on!

Siltä varalta, että joku ei vieläkään ole vakuuttunut Beckhamin nousujohteisesta tyylikkyydestä:

David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.
David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.

David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.
David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.

David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.
David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.