Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tänään lauantaina Narinkkatorilla konkreettisesti polkaistaan käyntiin hiilivapaat bileet. Katsojat nimittäin tuottavat Earth Hour:in kunniaksi järjestettävän keikan äänentoiston ja valojen vaatiman energian polkupyöriä polkemalla.

Oletko joskus pohtinut, miten voisit olla hauskasti hyödyksi? Entä oletko tuskaillut sitä, miksei mitään kivaa voi tehdä ilman sähköä? Kutkuttaisiko ajatus kuntoilun ja hauskanpidon yhdistämisestä?

Kävipä tuuri, nimittäin nyt on räätälöity tapahtuma juuri sinun makuusi!

Ympäristökeskuksessa on mietitty, mihin sähköä välttämättä oikeastaan tarvitaan. Ja tultu siihen tulokseen, ettei ainakaan huippubileiden järjestämiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niinpä tänään lauantaina Narinkkatorilla järjestetään sähkötön keikka Earth Hourin kunniaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Haluamme osoittaa, että kovan tason esiintyjiä sisältävä upea ja elämyksellinen keikka voidaan tuottaa hiilivapaasti pelkän polkuvoiman avulla, ympäristökeskuksen tiedottaja Jussi Karmala sanoo ja kertoo, että sähköttömän keikan idea syntyi lounaspöydän ääressä.

– Meillä on ympäristökeskuksessa paikallisen pelle pelottoman eli energia-asiantuntija Janne Käpylehdon rakentama polkupyörä, jota polkemalla voi ladata esimerkiksi kännykän tai läppärin. Lounaalla keksimme, että samalla systeemillä voisi tuottaa energian vaikka kokonaisen keikan äänentoistoon ja led-valaistukseen.

Ideasta ryhdyttiin toimeen. Lauantaina Narinkkatorilla järjestettävää keikkaa varten onkin rakennettu neljä polkupyörää, joiden avulla on tarkoitus mahdollistaa Suomen ensimmäinen polkuvoimalla tuotetulla energialla toteutettu musiikkitapahtuma.

– Suurempi ajatus taustalla on, että toivomme ihmisten kiinnittävän huomiota ilmastonmuutokseen, Jussi sanoo.

Koko tapahtuman onnistuminen on siis konkreettisesti riippuvainen yleisöstä – ja heidän reisilihaksistaan.

Keikan ja mahdollisten maitohappojen lisäksi innokkaille polkijoille on toki tarjolla pieni porkkanakin.

– Kovimmat polkijat palkitaan Korkeasaaren pääsylipuilla.

Hiilivapaa Earth Hour -keikka järjestetään Helsingissä Narinkkatorilla lauantaina 29.3. klo 19.22. Illan ohjelmassa on muun muassa tulishow ja Reino Nordin.

Earth Hour

Lauantaina 29.3. maailmanlaajuisesti vietettävä Earth Hour on WWF:n kampanja, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota ilmastonmuutokseen.

Earth Hour:in ideana vähentää sähkönkulutusta sammuttamalla valot ja kaikki turha elektroniikka tunnin ajaksi klo 20.30–21.30.

Sisältö jatkuu mainoksen alla