Jos uni ei tule, lasi-iglusta voi tuijotella vaikka revontulia. Kuva: Kakslauttanen Arctic Resort
Jos uni ei tule, lasi-iglusta voi tuijotella vaikka revontulia. Kuva: Kakslauttanen Arctic Resort

Saariselän Kakslauttanen on pohjoisin paikka, jossa Sports Illustrated on kuvannut uimapukunumeroaan.

Sports Illustrated -lehden vuosittainen uimapukunumero on Merkittävä Tapaus – ainakin sen perusteella, kuinka paljon julkaisusta kirjoitetaan mediassa. Tänä vuonna lehti saattaa kiinnostaa tavallista enemmän myös suomalaisia, sillä osa kuvista on otettu Lapissa, Saariselällä sijaitsevassa Kakslauttasen lomakylässä.

Lasi-igluistaan tunnettu paikka on saanut viime vuosina runsaasti huomiota kansainvälisesti, joten ei ole ihme, että myös Sports Illustrated päätyi eksoottiseen kuvauskohteeseen. Lehti julkisti tiedon kuvauspaikasta Instagramissa.

 

#SISwim 2017 Location Reveal: FINLAND!

Henkilön Sports Illustrated Swimsuit (@si_swimsuit) jakama julkaisu

Sonja Eiramo Kakslauttasesta kertoo medialle lähetetyssä tiedotteessa, että kuvausryhmä oli kiinnostunut muun muassa revontulista, lasi-igluista, poroista ja lumesta.

– Moni heistä sanoi Kakslauttasen olevan upein paikka, missä he ovat koskaan käyneet. Etenkin Lapin valo teki heihin vaikutuksen.

Saariselkä on pohjoisin paikka, missä lehteen on otettu uimapukukuvia. Lapissa mukana olivat mallit Hailey Clauson ja Bojana Krsmanovic.

Uimapukunumeron Instagramissa on julkaistu myös pätkä lumisista kuvauksista. Videon loppupuolella katsojaa tosin ihmetyttää, missä se uimapuku oikein on? Eikö lehdessä ollut tarkoitus esitellä niitä?

 

A little snow never stopped a sexy Serbian. No one can rock a scarf like Bo Krsmanovic! @bokicaboba

Henkilön Sports Illustrated Swimsuit (@si_swimsuit) jakama julkaisu

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.