Vuoden mökkiläinen Jouko Taskinen antoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa selkeitä ohjeita siitä, miten mökillä kuuluu käyttäytyä. Oletko samaa mieltä Joukon teeseistä?

Vuoden 2013 mökkiläinen Jouko Taskinen kertoi Ylen aamu-tv:ssä, miten hyvä mökkiläinen käyttäytyy. Kun juhlit juhannusta mökillä, pidä mielessä Joukon säännöt – vai oletko kenties eri mieltä niistä?

1. Älä pidä aamuun asti hauskaa – edes juhannuksena.

2. Jos kuuntelet musiikkia, ota kuulokkeet tai vähintään pidä ääni hiljaisella. Järvenpintaa pitkin ärsyttävä möly kantautuu kauas.

3. Älä tule veneellä tai kanootilla sataa metriä lähemmäs mökkinaapurin laituria. (Voi olla hankalaa pienellä järvellä!)

4. Jos marjastat tai keräät kukkia, pidä sama sadan metrin hajurako mökkinaapuriin. (Mikäänhän ei suututa suomalaista yhtä paljon kuin pihapiiriin tunkeutuva vieras jokamies tai -nainen!)

5. Vesiskootterit ja moottoriveneet – harkitse huviajelua tai sovi muiden mökkiläisten kanssa järvellä käytettävistä vehkeistä ja ajoajoista.

6. Lupa uida alasti! Alastomuus kuuluu mökkiläisyyteen, ja suomalaiset ovat tottuneet näkemään nakuilevia naapureita – paitsi jos se on tarkoituksellista esiintymistä eikä viatonta saunasta järveen pulahtamista.

7. Pidä koira kiinni! Lemmikit aiheuttavat helposti ärsytystä haukkuessaan tai merkatessaan reviiriään.

Ympäristöhallinnon sivuilla voi kerrata jokamiehenoikeudet, joita pitäisi noudattaa mökilläkin.

Mitkä ohjeet sinun mielestäsi kuuluvat suomalaiseen mökkeilyyn? Kommentoi!