Jamie Oliver kannustaa minitehtävin parempaan elämään. Kuva: Shutterstock
Jamie Oliver kannustaa minitehtävin parempaan elämään. Kuva: Shutterstock

Suomalainen hyvinvointisovellus sai keulakuvakseen ja yhteistyökumppanikseen julkkiskokki Jamie Oliverin.

Tuore suomalainen Fifth Corner Inc. -yritys aloitti vuoden ryminällä. Helsingissä perustetun startup-yrityksen uuden YOU-app-hyvinvointisovelluksen keulakuvana ja yhteistyökumppanina toimii julkkiskokki Jamie Oliver.

Ilmaisen YOU-app with Jamie Oliver -sovelluksen ideana on kannustaa ihmisiä tervellisempään elämäntapaan päivittäisten minitehtävien avulla. Jamie onkin jo mainostanut uutta sovellusta ahkerasti omilla Facebook-sivuillaan.

Julkaisu käyttäjältä Jamie Oliver.

Julkaisu käyttäjältä Jamie Oliver.

Sovellus voi esimerkiksi kannustaa kokeilemaan uutta ruokaa, syömään jotain värikästä ja terveellistä, tekemään kyykkyhyppyjä tai mindfulness-harjoitteen – ja ottamaan kuvan siitä. Sen jälkeen kuvan voi jakaa muiden palvelun käyttäjien kanssa.

– YOU-app-sovelluksen tarkoitus on inspiroida ihmisiä huolehtimaan hyvinvoinnistaan. Uskomme minitehtäviin, koska muutos harvoin tapahtuu yhdessä yössä. Hyvinvointi on päivittäisten pienten päätösten summa, ja jokaisella päätöksellä on merkitystä, sanoo yrityksen johtaja Nelli Lähteenmäki yhtiön tiedotteessa.

– Olemme innoissamme siitä, että saimme mahdollisuuden työskennellä Jamie Oliverin ja hänen tiiminsä kanssa. Jamie on yksi ruoka-alan luotetuimmista nimistä ja tunnettu siitä, että hän osaa tehdä monimutkaisiltakin vaikuttavista asioista helposti lähestyttäviä ja hauskoja.

Lue myös:

Vuoden parhaat sovellukset valittiin – tutustu ainakin näihin

Jamie Oliver hehkuttaa Suomea

Auttaako kännykkäsovellus löytämään sisäisen rauhan?

Unohtuiko kauppalappu? Nämä sovellukset pelastavat sinut

Pääskysestä päivää! On oikea hetki tarkistaa, tunnistatko aivan tavalliset pikkulinnut.


 

Ei, se ei ole sama asia kuin päänsärky.

Migreeni on mahdollisesti kaikista vaarattomista vaivoista maan päällä se pirullisin. Sen kourissa kärvistelee Terveyskirjaston mukaan yksi kymmenestä aikuisesta. Riesa on kolme kertaa yleisempi naisilla kuin miehillä.

Migreenittömien voi olla mahdotonta ymmärtää, millaista rajujen kipukohtausten kanssa on elää. Tiede on kantanut kortensa kekoon, esimerkiksi tällä migreenin oireita havainnollistavalla videolla.

Jotta rinnakkaiselo migreenistä kärsivien ja siltä välttyneiden välillä sujuisi sutjakkaammin, on tiettyjä lausahduksia parempi välttää.

Pyysimme migreenipotilaita kokoamaan listan asioista, joiden heille ei kannata sanoa:

1. ”Tuo sinun päänsärkysi…”

Tehdäänpä yksi asia selväksi heti kättelyssä: päänsärky on ikävää. Migreeni on pikemminkin visiitti Tuonelaan ja takaisin.

2. ”Ärsyttävää! Päätä särkee jo toista tuntia. Onkohan minullakin se migreeni?”

Tällä repliikillä keräät sympatian sijaan katseita, jotka säikäyttäisivät hunnilauman hiljaiseksi.

3. ”Ei kai se nyt oikeasti voi tuosta johtua...”

Kyllä voi. Migreenin voi laukaista melkein mikä vain. Kynttilänvalo, lumesta heijastuva aurinko, stressaava palaveri. Lista on loputon.

4. ”Mikset ota särkylääkettä?”

Migreeniä sairastava toverisi on luultavasti aihepiirin ekspertti ja käynyt läpi kaikki mahdolliset lääkkeet, meditaatiotekniikat ja kuppaukset helpotusta etsiessään. Emme suosittele ehdottamaan Buranaa.

5. ”Onneksi se on vain migreeni. Ajattelepa niitä, joilla on…”

Aina voisi olla pahemmin, tiedetään. Migreenikohtauksen uhrille on kuitenkin turha puhua motivaatiojulisteiden iskulauseita. Suosittelemme kokeilemaan uudestaan vähemmän tulenarkana ajankohtana.