Etusormitestin mukaan ihminen on kaunis, jos hänen sormensa koskettaa nenänpään ja leuankärjen lisäksi myös huulia. No, uskokoon ten tahtoo.
Etusormitestin mukaan ihminen on kaunis, jos hänen sormensa koskettaa nenänpään ja leuankärjen lisäksi myös huulia. No, uskokoon ten tahtoo.

Olisitko ikinä arvannut, että sormien avulla voi viehätysvoiman lisäksi mitata myös ihmisen menestyksen ja peniksen koon?

Oletko jo mitannut sormellasi, kuinka kaunis olet?

Erityisesti sosiaalisessa mediassa leviää parhaillaan helppo testi, jonka väitetään paljastavan, kuinka viehättävä ihminen on.

Testi on yksinkertainen: etusormi asetetaan niin, että se koskettaa nenänpäätä ja leuankärkeä.

Ja nyt tarkkana: jos myös huulet osuvat sormeen, voit onnitella itseäsi, olet "tutkitusti" kaunis. Ja jos eivät – no, ei ehkä kannata uskoa tähän testiin. On nimittäin olemassa lukuisia muitakin asioita, joita sormien väitetään paljastavan meistä.

Esimerkiksi British Journal of Cancerin julkaiseman tutkimuksen mukaan  miehet, joiden etusormet ovat nimettömiä pidemmät, sairastuvat 33 prosenttia epätodennäköisemmin eturauhassyöpään kuin muut miehet. Tutkijoiden mukaan tämä johtuu siitä, että miehet, joiden etusormi on nimetöntä pidempi, ovat sikiöaikanaan altistuneet muita vähemmän testosteronille.

Mutta nyt seuraa lohdutus niille miehille, joiden nimetön on etusormea pidempi: miehiset mittasi ovat todennäköisesti pitkäetusormisia vaikuttavammat. Nimittäin Asian Journal of Andrology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan mitä lyhyempi miehen etusormi on nimettömään verrattuna sitä pidempi penis hänellä on. Sikiöaikanen altistuminen testosteronille saattaa siis kasvattaa peniksen kokoa, mutta vastaavasti lisätä eturauhassyövän riskiä.

Lisäksi brittiläinen Guardian-lehti kertoo Cambridgen yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, joka osoitti, että etusormea pidemmän nimettömän omistavat liikemiehet tienaavat enemmän kuin lyhytsormiset kollegansa ja ovat myös heitä valmiimpia ottamaan riskejä.

Lue lisää:

Mitä miehet sinussa näkevät? Testaa!

Testaa, oletko henkisesti vahva

Oletko sinäkin uusavuton? Tee testi

The Telegraph -lehti pyysi asiantuntijoiden arviot siitä, millaisia ihmisiä käytävä- ja ikkunapaikoilla mieluiten istuvat ovat.

Aina istumapaikkaansa lentokoneessa ei pääse valitsemaan, mutta kun pääsee, minkä paikan otat? Brittiläinen The Telegraph pureutuu pitkässä artikkelissaan tähän dilemmaan. 

Lehden mukaan tilastot osoittavat siihen suuntaan, että aavistuksen yli puolet ihmisistä valitsee ikkunapaikan ilot, jos pääsee valitsemaan ikkuna- ja käytäväpaikan välillä. Loput ovat vannoutuneita käytäväpaikkaihmisiä. 

Jos penkkirivillä on kolme rinnakkaista paikkaa, aniharva valitsee keskimmäisen, sillä siinä saa huonot puolet niin ikkuna- kuin käytäväpaikastakin. Keskellä istuvalla ei ole omaa rauhaa eikä ylimääräistä tilaa, ei maisemia eikä mahdollisuutta jaloitella kanssamatkustajia häiritsemättä. 

Lue myös: Kuulutko tietämättäsi heihin? Nämä ovat vihatuimmat lentomatkustajatyypit

Persoonallisuustesti

The Telegraphin mukaan istumapaikan valinta lentokoneessa on pienimuotoinen persoonallosuustesti. Lehti haastatteli peräti kahta psykologia, Becky Spelmania ja Jo Hemmingsiä, siitä, mitä istumapaikan valinta kertoo ihmisestä. Selvisi, että vaikka mitä:

Valitsitko ikkunapaikan? Psykologien mukaan...

  • Olet muita itsekkäämpi – sinua ei haittaa olla muille häiriöksi. 
  • Olet ehkä kokenut matkustaja, jolla on itsevarmuutta pyytää muita väistämään, jotta pääset esimerkiksi vessaan.
  • Pidät siitä, että tilanne on hallinnassasi. 
  • Ärsyynnyt helposti, ja viihdyt siksi parhaiten omassa kuplassasi.

Valitsitko käytäväpaikan? Psykologien mukaan...

  • Olet muita seurallisempi ja sovinnollisempi tyyppi. 
  • Toisaalta saatat olla varautunut luonne. Ainakin olet huomaavainen muita kohtaan etkä ärsyynny helposti.
  • Olet levoton matkustaja, etkä todellakaan mikään lentokoneessa nukkumisen mestari.
  • Voi myös olla, että kärsit pienestä rakosta tai ahtaanpaikankammosta, ja siksi käytäväpaikka miellyttää sinua eniten. 

Kysely

Millä paikalla istut mieluiten lentokoneessa?

Uutuussarja Farang imaisee mukaansa Thaimaan synkkään kuumuuteen.

IS TV-LEHTI: Ola Rapace näyttelee Malin Lind Lagerlöfin ja Stefan Thunbergin uudessa trillerisarjassa ruotsalaista rikollista, joka pakenee kotimaastaan Thaimaan lämpöön.

Koukuttavassa sarjassa Rickard elää Phuketin saarella ja puuhailee laittomuuksia. Perheensä hylännyt, rikostoverinsa kavaltanut mies ei voi palata koskaan enää Ruotsiin. Lomaheilanakin elantoaan ansaitseva mies säikähtää, kun tajuaa, että hänen tyttärensä on saapunut etsintäreissulle.

15-vuotias Thyra (Louise Nyvall) ei ole nähnyt isäänsä kymmeneen vuoteen. Rickard seuraa varjoista Thyran käänteitä, ja kun tytär sotkeutuu huumehankaluuksiin, kuohahtaa isänvaisto.

Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Sarjassa katsotaan aurinkoisen lomasaaren pimeälle puolelle ja hämäräkujille. Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Näin tumman ei tarinan alun perin tosin pitänyt olla. Tuottaja Anna Wallmark Avelin on kertonut, että Rapacen piti näytellä poliisia, joka ratkoo turistien aurinkorantapulmia kepeään sävyyn ja romanttisessa hengessä.

Ei tullut kepeää sävyä – tuli Farang, jossa paratiisielämä on vain päälle liimattua kulissia. Kahdeksanosaisen sarjan aikana isä ja tytär joutuvat hengenvaaraan. Vangitsevuutta lisää jokaisen jakson lopun cliffhanger, joka usuttaa katsomaan äkkiä lisää.

Farang, MTV3 su klo 22.30