Etusormitestin mukaan ihminen on kaunis, jos hänen sormensa koskettaa nenänpään ja leuankärjen lisäksi myös huulia. No, uskokoon ten tahtoo.
Etusormitestin mukaan ihminen on kaunis, jos hänen sormensa koskettaa nenänpään ja leuankärjen lisäksi myös huulia. No, uskokoon ten tahtoo.

Olisitko ikinä arvannut, että sormien avulla voi viehätysvoiman lisäksi mitata myös ihmisen menestyksen ja peniksen koon?

Oletko jo mitannut sormellasi, kuinka kaunis olet?

Erityisesti sosiaalisessa mediassa leviää parhaillaan helppo testi, jonka väitetään paljastavan, kuinka viehättävä ihminen on.

Testi on yksinkertainen: etusormi asetetaan niin, että se koskettaa nenänpäätä ja leuankärkeä.

Ja nyt tarkkana: jos myös huulet osuvat sormeen, voit onnitella itseäsi, olet "tutkitusti" kaunis. Ja jos eivät – no, ei ehkä kannata uskoa tähän testiin. On nimittäin olemassa lukuisia muitakin asioita, joita sormien väitetään paljastavan meistä.

Esimerkiksi British Journal of Cancerin julkaiseman tutkimuksen mukaan  miehet, joiden etusormet ovat nimettömiä pidemmät, sairastuvat 33 prosenttia epätodennäköisemmin eturauhassyöpään kuin muut miehet. Tutkijoiden mukaan tämä johtuu siitä, että miehet, joiden etusormi on nimetöntä pidempi, ovat sikiöaikanaan altistuneet muita vähemmän testosteronille.

Mutta nyt seuraa lohdutus niille miehille, joiden nimetön on etusormea pidempi: miehiset mittasi ovat todennäköisesti pitkäetusormisia vaikuttavammat. Nimittäin Asian Journal of Andrology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan mitä lyhyempi miehen etusormi on nimettömään verrattuna sitä pidempi penis hänellä on. Sikiöaikanen altistuminen testosteronille saattaa siis kasvattaa peniksen kokoa, mutta vastaavasti lisätä eturauhassyövän riskiä.

Lisäksi brittiläinen Guardian-lehti kertoo Cambridgen yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, joka osoitti, että etusormea pidemmän nimettömän omistavat liikemiehet tienaavat enemmän kuin lyhytsormiset kollegansa ja ovat myös heitä valmiimpia ottamaan riskejä.

Lue lisää:

Mitä miehet sinussa näkevät? Testaa!

Testaa, oletko henkisesti vahva

Oletko sinäkin uusavuton? Tee testi

Listalla myös kiistanalainen viinipullo!

Hei sinä kotitaloutesi metatyöstä vastaava henkilö! Jos olet parhaillaan miettimässä talvikenkien kesähuoltoa tai sitä, missä välissä kastelet tomaatintaimet, lopeta: on aika pysähtyä hetkeksi suunnittelemaan kevätlahjoja opettajille ja päiväkodin henkilökunnalle. Sitä paitsi eikö talvikenkien kuuluisi olla jo kesäsäilössä?

Teimme osan metatyöstä puolestasi ja kysyimme ammattikasvattajilta, mitä he toivovat lahjaksi – ja mitä eivät toivo. Seuraavalta listalta valitsemaan! Kyllä-listalta, jos haluat ottaa varman päälle, Ehkä ei -listalta, jos tykkäät riskeistä ja haluat päästä eroon kotisi epämääräisistä pikkuesineistä.

Kyllä

Kukat ja kasvit. Kukapa niistä nyt ei tykkäisi.

”Kukan sijaan myös yrtti tai muu taimi on kiva, eikä tule kalliiksikaan!” Yläkoulun opettaja

Omatekoiset kortit ja tuotokset. Lämmittävät aina mieltä.

”Silloin tuntee, että on tullut tehtyä jotain hyvää, kun oppilas itse haluaa muistaa omilla askartelutuotoksillaan. Näitä ei tosin tule säästettyä.” Alakoulun opettaja

Suklaa ja muut herkut. Jakavat mielipiteitä.

”Mukavimpia ovat yhteisesti kaikille ryhmän aikuisille tuodut kakut tai muut herkut.” Lastentarhanopettaja

”Mä olen sanonut, että ei kiitos suklaata, en sitten tiedä, kuinka tahditonta se on.” Luokanopettaja

Lahjakortit. Otetaan tyytyväisinä vastaan, oli sitten hemmotteluhoitoon tai kauppaan.

Viinipullo. Ilahduttaa yleensä, mutta kiistanalainen kysymys silti.

Kahvi tai tee. Ei läheskään niin kiistanalainen!

Ei mitään. Taas kiistanalainen!

”Ei me ihan oikeasti odoteta, että jotain pitää tuoda. Kiva yllätys, mutta eivät useimmat tuo lahjoja.” Lastentarhanopettaja

Leffalippu. Mukava muistaminen.

Kirja. Miksei?

Joku yllättävä. Riski, mutta riskit ovat elämän suola.

Oppilaskunnan hallitukselta tuli kerran kesäinen torkkupeitto, ihana lahja!” Yläkoulun opettaja

Ehkä ei

Kynttilät. Osa tykkää, osa ei. Väärä sesonki juuri nyt.

Tuikkulyhdyt. Sama homma.

Muki. 

Pehmolelut.

”Esimerkiksi lumiukko tai koirakäsilaukku.”

Koriste-esineet. Makuasioita, myös konmaritus saattaa haiskahtaa taustalla.

”Otetaan hymyillen vastaan, mutta harvemmin päätyvät käyttöön.” Yläkoulun opettaja

Kirppiskama.

Kasmir on aiemminkin kertonut kokemastaan epävarmuudesta. Kuva: Heli Blåfield
Kasmir on aiemminkin kertonut kokemastaan epävarmuudesta. Kuva: Heli Blåfield

Laulaja Kasmir kertoo jumaloivansa avopuolisoaan, mutta tunteneensa pariskunnan ikäeron takia riittämättömyyttä.

Vain elämää -ohjelmassa keskustellaan tällä viikolla seksin merkityksestä parisuhteessa. 

Kasmir-nimellä esiintyvä laulaja Thomas Kirjonen, 33, avaa rohkeasti omaa tilannettaan:

– Omassa elämässäni parisuhteessa jossain kohtaa mun halut saattavat olla ihan olemattomat. Siinä ei ole mitään sellaista, että rakkaus olisi kuollut, mutta kyllähän seksi on kumminkin tosi tärkeä osa parisuhdetta. 

Mira Luoti, jonka päivää tällä viikolla vietetään, on Kasmirin kanssa samoilla linjoilla seksin tärkeydestä. 

– Kun lapset tulee, niin joutuu rakentamaan sen ihan uudelleen. Siitä täytyy pitää huolta, hän lisää.

”Olin tosi epävarma meidän parisuhteen alussa.”

Ikäero ja epävarmuus

Kasmir kertoo jaksossa myös tunteneensa parisuhteen aluksi epävarmuutta omasta riittävyydestään. 

– Jumaloin mun avopuolisoa, hän on kaikin tavoin kaunis ihminen. Mutta se ikäero siinä, olin tosi epävarma meidän parisuhteen alussa. 

Kasmir on Iltalehden mukaan seurustellut pari vuotta nyt 21-vuotiaan Julian kanssa. Kasmir harmittelee olleensa välillä ”tosi perseestä”, koska epävarmuus nostaa usein ihmisen ikävimmät piirteet esiin.

Kasmir on aiemminkin puhunut avoimesti epävarmuuden ja riittämättömyyden tunteista. Me Naisten haastattelussa hän kertoi hiljattain kuittailusta, jota sai kavereiltaan kaljuunnuttuaan nuorena.

– Vaikka ihmiset eivät tarkoittaisi pahaa, herkkään paikkaan osuvat sanat satuttavat. Pilkka myrkytti mieltäni ja aiheutti ujoutta ja epävarmuutta. Itsetuntooni jäi syvä särö.