Räps! Kuva: Shutterstock
Räps! Kuva: Shutterstock

Selfievillitys näkyy yhdysvaltalaisten plastiikkakirurgien vastaanotoilla.

Maailman suurimman plastiikkakirurgiyhdistyksen AAFPRS:n (American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery) kyselyn mukaan yhä useampi alan ammattilainen törmää potilaaseen, joka turvautuu kauneuskirurgiaan sosiaalisen median aiheuttamien paineiden takia. Sama kysely paljastaa, että kauneuskirurgisten operaatioiden kysyntä Yhdysvalloissa on kasvanut 25 prosenttia viimeisten vuosien aikana. Erityisen kysyttyjä ovat olleet nenä- ja silmäluomileikkaukset ja hiustensiirrot.

Reutersin haastattelema yhdysvaltalainen plastiikkakirurgi Sam Rizk kertoo kieltäytyneensä ottamasta asiakkaita, jotka haluaisivat näyttää samalta kuin selfiekuvissa. Hän on selittänyt heille, kuinka kännykkäkameralla otettu kuva saattaa vääristää kasvonpiirteitä, eikä ulkonäkö vastaa silloin todellisuutta. Hänen mukaansa selfiet ruokkivat erityisesti nuorten epävarmuutta.

Plastiikkakirurgi Kaarlo Ståhlberg Bulevardin klinikalta kertoi lokakuussa Me Naisille, että Suomessakin yhä nuoremmat ovat kiinnostuneita kauneuskirurgiasta, ja viime vuosina konsultaatioissa on näkynyt jonkin verran jopa 13–17-vuotiaita.

Suomessa tehdään tällä hetkellä eniten silmäluomileikkauksia, rintojen suurennusta implanteilla ja kasvojen leikkauksia, kuten nenäleikkauksia, rasvansiirtoja ja kasvojenkohotuksia.

Lähde: Reuters

Lue myös:

Suomalaiset haluavat nyt näitä kauneusleikkauksia

Plastiikkakirurgi: Suomessa nuorimmat asiakkaat 13-vuotiaita

Näin onnistuu julkkis-selfien ottaminen

Kuva ja video: Nelonen
Kuva ja video: Nelonen

Mira Luodin Vain elämää -päivänä kuultiin Dannyn vahva tulkinta yhdestä PMMP:n suosituimmista kappaleista.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään PMMP-yhtyeestä tutun Mira Luodin päivää. Torstaina oman tulkintansa Miran tuotannosta esittivät Arttu Wiskari, Danny ja Kasmir.

Danny tulkitsi jaksossa PMMP:n koskettavan Lautturi-kappaleen. Biisi on Miralle hyvin henkilökohtainen.

– Lautturi on Paulan isälleen kirjoittama laulu, mutta myös itsellekin isäni menettäneenä hyvin koskettava ja kaunis laulu, Mira kertoi.

Saman kappaleen on tulkinnut aiemmin Vain elämää -ohjelmassa Jenni Vartiainen. Sarjan kolmannella kaudella Jenni esitti kappaleen Paula Vesalan päivänä.

Danny kertoi valinneensa kappaleen sen syvällisyyden takia.

– Valitsin laulun, jossa teidän sielujen syvyys todella tuli esille suorastaan pelottavalla tavalla. Hyvin tyylikkäästi ja kauniisti tehty se maailma, Danny kertoi ennen esitystä.

Katso Dannyn veto kokonaisuudessaan tästä: 

Dannyn tulkinta kappaleesta iski ja kovaa. Mira herkistyi Dannyn tulkinnasta jo ennen ensimmäistä kertosäettä. Myös muut artistit seurasivat esitystä kyyneleet silmissään.

– En voinut olla miettimättä sitä, kuinka monta ystävää ja elämän rakkautta sinä olet joutunut saattamaan haudan lepoon. En tiedä, miten pystyit laulamaan sen, Kasmir sanoi esityksen jälkeen Dannylle.

Kappaleen kuultuaan Vain elämää -artistit istuvat hiljaisina ja liikuttuneina pöydän ääressä. Mira totesi, että esitys veti hänet sanattomaksi. Kameroille hän kertoi Dannyn tulkinnan herättäneen paljon muistoja:

– Tuli itsellekin kova ikävä. Mietin omaa isää, veljeä ja isovanhempia. Uskon, että rakkaat ihmiset toivat voimaa tähän hetkeen. Tästä jää hieno muisto, Mira sanoi.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Semijees! Jätän tämän vain tähän.

Olemme todenneet moneen otteeseen, että kyllä on suomen kieli ihmeellinen.

Kielemme pysyy rakastettavan samanlaisena vuodesta toiseen, ja toisaalta se kehittyy huimaa vauhtia. Kieltämme on vuosien varrella piristetty lukemattomilla erihienoilla sutkautuksilla ja perin ajatuksia herättävillä sanonnoilla.

Mutta jos hyvää niin huonoakin! Jokaisella vuosikymmenellä suomen kieleen pesiytyy hämmentävän paljon muotisanontoja. Eli siis ylikäytettyjä kaskuja, jotka kiertävät kulovalkean tavoin suusta suuhun ja aiheuttavat samalla tuskastunutta kyllästymistä.

Listasimme 9 tämän hetken piinallisinta muotisanontaa, joiden soisimme jo kernaasti siirtyvän historian havinaan:

1. Tehdä matka itseensä. ”Jos joku vielä sanoo tekevänsä ’matkaa itseensä’, puolestani saa ihan jäädäkin sinne.”

2. Jätän tämän vain tähän. ”Minkä ja mihin? Sano suoraan hyvä ihminen!”

3. Ihan sama. ”En todellakaan usko, että on.”

4. Taklata. ”Kaikkea nykyään taklataan, kun ihan vain yritetään estää jotain. Miksi ihmeessä?”

5. Kuka ottaa kopin tästä? ”Työelämän rasittavin kiertoilmaus.”

6. Speksit. ”Tarkoittaa siis yksityiskohtia. Voitaisiinko puhua ihan niistä itsestään?”

7. Semi. ”Semijees, semisiisti, semisti. Kaikki yhtä hämmentäviä sananparsia minulle.”

8. Tätä pitää vielä jumpata. ”Käytetään silloin, kun mitä tahansa asiaa pitää kehittää. Tulee ihan liikaa mieleen jotkut ylipirteät jumppapirkot.”

9. Menikö tunteisiin? ”Aivan varmasti meni.”

Mitkä muotisanat tai -sanonnat ärsyttävät sinua? Kerro kommenteissa!