Lintuhuppariin pukeutunut Rovion Peter Westerbacka nähtiin Slushin lavalla viime vuonna. Kuva: HS / Kalle Koponen
Lintuhuppariin pukeutunut Rovion Peter Westerbacka nähtiin Slushin lavalla viime vuonna. Kuva: HS / Kalle Koponen

Startup-tapahtuma Slush jatkuu vielä tämän päivän. Poimimme keskiviikon kiinnostavimmat puheenvuorot.

Euroopan suurin kasvuyritystapahtuma Slush kerää jopa 13 000 yrittämisestä ja sijoittamisesta kiinnostunutta kävijää kahdeksi päiväksi Helsingin messukeskukseen.

Väkisinkin tulee mieleen, että meininki on aika miehinen, kun on kyse sovelluksista, peleistä, isoista rahoista ja Piilaaksokin mainitaan siellä sun täällä. Suurin osa puhujista on tänäkin vuonna miehiä, mutta onneksi joukkoon mahtuu myös ilahduttavan monta naista! Eilen kuultiin esimerkiksi Yoga Retreat -pelin kehittänyttä Tiina Zilliacusta sekä suositun, naisille suunnatun Bloglovin-palvelun toimitusjohtajaa Joy Marcusia.

Kansainväliseen pöhinään pääsee kurkistamaan myös tänään nettilähetysten kautta. Kokosimme keskiviikon ohjelmasta kiinnostavimmat tärpit naisille.

Internetin äiti Teresa

Wikimedia-säätiön entinen johtaja, kanadalaisjournalisti Sue Gardner puhuu maailmanlaajuisen internetin tulevaisuudesta. Naista on kutsuttu ”koko maailman kirjastonhoitajaksi” sekä Internetin äiti Teresaksi, koska hän on ollut mukana tekemässä internetin ilmaisesta tietosanakirjasta Wikipediasta menestystarinaa. Suen mielestä kaikilla on oikeus päästä haluamaansa tietoon käsiksi. Vuonna 2011 talouslehti Forbes nosti hänet maailman sadan vaikutusvaltaisimman naisen joukkoon. Suen puheenvuoro kuullaan kello 11:20 vihreällä lavalla.

Onko startup-maailma tasa-arvoinen?

Sukupuolten välisestä tasa-arvosta Slushissa puhuu Mentimeter-yrityksen toimitusjohtaja ja perustajajäsen, ruotsalainen Johnny Warström. Hänen yrityksessään ajatellaan, että jokaisella on – sukupuolesta riippumatta – samat mahdollisuudet ja oikeus tulla kuulluksi. Onko näin sitten muualla tekniikkapainotteisessa startup-maailmassa? Jos ei vielä ole, niin Johnny ja hänen tiiminsä uskovat, että datalähtöinen työkulttuuri muuttaa kaiken. Keskustelua voi seurata esimerkiksi Twitterissä hashtagin #techeq kautta. Johnnyn puheenvuoro kuullaan kello 12:10 keltaisella lavalla.

Terveys ja teknologia

Slushin keskiviikkoiltapäivän teemana on terveys. Slushissa kuullaan uusimmat saavutukset terveyden ja sovelluskehityksen saralta. Esimerkiksi Vint-sovelluksen aj -treeniyhteisön takana oleva Louise Eriksson kertoo, miten digitaalisuus muuttaa kuntoilua. Mike LaVigne puolestaan esittelee Clue-sovelluksen, jonka kehutaan olevan yksi helppokäyttöisimmistä ja selkeimmistä kuukautiskierron seurantaan kehitetyistä sovelluksista tähän mennessä. Louise puhuu kello 17:15 ja Mike kello 16:30 mustalla lavalla.

Mitä kuuluu Uberille?

Uudenlainen taksipalvelu Uber tekee tuloaan myös Suomeen, ja kukapa tietäisi yrityksen tulevaisuuden suunnitelmista paremmin kuin Uberin Britannian, Irlannin ja Pohjoismaiden liiketoiminnasta vastaava Jo Bertram. Uber-älypuhelinsovelluksen avulla vapaat taksit näkee kartalta, ja autokyydin voi tilata helposti kännykästä. Suomessa toiminnan aloittamista hankaloittaa tiukka lainsäädäntö – muualla maailmassa myös taksikuskit ovat olleet kilpailusta näreissään. Helsingin Sanomien mukaan Uberin lanseeraus Helsinkiin tapahtuu tänään Slushissa. Jo Bertram puhuu vihreällä lavalla kello 17:25.

Slushin livelähetykset näet täältä.

Lue myös:

Pelialan naisia uhkaillaan törkeästi – tästä kaikki sai alkunsa

Joukkorahoitus onnistui – tavis-Barbie on kohta totta

Eikö strippari polttareissa innosta? Start up -yritys lanseeraa tasokkaat miespalvelijat

Tällaista on olla töissä pelifirmassa: pallomeri, kisailua ja vapaus huseerata