Even (Henrik Holm), Eskild (Carl Martin Eggesbo), Linn (Rakel Ofsti Nesje) ja Nikolai (Henrik Vildgren) Skamin päätösjuhalssa. Kuva: Reuters
Even (Henrik Holm), Eskild (Carl Martin Eggesbo), Linn (Rakel Ofsti Nesje) ja Nikolai (Henrik Vildgren) Skamin päätösjuhalssa. Kuva: Reuters

Supersuosittu norjalainen teinidraama Skam päättyi viikonloppuna. Näyttelijät juhlivat riehakkaissa tunnelmissa.

Viime viikonloppu oli miljoonille Skam-faneille haikea päivä, kun huippusuosituksi noussut nuortensarja sai päätöksensä.

Lue myös: Skam-sarja on parasta ihmissuhdedraamaa aikoihin – aikuiset fanit kertovat 6 syytä, miksi se koukuttaa

Sarjan päättymisen kunniaksi sen näyttelijät kokoontuivat perjantai-iltana Osloon juhlimaan. Youtubeen ladatut videot osoittavat, että nuoret näyttelijät olivat haikeista jäähyväisistä huolimatta yhtä hymyä.

Sarjan tähdet ovat tulleet tutuiksi hahmojensa kautta. Julkisuudessa heidät on kuitenkin nähty vain harvoin omina itsenään. Monella näyttelijöistä on miljoonia seuraajia keräävä Instagram-tili, mutta haastatteluja nuoret eivät ole erityisemmin antaneet.

Monet nuorisosarjan tähdistä julkaisivat päätösjuhlista kuvia Instagramissa.

– En voi uskoa, että Skam loppui. Haluan kiittää jokaista, joka on tukenut minua tässä uskomattomassa seikkailussa. Tahdon myös kiittää kaikkia faneja, jotka mahdollistivat tämän menestyksen, Sanaa näyttelevä Iman Meskini kirjoitti Instagramissaan eilen.

 

When the outfit is inspired by Noora in S2💋

A post shared by Henrik Holm (@henkeholm) on

Eveniä näyttelevä Henrik Holm nähtiin päätösjuhlassa raidallisessa kauluspaidassa. 

– Asuni sai inspiraationsa kakkoskauden Noorasta, Henrik kirjoittaa kuvan yhteydessä.

 

No ragrets

A post shared by Ulrikke Falch (@ulrikkefalch) on

Vildeä näyttelevä Ulrikke Falch esitteli juhlassa akrobaattisia taitojaan.

– Ei kaduta, hän kirjoittaa hilpeän kuvan yhteydessä.

 

Damn it feels good to be a gangstah 💃🏼#gårsdagensfestligheter

A post shared by Ina Svenningdal (@inasven) on

Myös Chrisiä näyttelevä Ina Svenningdal taipui päätösjuhlassa hilpeään asentoon.

 

😩😩😩

A post shared by Marlon 🚀🏄🏾 (@marlonlangeland) on

Jonasia näyttelevä Marlon Langeland julkaisi videon päätösjuhlan tanssilattialta. 

Myös VGTV-kanava julkaisi omalla Instaagram-tilillään kuvia juhlista.

 

Alle våre boys! 🖤🖤

A post shared by VGTV Rampelys (@vgtvrampelys) on

Marlon Langeland, Elias Selhi (Elias), David Sjøholt (Magnus), Tarjei Sandvik Moe (Isak) ja Henrik Holm.

 

❤️

A post shared by VGTV Rampelys (@vgtvrampelys) on

Josefine Frida Pettersen (Noora) ja Iman Meskini.

 

Pepsi Max og ⭐️ MARI ⭐️

A post shared by VGTV Rampelys (@vgtvrampelys) on

Myös Pepsi Max -jengi oli menossa mukana!

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 


JOUSIMIES
Ota yhteyttä vanhoihin ystäviin. Menneisiin palaaminen on juuri sitä, mitä kaipaat. On aika palata käsittelemättömän asian pariin.

 

KAURIS
Harkitse tarkkaan, mihin käytät aikasi ja energiasi. Tarvitset haasteita elämääsi. Positiivinen asenne on paras aseesi tänään.

 

VESIMIES
Nyt ei ole aika tehdä radikaaleja muutoksia. Kokeile rauhallisempaa lähestymistapaa. Tylsistyminen ei ole hyvä syy hypätä tuntemattomaan.

 

KALAT
Stressi verottaa jaksamistasi. Muista pitää itsestäsi huolta myös kiireen keskellä. Kuuntele vaistoasi tärkeiden päätösten edessä.

 

OINAS
Muutokset alkavat itsestäsi. Anna tapahtumille kunnon potku eteenpäin. Hetki on otollinen reissuun lähtemiselle.

 

HÄRKÄ
Ota epätavalliset keinot käyttöön. Sinulla on edessäsi dilemma, jonka ratkaiseminen kysyy mielikuvitusta. Rehellisyys on tärkeää ihmissuhteissa.

 

KAKSONEN
Tutustu uusiin ihmisiin. Yllätyt iloisesti, jos unohdat ennakkoluulosi kotiin. Löydät itsesi inspiroivasta ja kiehtovasta seurasta.

 

RAPU
Lähde tapaamaan vanhaa ystävää. Saat häneltä arvokkaita neuvoja, jotka auttavat sinua polttavan dilemman ratkaisemisessa.

 

LEIJONA
Hoida tänään raha-asioita. Selvitä väärinkäsitykset pois päiväjärjestyksestä nopeasti. Vältyt draamalta olemalla suorasanainen.

 

NEITSYT
Älä anna kenenkään sanella sinulle, miten sinun tulisi hoitaa asiasi. Pidä kiinni periaatteistasi. Käytännönläheisyys on tänään valttia.

 

VAAKA
Lähde lyhyelle matkalle. Maisemanvaihdos tekee hyvää ja antaa sinulle uutta ajateltavaa. Pysy kuitenkin budjettisi rajoissa.

 

SKORPIONI
Yritä auttaa läheistäsi kaikin mahdollisin keinoin. Ole hienotunteinen ja yritä kuulostella, onko hetki sopiva suoralle puheelle. Vietä aikaa myös omissa oloissasi.

 

Lue myös horoskooppisi tälle viikolle!

Lepo kannattaa ja kotona on parasta, kissat opettavat.

Jokainen kissan kanssa kaveruuden tasolle päässyt tietää, että kissat ovat rakastavia ja hauskoja olentoja. Kissat osaavat rentoutua, viihdyttää ja tervehtiä omistajaansa täydellisillä tavoilla – ja kaiken lisäksi kissat ovat älykköjä!

Monella meistä olisikin paljon opittavaa kissoilta. Siksi koostimme pörröturkkisten otusten parhaat elämänohjeet listaksi:

 1. Varaa runsaasti aikaa levolle. Olet sen ansainnut. Ainakin sen jälkeen, kun olet juossut kaikki kodin mahdolliset matot rullalle ja kaatanut samalla pari jukkapalmua. 
 2. Kotona on ihan parasta. Muualla on outoja sääntöjä, vieraita ihmisiä ja vääränlaista ruokaa. 
 3. Älä suorita. Pyh, noutakoon itse lelunsa.
 4. Arvosta sitä, mitä sinulla on. Vaikka kuinka tarjottaisiin uutta ja hienoa raapimispuuta, tartu tuttuun ja turvalliseen sohvannurkkaan. Se on ihan hyvä!
 5. Ole ylpeä kropastasi. Takapuolesi on todella niin upea, että sitä kelpaa hangata kaverin naamaa vasten vähintään kerran päivässä.
 6. Ymmärrä, että päättämättömyys kertoo älystä. Ollako vai eikö olla, sisällä vai ulkona? Jatkuva mielen muuttaminen kertoo yksinkertaisesti siitä, että ajattelee uskomattoman paljon.
 7. Hyvä piilopaikka on elämän suola. Sen avulla vältät epämiellyttävät sukujuhlat, viivytät lääkäriin menoa ja saat yksinkertaisesti lisää omaa aikaa.
 8. Omaa rauhaa kannattaa varjella kynsin ja hampain. Jos joku yrittää riistää piilopaikkasi, hän on ansainnut terävän vastalauseen.
 9. Välillä kannattaa olla vähän tuhma. Elämää ei todellakaan kannata elää noudattaen pilkuntarkkoja sääntöjä. Joskus on ihan ok nousta pöydälle ja juoda maljakosta.
 10. Älä sinnittele tylsiä keskusteluja loputtomiin. Paras keino päästä eroon tympeydestä on yksinkertaisesti poistua paikalta ja mennä nukkumaan. 
 11. Ihana tyyppi saa kaiken anteeksi. Toilailtuasi itsesi ihan tärviölle on paljon helpompi korjata tilanne, jos on pörröinen ja kiva otus. 
 12. Kohtele vieraita viileästi. Tällä vinkillä vältyt turhilta ihmissuhdedraamoilta. 
 13. Ikäville ihmisille ei tarvitse olla kiltti. Jos joku kehtaa vetää hännästä ilman lupaa, olet täysin oikeutettu sähähtämään. 
 14. Kosketuksessasi on voimaa. Muutama lämmin sipaisu hännänpäällä voi riittää. 
 15. Rakkaimmille kannattaa kehrätä. Pirulaiset rakastavat sitä – ihan niin kuin sinuakin. 

Jutussa käytetty inspiraationa Francesco Marciulianon teosta Nuku enemmän – kissaviisauksia (Siltala).