Lue neljän naisen nykykuulumiset.

Leffan arvio on täällä.

Sarah Jessica Parker, 45, on antanut kasvot Sinkkuelämää-tv-sarjan ja -elokuvien keskushenkilölle Carrie Bradshawlle, joka kirjoittaa ihmissuhdekolumneja newyorkilaiseen sanomalehteen, harrastaa shoppailua ja ostaa mieluummin Voguen kuin lounaan. Carrien myötä Sarah Jessicasta on tullut muoti-ikoni, jonka vaatevalintoja seurataan silmä tarkkana. Kun näyttelijä esiintyi taannoin samoissa Nicholas Kirkwoodin korkokengissä kolme kertaa peräkkäin, se oli uutinen.

Toisin kuin Carrien, Sarah Jessican elämäntehtävänä ei ole juosta trendien perässä. Köyhistä oloista ponnistaneelle näyttelijälle muodin seuraaminen on vain osa työtä.

– Koen, että minulla on velvollisuus näyttää edustavalta silloin kun tilaisuus niin vaatii. 

Arjessa Sarah Jessica turvautuu käytännöllisiin vaatteisiin. Jos hän saattaa poikaansa James Wilkietä kouluun, hän ei sipsuttele piikkikoroissa vaan lättäpohjakengissä. 

– Olen jo aika vanha. Olisi lamaannuttavaa, jos joutuisin ajattelemaan pukeutumista joka kerta, kun lähden ulos, hän sanoi Chicago Tribunen haastattelussa.

Viimeaikaiset kuvat Sarah Jessicasta paljastavat kuitenkin, että keski-ikäistynyt tähti kärsii kovista ulkonäköpaineista. Paparazzit ovat vanginneet valokuviin laihan ja kuihtuneen näyttelijän, joka lienee viettänyt liikaa aikaa kuntosalilla.

Huhujen mukaan Sarah Jessica on kärsinyt myös sydänsuruista. Hänen miehensä Matthew Broderickin väitettiin pettäneen häntä 25-vuotiaan punapään kanssa kesällä 2008. Juorut kulissiavioliitosta hälvenivät, kun pariskunta tiedotti perheenlisäyksestä: sijaisäidin synnyttämät kaksoset Marion ja Tabitha näkivät päivänvalon viime kesäkuussa. Kovasta yrittämisestä huolimatta Sarah Jessica ei tullut toistamiseen raskaaksi. 

Uuden Sinkkuelämää-leffan kuvausten vuoksi näyttelijä joutui olemaan kaksosistaan erossa noin seitsemän viikkoa, sillä nämä olivat liian pieniä matkustamaan kuvauspaikoille Marokkoon ja Lontooseen. Työn ja perhe-elämän yhdistäminen onkin yksi tähden suurimmista haasteista.

– En ole nähnyt tyttäriäni melkein kahteen kuukauteen paitsi Skypessä, ja täytyy tunnustaa, ettei minusta ole koskaan tuntunut tältä, hän tilitti taannoin Voguen haastattelussa.

Kiireistään huolimatta Sarah Jessica vaikuttaa tyytyväiseltä elämäänsä. Näyttelemisen ohella hän työskentelee amerikkalaisen muotimerkin Halstonin luovana johtajana. Silti keskeisimmät arvot löytyvät kodin parista.

Tärkeintä minulle on perhe-elämä ja lasteni hyvinvointi, hän sanoi Glamour-lehdelle.

Kim Cattrallille, 53, ei tuottane vaikeuksia näytellä nuorempiin miehiin ihastuvaa Samantha Jonesia. Hahmonsa lailla Kim viihtyy itseään nuoremmassa seurassa: hänestä nuoret miehet ymmärtävät huolehtia kropastaan ja ottavat naisen huomioon.

– He suhtautuvat avoimemmin voimakkaaseen ja itsenäiseen naiseen kuin ikäiseni miehet.

Sarjassa Samantha löysi elämänsä rakkauden aloittelevasta näyttelijästä Smithistä, jonka kanssa sukset menivät kuitenkin ristiin ensimmäisessä elokuvassa. Kim puolestaan seurusteli pitkään parikymmentä vuotta itseään nuoremman ravintolapäällikön Alan Wysen kanssa. Suhde päättyi sovittamattomiin aikatauluihin. 

– Jos ei itse työskentele tällä alalla, on hyvin vaikeaa ymmärtää, millaista tämä työ on, näyttelijä sanoi Daily Star -lehdelle.

Kolmesti naimisissa ollut Kim toivoo löytävänsä vielä uuden kumppanin. Ikäkriisiä nainen ei suostu potemaan. Botoxilla Kim on suoristuttanut kulmakarvojen välisen rypyn, mutta isoihin kauneusleikkauksiin hän ei uskaltaudu.

– En halua joutua siihen tilanteeseen, etten tunnista itseäni peilistä, vastikään nuorekkaan polkkatukan leikkauttanut Kim sanoo.

Kim on tällä hetkellä haluttu kasvo erityisesti teatterilavoilla. Seuraavaksi hänet nähdään Liverpoolissa Shakespearen näytelmässä Antonius ja Kleopatra.

– Olen ollut rakastunut suurimman osan elämästäni, ja rakkauteni kohde on ollut työ, kirjojakin julkaissut näyttelijä on sanonut.

Kun Sinkkuelämää-elokuvien vanhoillisin hahmo Charlotte York kamppailee äitiyden paineiden kanssa, hänen kengissään tepastelevan Kristin Davisin ei tarvitse lasten huutoa kuunnella – paitsi kuvauspaikoilla.

– Ne lapset tekivät minut hulluksi, hän naurahti BANG Showbiz -nettisivuston haastattelussa.

Vaikka Kristinillä oli enemmän kuin tarpeeksi haasteita jo valkokangaslastensa kanssa, hän on sanonut, ettei tyrmää ajatusta äitiydestä tosielämässäkään.

– Olen avoin kaikille vaihtoehdoille. Mielestäni on tärkeää muistuttaa nuorille naisille siitä tosiasiasta, että lapsia ei voi ikuisesti saada omilla munasoluilla, näyttelijä sanoi Red-lehdelle.

Vaikka Kristinillä ei ole lapsia, äidinvaistoja häneltä ei puutu: taannoin näyttelijä adoptoi elefantin lomaillessaan Keniassa.

Kristin ei mielellään puhu yksityiselämästään julkisesti, mutta hänen tiedetään seurustelleen muun muassa Alec Baldwinin ja Jeff Goldblumin kanssa. Tällä hetkellä Kristinin huhutaan viihtyvän valokuvaaja Russell Jamesin seurassa. Avioliitosta Kristin Davis ei paljon perusta – toisin kuin hänen perinteikäs roolihahmonsa Charlotte.

– En tiedä johtuuko se siitä, että olen avioerolapsi, mutta minusta koko avioliittoinstituutio tuntuu hiukan vanhentuneelta.

Tv-sarjan houkuttelevimmaksi naiseksi äänestetty Kristin pitää ulkonäöstään huolta personal trainerin avulla. Hänet tähti tapaa päivittäin. Lisäksi Kristin on nykyään täysraitis, koska hän sanoo tajunneensa jo parikymppisenä olevansa alkoholisti.

– Olen pysytellyt selvänä yli 20 vuotta, hän paljasti US Weekly -lehdelle.

Ennen Sinkkuelämää-buumia Kristin Davis oli melko tuntematon näyttelijä. Nyt, 45-vuotiaana, hän on uransa huipulla eikä murehdi vanhenemista.

– Tämä kaikki on oikeastaan Sinkkuelämän ansiota. Olisin varmaan pärjännyt ihan hyvin ilman sitäkin, mutta en usko, että kukaan meistä olisi tässä iässä saanut tällaista uraa ilman sarjan valtavaa kulttuurista merkitystä. Tunnen itseni todella onnekkaaksi.

Cynthia Nixon, 44, näyttelee menestyvää asianajajaa Miranda Hobbesia, joka menettää sydämensä baarimikko-Stevelle. Tosielämässä Cynthia on saanut miehistä tarpeekseen ja elää nykyään naisen kanssa. Näyttelijä ja hänen tyttöystävänsä Christine Marinon julkistivat kihlauksensa noin vuosi sitten homojen ja lesbojen oikeuksia ajavassa tapahtumassa. 

Koska New Yorkissa homoliitot ovat laittomia, pariskunta ei ole toistaiseksi vannonut vihkivaloja.

– Nautin kihlauksesta todella paljon. Minua ei haittaa pitkä kihlaus, jollainen tästä varmasti tulee, näyttelijä sanoi People-lehdelle.

Cynthia erosi miehestään Danny Mozesista jo vuonna 2003. Parilla on kaksi lasta, 13-vuotias Samantha ja seitsemänvuotias Charles Ezekiel. The Advocate-lehden mukaan Cynthia oli innoissaan, kun lapset rupesivat kutsumaan myös Christineä äidiksi.

Cynthia työskenteli näyttelijänä melkein 20 vuotta ennen läpimurtoaan. Cynthiaa ja hänen roolihahmoaan yhdistää intohimoinen suhtautuminen työhön.

– Olen tullut Mirandan lailla vanhemmaksi, tehnyt töitä ja saanut menestystä. Se kaikki tuntuu yhä tärkeältä mutta ei ole enää elämässäni ykkössijalla, hän sanoi Chron-lehdelle.

Näyttelijä on joutunut pohtimaan myös elämän rajallisuutta, kun hän sairastui rintasyöpään vuonna 2006. Sairauden selättänyt tähti on sittemmin ollut puheenjohtajana rintasyöpäsäätiössä.

Sinkkuelämää 2  -leffan ensi-illoissa Cynthia on näyttänyt kukoistavalta. Viimeiset kuusi kuukautta hän on ottanut rennosti ja lomaillut.

–Olen ollut kotona lasteni kanssa, ostanut talon, remontoinut sitä tyttöystäväni kanssa, elänyt kotielämää. 32 vuoden työputken jälkeen on lupa pitää tauko.

Jari Sillanpää. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jarin mukaan ainoa liikunnaksi kutsuttava asia hänen elämässään on esiintymislavalla oleminen ja seksi.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo pudottaneensa viime aikoina 6–7 kiloa painoa.

Miten hän siinä onnistui? Varsin yksinkertaisilla muutoksilla.

– Olen vähentänyt limsan juontia. Nuorena harrastin kilpauintia, mutta nykyään en urheile mitenkään. En ole käynyt uimassa, koska on ollut niin paljon muuta mukavaa. Mun on pakko mennä joku kerta! Jari kertoo.

Jari kertoo saavansa liikuntaa ainoastaan esiintymislavalla – ja kumppanin kanssa.

– Harrastan seksiä, Jari nauraa.

– En usko, että liikunnalla laihdutetaan. Jos puolen tunnin kävelyllä kuluttaa sata kaloria, sen syö tosta noin vaan, hän pohtii. 

Elämä huumekohun jälkeen

Jari kertoi kuulumisiaan tilaisuudessa, jossa julkistettiin hänen elämästä kertovan Rakkaudella merkitty -musikaalin esiintyjät. Musikaalia esitetään ensi kesänä Suomen kesäteatterissa Valkeakosken Apianniemessä.

Itse Jaria musikaalissa ei nähdä, mutta hän on käsikirjoittaja-ohjaajan apuna tekoprosessissa. Musikaalissa kuullaan kirjo Jarin levyttämiä lauluja.

”Asiat voi sanoa niin monella eri tavalla.”

– Kaikki voidaan kertoa ja näyttää, mutta sen pitää olla tyylikäs. Asiat voi sanoa niin monella eri tavalla. Toivonkin, että siitä tulee moninainen, Jari kertoo.

– Minulla ei ole mitään rajoituksia, kaikki aiheet käyvät. Ja tässä viimeaikoina on tullut vielä lisää, Jari sanoo, ja viitannee syyskuussa tapahtuneeseen kohuun, missä Sillanpään uutisoitiin ajaneen huumausaineen vaikutuksen alla.

Lehdistötilaisuudessa Jarilta kysyttiin, miten hän on selviytynyt kohusta.

– Päivä kerrallaan, Jari vastaa.

Heikki Paavilaisen käsikirjoittamassa ja ohjaamassa musikaalissa eri ikäisiä Jareja esittävät näyttelijät Martti Manninen ja Jari Ahola. Muina esiintyjinä nähdään muiden muassa Ushma Karnani sekä muusikko Olli Herman, joka esittää musikaalissa Jarin rakkauden kohdetta.

Jatkuvaa ideointia

Jari on parhaillaan konserttikiertueella, ja hän julkaisi äskettäin uuden sinkun, Mä elän taas. Uuden levyn julkaisua ei ole päätetty, mutta pari uutta biisiä on valmiina. Jari kertoo, että hänen mielensä pulppuaa jatkuvasti uusia ideoita ja unelmia.

– Haluaisin kirjoittaa sen tyyppisen tarinan kuin The Producers -musikaali on. Tarina ei kertoisi minusta, mutta käyttäisin siinä omia biisejäni. 

– The Producers on onnistunut ja monipuolinen tarina, jossa on ollut hyvä kynä. En pystyisi sitä kokonaan kirjoittamaan, mutta voisin olla takapiruna. Siinä olisi huumoria, tragediaa ja koko elämän kirjo. Olen konserteissakin tunteiden ja sielujen nuohooja musiikin kautta, Jari kertoo.

Vierailija

Hoikistunut Jari Sillanpää kertoo, miten onnistui painonpudotuksessa: ”En urheile mitenkään”

Media on kohdellut kuin silkkihansikkain kovista huumeista kärähtäneitä Nordinia sekä Sillanpäätä, kyseiset artistit ovat suorastaan asetettu uhrien asemaan vaikka kummallakaan on tuskin ollut mistään yksittäisestä kokeilusta kyse kun käry on käynyt. Toista on ollut kyyti Metsäkedon kohdalla, artisti ei ole mihinkään lain tuntemaan rikokseen syyllistynyt mutta olemassaoleva sekä tuleva ura on järjestelmällisesti tuhottu kaikissa mahdollisissa "vastuullisissa" medioissa.
Lue kommentti
Anna Härön liike on Helsingin Vanhassa kauppahallissa. Kuva: Lasse Lecklin

Lihakauppaa pitävä Anna Härö pisti firman pystyyn neljä vuotta sitten. – Kukaan ei tuntunut kaipaavan perinteistä lihamestariäijää.

Anna Härö on 30-vuotias lihakauppias, jolla on viisi osa-aikaista työntekijää ja liike suositussa Helsingin Vanhassa kauppahallissa.

– En edes kehtaa kertoa, kuinka vähän teen töitä nykyään, Anna Härö nauraa.

Aina tilanne ei ole kuitenkaan ollut sama.

– Aluksi tein hirveästi töitä. Nykyään olen hiljaiset päivät kokonaan pois myymälästä. Loppuviikosta halli vilkastuu. Täytän viikkoloppuaamuisin tiskit itse. Parasta on, kun saan laittaa perjantaina tai lauantaina aamulla tiskin täyteen upeita tuotteita ennen kiireistä päivää.

Kun Vanhaa kauppahallia oltiin avaamassa uudestaan ison remontin jälkeen vuonna 2014, hallissa oli yhden lihakaupan ammottava aukko. Anna oli jo aiemmin työskennellyt hallissa, ja kun liiketila vapautui, Anna tarttui mahdollisuuteen.

– Minä vain tein sen. Näin jälkeenpäin ajatellen aika vähän ehdin sitä miettiä. Lainasin pienen summan rahaa kylmälaitteisiin ja soitin lihatilalle, jossa olin ollut harjoittelussa. Pyysin heitä myymään minulle lihaa.

Pian Anna huomasi tarvitsevansa apua liikkeessä. Nyt tiskin takana työskentelee vaihtelevasti osa-aikaisia myyjiä, toiset opiskelijoita, ja toiset eläkeläisiä.

– Palkkasin ensin Annelin. Hän on myynyt hallissa lihaa yli 40 vuotta ja hän kannusti minua aloittamaan oman liikkeen. Anneli on ilmiömäisen hyvä myyjä. Siitä on koko tiimille tarttunut hyvä myymisen meininki.

”Olin tiskin takana sinä päivänä, kun synnytys alkoi.”

Kirjanpitoa Anna inhoaa, mutta onneksi aviomies ja kirjanpitäjä hoitavat sen.

Ennen lapsen syntymää Anna teki töitä minkä pystyi. Seisomatyö on kuitenkin fyysisesti raskasta. Lapsen syntymän jälkeen Anna päätti jäädä maanantaisin kotiin hoitamaan lasta.

– Olin tiskin takana sinä päivänä, kun synnytys alkoi. Olin myymässä jollekin turistille porosalamia, kun äkkäsin, että nämä taitavat olla niitä supistuksia.

Liike on erikoistunut sesonkituotteisiin ja riistaan. Tiskissä on hirveä, peuraa ja riistalintuja. Firman nimeksikin valiutui Annan Villiliha.

– Kun avasin liikkeen, ihmiset olivat aika viehättyneitä tähän. Kukaan ei tuntunut kaipaavan perinteistä lihamestariäijää.

”Ehkäpä sen hypen takia alku oli helppo, ja kaikki meni niin hyvin. Nyt joutuisin varmasti tekemään enemmän töitä tullakseni tunnetuksi.”

Asiakkaat löysivät Villilihan nopeasti. Tietenkin jotkut pettyivät, kun vanha tuttu lihakauppa ei ollutkaan enää siinä, missä Annan uunituore yritys oli. Suurin osa kuitenkin tykästyi uuteen, asiantuntevaan kauppiaaseen. Sana kulki ja vasta avattu kauppahalli oli muutenkin paljon esillä.

– Ehkäpä sen hypen takia alku oli helppo, ja kaikki meni niin hyvin. Nyt joutuisin varmasti tekemään enemmän töitä tullakseni tunnetuksi.

Anna nauttii siitä, kun saa itse päättä ja tehdä asiat omalla tavallaan.

– Tärkeintä yrittäjyydessä on arvostaa omia työntekijöitä. Heidän pitää olla sydämellään mukana. Jos he eivät työskentele sen eteen, että kauppa menestyy, se ei voi menestyä. Pelkkä hyvä tuote ei riitä.

Villiliha täyttää kesällä neljä vuotta.

– Haaveilen myös siitä, että yritys voisi periytyä tyttärellemme. Jotain muutakin tästä kuitenkin varmaan tulee kuin pelkkä tämä yksi lihakauppa.

#metoo

Anna, 30, perusti oman lihakaupan: “En edes kehtaa kertoa, kuinka vähän teen töitä nykyään”

Ulkomaille muuttava kirjoitti: Kukaan ei kaipaa äijiä tai miehiä mihinkään. Suominaiset on niin ylivertaisia että äijät on ihan perseestä. Toisaalta on hyvä että äijät kuitenkin vielä painaa duunia. Heidän panoksensa verotuksen kautta on edelleen merkittävä. Kommentti jonka olisit voinut pitää omanasi, lepakko tai muuten vaan natsi-feministi
Lue kommentti