Lue neljän naisen nykykuulumiset.

Leffan arvio on täällä.

Sarah Jessica Parker, 45, on antanut kasvot Sinkkuelämää-tv-sarjan ja -elokuvien keskushenkilölle Carrie Bradshawlle, joka kirjoittaa ihmissuhdekolumneja newyorkilaiseen sanomalehteen, harrastaa shoppailua ja ostaa mieluummin Voguen kuin lounaan. Carrien myötä Sarah Jessicasta on tullut muoti-ikoni, jonka vaatevalintoja seurataan silmä tarkkana. Kun näyttelijä esiintyi taannoin samoissa Nicholas Kirkwoodin korkokengissä kolme kertaa peräkkäin, se oli uutinen.

Toisin kuin Carrien, Sarah Jessican elämäntehtävänä ei ole juosta trendien perässä. Köyhistä oloista ponnistaneelle näyttelijälle muodin seuraaminen on vain osa työtä.

– Koen, että minulla on velvollisuus näyttää edustavalta silloin kun tilaisuus niin vaatii. 

Arjessa Sarah Jessica turvautuu käytännöllisiin vaatteisiin. Jos hän saattaa poikaansa James Wilkietä kouluun, hän ei sipsuttele piikkikoroissa vaan lättäpohjakengissä. 

– Olen jo aika vanha. Olisi lamaannuttavaa, jos joutuisin ajattelemaan pukeutumista joka kerta, kun lähden ulos, hän sanoi Chicago Tribunen haastattelussa.

Viimeaikaiset kuvat Sarah Jessicasta paljastavat kuitenkin, että keski-ikäistynyt tähti kärsii kovista ulkonäköpaineista. Paparazzit ovat vanginneet valokuviin laihan ja kuihtuneen näyttelijän, joka lienee viettänyt liikaa aikaa kuntosalilla.

Huhujen mukaan Sarah Jessica on kärsinyt myös sydänsuruista. Hänen miehensä Matthew Broderickin väitettiin pettäneen häntä 25-vuotiaan punapään kanssa kesällä 2008. Juorut kulissiavioliitosta hälvenivät, kun pariskunta tiedotti perheenlisäyksestä: sijaisäidin synnyttämät kaksoset Marion ja Tabitha näkivät päivänvalon viime kesäkuussa. Kovasta yrittämisestä huolimatta Sarah Jessica ei tullut toistamiseen raskaaksi. 

Uuden Sinkkuelämää-leffan kuvausten vuoksi näyttelijä joutui olemaan kaksosistaan erossa noin seitsemän viikkoa, sillä nämä olivat liian pieniä matkustamaan kuvauspaikoille Marokkoon ja Lontooseen. Työn ja perhe-elämän yhdistäminen onkin yksi tähden suurimmista haasteista.

– En ole nähnyt tyttäriäni melkein kahteen kuukauteen paitsi Skypessä, ja täytyy tunnustaa, ettei minusta ole koskaan tuntunut tältä, hän tilitti taannoin Voguen haastattelussa.

Kiireistään huolimatta Sarah Jessica vaikuttaa tyytyväiseltä elämäänsä. Näyttelemisen ohella hän työskentelee amerikkalaisen muotimerkin Halstonin luovana johtajana. Silti keskeisimmät arvot löytyvät kodin parista.

Tärkeintä minulle on perhe-elämä ja lasteni hyvinvointi, hän sanoi Glamour-lehdelle.

Kim Cattrallille, 53, ei tuottane vaikeuksia näytellä nuorempiin miehiin ihastuvaa Samantha Jonesia. Hahmonsa lailla Kim viihtyy itseään nuoremmassa seurassa: hänestä nuoret miehet ymmärtävät huolehtia kropastaan ja ottavat naisen huomioon.

– He suhtautuvat avoimemmin voimakkaaseen ja itsenäiseen naiseen kuin ikäiseni miehet.

Sarjassa Samantha löysi elämänsä rakkauden aloittelevasta näyttelijästä Smithistä, jonka kanssa sukset menivät kuitenkin ristiin ensimmäisessä elokuvassa. Kim puolestaan seurusteli pitkään parikymmentä vuotta itseään nuoremman ravintolapäällikön Alan Wysen kanssa. Suhde päättyi sovittamattomiin aikatauluihin. 

– Jos ei itse työskentele tällä alalla, on hyvin vaikeaa ymmärtää, millaista tämä työ on, näyttelijä sanoi Daily Star -lehdelle.

Kolmesti naimisissa ollut Kim toivoo löytävänsä vielä uuden kumppanin. Ikäkriisiä nainen ei suostu potemaan. Botoxilla Kim on suoristuttanut kulmakarvojen välisen rypyn, mutta isoihin kauneusleikkauksiin hän ei uskaltaudu.

– En halua joutua siihen tilanteeseen, etten tunnista itseäni peilistä, vastikään nuorekkaan polkkatukan leikkauttanut Kim sanoo.

Kim on tällä hetkellä haluttu kasvo erityisesti teatterilavoilla. Seuraavaksi hänet nähdään Liverpoolissa Shakespearen näytelmässä Antonius ja Kleopatra.

– Olen ollut rakastunut suurimman osan elämästäni, ja rakkauteni kohde on ollut työ, kirjojakin julkaissut näyttelijä on sanonut.

Kun Sinkkuelämää-elokuvien vanhoillisin hahmo Charlotte York kamppailee äitiyden paineiden kanssa, hänen kengissään tepastelevan Kristin Davisin ei tarvitse lasten huutoa kuunnella – paitsi kuvauspaikoilla.

– Ne lapset tekivät minut hulluksi, hän naurahti BANG Showbiz -nettisivuston haastattelussa.

Vaikka Kristinillä oli enemmän kuin tarpeeksi haasteita jo valkokangaslastensa kanssa, hän on sanonut, ettei tyrmää ajatusta äitiydestä tosielämässäkään.

– Olen avoin kaikille vaihtoehdoille. Mielestäni on tärkeää muistuttaa nuorille naisille siitä tosiasiasta, että lapsia ei voi ikuisesti saada omilla munasoluilla, näyttelijä sanoi Red-lehdelle.

Vaikka Kristinillä ei ole lapsia, äidinvaistoja häneltä ei puutu: taannoin näyttelijä adoptoi elefantin lomaillessaan Keniassa.

Kristin ei mielellään puhu yksityiselämästään julkisesti, mutta hänen tiedetään seurustelleen muun muassa Alec Baldwinin ja Jeff Goldblumin kanssa. Tällä hetkellä Kristinin huhutaan viihtyvän valokuvaaja Russell Jamesin seurassa. Avioliitosta Kristin Davis ei paljon perusta – toisin kuin hänen perinteikäs roolihahmonsa Charlotte.

– En tiedä johtuuko se siitä, että olen avioerolapsi, mutta minusta koko avioliittoinstituutio tuntuu hiukan vanhentuneelta.

Tv-sarjan houkuttelevimmaksi naiseksi äänestetty Kristin pitää ulkonäöstään huolta personal trainerin avulla. Hänet tähti tapaa päivittäin. Lisäksi Kristin on nykyään täysraitis, koska hän sanoo tajunneensa jo parikymppisenä olevansa alkoholisti.

– Olen pysytellyt selvänä yli 20 vuotta, hän paljasti US Weekly -lehdelle.

Ennen Sinkkuelämää-buumia Kristin Davis oli melko tuntematon näyttelijä. Nyt, 45-vuotiaana, hän on uransa huipulla eikä murehdi vanhenemista.

– Tämä kaikki on oikeastaan Sinkkuelämän ansiota. Olisin varmaan pärjännyt ihan hyvin ilman sitäkin, mutta en usko, että kukaan meistä olisi tässä iässä saanut tällaista uraa ilman sarjan valtavaa kulttuurista merkitystä. Tunnen itseni todella onnekkaaksi.

Cynthia Nixon, 44, näyttelee menestyvää asianajajaa Miranda Hobbesia, joka menettää sydämensä baarimikko-Stevelle. Tosielämässä Cynthia on saanut miehistä tarpeekseen ja elää nykyään naisen kanssa. Näyttelijä ja hänen tyttöystävänsä Christine Marinon julkistivat kihlauksensa noin vuosi sitten homojen ja lesbojen oikeuksia ajavassa tapahtumassa. 

Koska New Yorkissa homoliitot ovat laittomia, pariskunta ei ole toistaiseksi vannonut vihkivaloja.

– Nautin kihlauksesta todella paljon. Minua ei haittaa pitkä kihlaus, jollainen tästä varmasti tulee, näyttelijä sanoi People-lehdelle.

Cynthia erosi miehestään Danny Mozesista jo vuonna 2003. Parilla on kaksi lasta, 13-vuotias Samantha ja seitsemänvuotias Charles Ezekiel. The Advocate-lehden mukaan Cynthia oli innoissaan, kun lapset rupesivat kutsumaan myös Christineä äidiksi.

Cynthia työskenteli näyttelijänä melkein 20 vuotta ennen läpimurtoaan. Cynthiaa ja hänen roolihahmoaan yhdistää intohimoinen suhtautuminen työhön.

– Olen tullut Mirandan lailla vanhemmaksi, tehnyt töitä ja saanut menestystä. Se kaikki tuntuu yhä tärkeältä mutta ei ole enää elämässäni ykkössijalla, hän sanoi Chron-lehdelle.

Näyttelijä on joutunut pohtimaan myös elämän rajallisuutta, kun hän sairastui rintasyöpään vuonna 2006. Sairauden selättänyt tähti on sittemmin ollut puheenjohtajana rintasyöpäsäätiössä.

Sinkkuelämää 2  -leffan ensi-illoissa Cynthia on näyttänyt kukoistavalta. Viimeiset kuusi kuukautta hän on ottanut rennosti ja lomaillut.

–Olen ollut kotona lasteni kanssa, ostanut talon, remontoinut sitä tyttöystäväni kanssa, elänyt kotielämää. 32 vuoden työputken jälkeen on lupa pitää tauko.

–Taidamme olla vähän erilainen marja kuin muut täällä Marjaniemessä, Varpu (vas.), Aicha ja Linda sanovat. Lindan sylissä Aichan tytär Lluvia. Kuva: Amanda Aho
–Taidamme olla vähän erilainen marja kuin muut täällä Marjaniemessä, Varpu (vas.), Aicha ja Linda sanovat. Lindan sylissä Aichan tytär Lluvia. Kuva: Amanda Aho

Vielä vuosi sitten Varpu, Aicha ja Linda eivät tunteneet toisiaan. Nyt he asuvat lapsineen yhteistä omakotitaloa kuin suurperhe.

Eteisen naulakko kantaa raskasta takkikuormaa. Hyllykkö tursuaa pieniä saappaita, talvikenkiä, sandaaleja ja pyöräilykypäriä. Ensimmäinen ajatus on, että tässä Helsingin Marjaniemessä sijaitsevassa kaksikerroksisessa 166 neliön omakotitalossa elää todellinen suurperhe.

Tavallaan luulo...

Omaisuuden osituksessa puolisoilla on hyvä mahdollisuus omaisuuden piilotteluun, ja usein tästä kärsii eroava nainen, sanoo erojuristi Sanna Svahn. 

Kun aviopari eroaa, edessä on väistämättä omaisuuden jakaminen. Jos ero on riitaisa, apuun tarvitaan pesänjakajaa. 

Omaisuuden osituksessa puolisoilla on hyvä mahdollisuus omaisuuden piilotteluun.

Erojuristi Sanna Svahn kertoo, että eron kummankin osapuolen varallisuus todennetaan heidän oman ilmoituksen mukaan. Piilottelu on yleistä, sillä pesänjakaja ei pääse käsiksi puolisoiden tileihin, ellei siihen anneta erillistä suostumusta.

”Helppo pimittää, vaikea seurata.”

Omaisuuden ositus koskee omaisuutta, johon puolisoilla on avio-oikeus. Kun avioerohakemus saapuu käräjäoikeuteen, molempien varallisuus selvitetään tilien ja lainojen osalta siltä päivältä. Molemmat ilmoittavat omaisuutensa avoimesti, mutta mitään viranomaiskeinoja varallisuuden todelliseen selvittämiseen ei ole.

– Jos puoliso jättää ilmoittamatta vaikka toisessa pankissa olevan tilin, sille ei oikein voi mitään. Helppo pimittää, vaikea seurata, Svahn kuvailee.

Riitaisissa eroissa pesänjakaja voi selvittää tietoja arvo-osuustileistä ja muusta kirjatusta omaisuudesta. Myös vero-ilmoituksesta selviää paljon puolisoiden varallisuudesta.

Eron häviäjä on usein nainen

Svahn mukaan usein naiset kärsivät omaisuuden osituksessa.

– On tavallista, että ennen eroa omaisuutta realisoidaan, eli pannaan sellaiseen muotoon, joka ei ole selvitettävissä, Svahn sanoo.

Tai jos eron toisella osapuolella on esimerkiksi oma yritys, firman arvoa vähätellään. Siinä tapauksessa vaimon on oltava valppaana. On hänen velvollisuutensa osoittaa, että vain pari kuukautta aiemmin on tapahtunut tällainen toimeksianto. Silloin pesänjakaja voi päättää, että tämä omaisuus huomioidaan osituksessa.

”Omaisuuden arvoa vähätellään aina erotilanteissa, ja vastaavasti omaisuuden saaja yliarvioi omaisuutta.”

– Silloin vaimon pitää kysyä, missä rahat ovat, kun isäntä unohtaa ilmoittaa tämmöisen satatonnisen osituksesta.

Taloudellisen hyödyn tavoittelu osituspetoksella on rangaistavaa.

Käyttäjä17709
Seuraa 
Liittynyt17.6.2018

Erojuristi paljastaa, miten omaisuutta piilotellaan puolisolta erossa: ”Osituksessa kärsii usein nainen”

"Erojuristi paljastaa, miten omaisuutta piilotellaan puolisolta erossa: ”Osituksessa kärsii usein nainen” Luonnollista koska useimmiten se omaisuus on enimältä osin miehen hankkimaa, nainen on suhteen kuokkavieras mitä varallisuuteen tulee useimmissa tapauksissa. Oikeus voittaa.
Lue kommentti