Sinkkuja ei saa syrjäyttää hääseremonioista, uskoo uusi kanadalaisyritys. Tamperelainen hääsuunnittelija Anu Beadle ei ole vielä törmännyt soolohäätilauksiin Suomessa.

Tahdotko ottaa sinut puolisoksesi ja rakastaa itseäsi myötä- ja vastoinkäymisissä?

Sinkkunaisten soolohäät kasvattavat suosiotaan maailmalla. Viime viikolla Alexandra Gill perusti Kanadassa uuden Marry yourself Vancouver -yrityksen, joka järjestää häitä sinkkunaisille. Gill suunnittelee jo ensimmäisen asiakkaansa häitä kovaa vauhtia.

Itsensä kanssa ei tietenkään voi mennä laillisesti naimisiin. Soolohäiden tarkoitus onkin juhlistaa itsenäisyyttä ja sitoutumista omaan itseensä symbolisesti. Sinkulle soolohääseremonia on voimauttava kokemus ja ilmaus sen puolesta, ettei nainen tarvitse parisuhdetta tunteakseen oloaan kokonaiseksi.

Japanissa naiset ovat menneet naimisiin itsensä kanssa vuodesta 2014.

Kanadan Vancouveria on kuvailtu kaupungiksi, josta on vaikea löytää elämänkumppania. Missä se helppoa olisikaan? Sinkkuus on kasvussa kaikkialla, eivätkä perinteiset perhemallit enää niin vahvasti hallitse valintojamme.

Vancouverin bisnesidea ei ole ensimmäinen laatuaan. Japanissa naiset ovat menneet naimisiin itsensä kanssa vuodesta 2014.

Suomeen soolohäitä?

Tamperelaisen Lily Dream Wedding -yrityksen hääsuunnittelija Anu Beadle ei ole vielä törmännyt soolohäihin, mutta järjestäisi sellaiset mielellään, jos asiakas pyytäisi.

– Tämä voisi olla ihan mielenkiintoista!

Beadle järjestäisi yhden morsiamen juhlat samalla kaavalla kuin muutkin häät.

– Ensin selvittäisin, mitä asiakas häiltään toivoo ja kuinka paljon vieraita odotetaan, Anu kertoo.

– Ainoa ero olisi, ettei soolohäissä tarvittaisi kahta hääpukua, ellei morsian sitten haluaisi vaihtaa asuaan kesken juhlan.

Muistatko nämä Frendin häät? Kuva via Giphy.

Entä muistatko vielä, kun Sinkkuelämää-sarjan Carrie Bradshaw halusi järjestää hääjuhlat itselleen?

"Sinkuille ei ole olemassa yksiäkään juhlia koulusta valmistumisen jälkeen. Missään ei juhlita sinua. Syntymäpäiviä ei lasketa. Niitä on kaikilla. Kukaan ei anna sinkulle Onneksi olkoon, et nainut väärää miestä -onnittelukorttia", Carrie tokaisi Charlotelle.

Kuva: Bustle.com

Jäämme miettimään, olisiko miesten soolohäistä toimivaksi liikeideaksi? Ja mites, jos soololiitosta haluaakin avioeron? Entä kuka lunastaa morsiamen, jos hääohjelmaan kuuluu morsiamen ryöstö?

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Koira selviää talvesta itsetehdyn lämpimän takin avulla. Se syntyy vaikkapa vanhan villapaidan hihasta!

Suomessa on hurja määrä koiria, Kennelliiton mukaan noin 800 000, mutta silti lemmikkiliikkeiden takkivalikoima on melko suppea ja väritön. Kovilla pakkasilla harva koira pärjää enää ilman talvitakkia.

Onneksi karvaiselle kaverille voi tehdä talvitakin myös itse vanhasta villapaidasta leikkaamalla.  

Helpot ohjeet pienen koiran takkiin:

  1. Leikkaa vanhan villapaidan hiha irti niin, että saat siitä koiran selän pituisen palan. Jos haluat, että koiran takin selkäosa on pidempi ja vatsan puoli lyhyempi, leikkaa hiha hieman viistoon. Hiha-aukosta tulee koiran paidan kaula-aukko.
  2. Mallaa palaa koiran selkää vasten, jotta näet, mihin kohtaan voit leikata jalkojen mentävät aukot. 
  3. Tadaa, paita on valmis! Varmistathan, että takki on turvallinen käyttää: se ei saa kiristää mistään, eikä siitä saa roikkua lankoja tai muita osia, mistä koira voisi jäädä kiinni. 
 

😳 #genius #diy #diydogsweater

Henkilön Savin' like Jesus🙏🏽 (@modernbettyrubble) jakama julkaisu

Tee ison koiran takki näin:

  1. Valitse koiralle sopivan iso paita ja varmista, että koiran pää mahtuu kaula-aukosta sisään. Voit tarvittaessa leikata kaula-aukkoa suuremmaksi.
  2. Helpointa on leikata paita viittamaisesti niin, että koiran selkä ja rinta peittyvät.

Koiran talvitakin kuosin voi valita koiran luonteen mukaan. Tässäpä hieman inspiraatiota maailmalta!

TYYLITIETOISELLE

Instatähti poochofync näyttää, miten trenssi puetaan karvakaverille.

HIPPIHAUVALLE

Hippihauva ilahtuu psykedeelisestä kasarifleecestä tehdystä takista.

 

Bailey's newest sweater #tiedye #dogsweater #diydogsweater #imadeitmyself

Henkilön Kate (@katelitaker) jakama julkaisu

HIENOHELMALLE

Elegantille edustuskoiralle askarrellaan takki helmenharmaasta tai beigestä villapaidasta. Koristeeksi voi ommella rusetin hauvan lempiväriä kunnioittaen.

 

Dog sweater! #diy #handmade #dogsweater #diydogsweater #lambwool #purplebow

Henkilön Peony&Wildflower (@peonyandwildflowercrafts) jakama julkaisu

HUPSULLE

Hupsulle ja rämäpäiselle koiralle ommellaan takki lasten vanhasta värikkäästä paidasta.

UNIIKILLE

Uniikin turren paita koristellaan kangasmerkeillä, napeilla tai helmillä. Taitava kirjoo takkiin koiran nimen.