Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Aina aamukahdeksalta silmät ristissä työpaikalla? Ota iltavirkkuus rohkeasti puheeksi esimiehesi kanssa.

Idealist Group -yrityksen luova johtaja Saku Tuominen uskoo, että joustavuus työpaikoilla lisääntyy tulevaisuudessa.

– Työelämässä pitäisi mitata enemmän aikaansaamista kuin aikaa. Olennaista ei ole se, kuinka paljon ollaan töissä, vaan se, mitä siellä tapahtuu.

Tuominen kuitenkin muistuttaa, että suurin osa nykypäivän työstä on ryhmätyötä. Siksi kaikki eivät voi elää täysin oman rytminsä mukaan, vaan jokaisen on tehtävä kompromisseja.

– Uskon kultaiseen keskitiehen. Työpaikoilla on oltava yhteistä naama-aikaa ja sen lisäksi työntekijöille pitää antaa vapauksia mahdollisuuksien mukaan, kunhan työt tulevat tehdyksi hyvin.

Jos haluaa ottaa esimiehen kanssa puheeksi joustavamman työajan, Tuominen kehottaa miettimään, kuinka joustava työaika tekee sinusta paremman työntekijän ja nostaa työsi laatua.

– Aloita vaikka sanomalla: ’Uskon, että tekisin parempaa työtä, kun... Voinko kokeilla vaikka kahden viikon ajan? Jos kokeilu ei toimi, mietitään muuta.’

Työnantaja voi kokeilun jälkeen kertoa, mitkä tehtävät on tehtävä työpaikalla ja mitkä muualla itselleen sopivampaan aikaan. Tuomisen mukaan tärkeintä on noudattaa tervettä järkeä ja ottaa muut huomioon.

– Paras ratkaisu löytyy, kun huomioidaan työntekijän luontainen rytmi sekä työyhteisön tarpeet. Molempien on tultava toista vastaan.

Lue myös:

Hei suorittaja! Perfektionismi on yhtä vaarallista kuin tupakointi

3+1 vinkkiä – Näin lepäät töissä

Nämä asiat tehokkaat ihmiset tekevät päivittäin

Parempi palkka puhumalla

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!