Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Aina aamukahdeksalta silmät ristissä työpaikalla? Ota iltavirkkuus rohkeasti puheeksi esimiehesi kanssa.

Idealist Group -yrityksen luova johtaja Saku Tuominen uskoo, että joustavuus työpaikoilla lisääntyy tulevaisuudessa.

– Työelämässä pitäisi mitata enemmän aikaansaamista kuin aikaa. Olennaista ei ole se, kuinka paljon ollaan töissä, vaan se, mitä siellä tapahtuu.

Tuominen kuitenkin muistuttaa, että suurin osa nykypäivän työstä on ryhmätyötä. Siksi kaikki eivät voi elää täysin oman rytminsä mukaan, vaan jokaisen on tehtävä kompromisseja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Uskon kultaiseen keskitiehen. Työpaikoilla on oltava yhteistä naama-aikaa ja sen lisäksi työntekijöille pitää antaa vapauksia mahdollisuuksien mukaan, kunhan työt tulevat tehdyksi hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos haluaa ottaa esimiehen kanssa puheeksi joustavamman työajan, Tuominen kehottaa miettimään, kuinka joustava työaika tekee sinusta paremman työntekijän ja nostaa työsi laatua.

– Aloita vaikka sanomalla: ’Uskon, että tekisin parempaa työtä, kun... Voinko kokeilla vaikka kahden viikon ajan? Jos kokeilu ei toimi, mietitään muuta.’

Työnantaja voi kokeilun jälkeen kertoa, mitkä tehtävät on tehtävä työpaikalla ja mitkä muualla itselleen sopivampaan aikaan. Tuomisen mukaan tärkeintä on noudattaa tervettä järkeä ja ottaa muut huomioon.

– Paras ratkaisu löytyy, kun huomioidaan työntekijän luontainen rytmi sekä työyhteisön tarpeet. Molempien on tultava toista vastaan.

Lue myös:

Hei suorittaja! Perfektionismi on yhtä vaarallista kuin tupakointi

3+1 vinkkiä – Näin lepäät töissä

Nämä asiat tehokkaat ihmiset tekevät päivittäin

Parempi palkka puhumalla

Sisältö jatkuu mainoksen alla