Greippiä, perunaa ja ketsuppia. Näillä siivoaminen on kuin lastenleikkiä. Kuva: Shutterstock
Greippiä, perunaa ja ketsuppia. Näillä siivoaminen on kuin lastenleikkiä. Kuva: Shutterstock

Heitä hyvästit turhille puhdistusaineille. Puhdista kotisi keittiöstä löytyvillä aineksilla. Nämä vinkit todella toimivat!

Sillä se lähtee, millä se on tullutkin. Mihin pesuaineita ja kemikaaleja enää tarvitaan, kun kodin siivoaminen onnistuu keittiön antimillakin? Daily Mail testasi puhdistavat ruokavinkit. Tässä niistä toimivimmat.

1. Peruna poistaa ruostetta

Ikävät ruosteläiskät saavat kyytiä, kun leikkaat perunan puoliksi ja kastat leikatun pinnan suolaan. Sen jälkeen ruostunutta pataa, kattilaa tai vaikka autoa hinkataan perunalla. Ja ruoste todella liukenee.

2. Greippi puhdistaa uunin

Uskomatonta, greippi ja ripaus suolaa poistavat uunista rasvan ja muun kurjan klähmän! Jäljelle jää vain raikas tuoksu. Leikkaa greippi puoliksi, kasta leikattu pinta suolaan ja hankaa uuni, pellit ja ritilät puhtaiksi greipillä. Toimii.

3. Paahtoleipä imaisee pölyn

Hyvästit pölyhuiskille ja räteille. Siivu vehnäleipää poistaa hellävaraisesti pölyt esimerkiksi tauluista. Huokoinen leipä imee tehokkaasti pölyä itseensä. Pehmeällä leivällä saa näppärästi kerättyä myös lasinsirut. Painele leipäviipaleella siruja, se nielee ne sisäänsä.

4. Ketsuppi kiillottaa

Kupariset tai ruostumaton terästä olevat tavarat saavat säihkyvän pinnan ketsupin avulla. Levitä ketsuppia tummuneelle pinnalle ja anna vaikuttaa 30 minuuttia. Pyyhi ketsuppi pois pehmeällä liinalla ja hämmästy!

5. Valkoviinietikka saa kylpyhuoneen hohtamaan

Valkoviinietikkaa ja vettä, tämä taikaliemi puhdistaa kylpyhuoneen hetkessä. Sekoita suihkupulloon puolet valkoviinietikkaa ja puolet vettä. Suihkuta seosta puhdistettavalle pinnalle ja pyyhi. Laatat ja lasiset suihkuseinät hohtavat hetkessä. Jos etikkainen haju häritsee, liota appelsiinin kuoria etikassa kolme päivää, ja käytä liuos sitten puhdistusaineena.

Lue myös:


Tämä on kodin siivouksen tyypillisin virhe


Näin siivoat kodin kyläilykuntoon tunnissa


Ei enää siivouspäiviä! 9 tapaa pitää koti aina järjestyksessä

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.