Viggo Mortensenin Aragorn. Kuva: All Over Press ja Dominic Monaghanin Instagram
Viggo Mortensenin Aragorn. Kuva: All Over Press ja Dominic Monaghanin Instagram

Sormuksen ritarit ovat edelleen valmiita kohtaamaan yhdessä vaikka luolapeikon. 

Niin se aika vain kuluu – Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogian ensimmäisen osan ensi-illastakin on jo yli 15 vuotta!

Mitä elokuvien hahmojen näyttelijöille kuuluu nyt?

Viggo Mortensen (Aragorn), Orlando Bloom (Legolas), Dominic Monaghan (Merri), Billy Boyd (Piipin) ja Elijah Wood (Frodo) ovat jatkaneet uraansa näyttelijöinä.

Viggo nähtiin viime kesänä elokuvassa Captain Fantastic. Lue haastattelu täältä.

Lisäksi sormuksen ritarit ilmeisesti edelleen hengailevat yhdessä.

Elokuvatrilogian jälkeen esimerkiksi Lost-sarjassa näytellyt Dominic julkaisi eilen Instagramissaan kuvia jälleennäkemisestä näyttelijäkollegoidensa kanssa.

Ensimmäisessä kuvassa Viggo, Orlando, Dominic, Billy ja Elijah poseeraavat samalla tavalla aseet tanassa kuin elokuvasarjan legendaarisessa kohtauksessa, jossa sormuksen ritarit joutuvat örkkien hyökkäyksen kohteeksi Moriassa. Orlandon Instagram-tililtä selviää, että kaverukset ovat tavanneet pubissa.

Orlando Bloom seurustelee nykyään muusikko Katy Perryn kanssa. Lue lisää täältä.

 

They have a cave troll. @theoneringnet @electrice @boydbilly @orlandobloom @empiremagazine #squadgoals

Kuva, jonka Dominic Monaghan (@dom_monaghan_) julkaisi

“They have a cave troll (suom. Heillä on luolapeikko)”, Dominic kirjoittaa kuvan alla.

Elokuvassa repliikin lausui Sean Beanin näyttelemä Boromir, jota kuvassa ei valitettavasti nähdä. Sean on viime vuosina nähty esimerkiksi Game of Thrones -sarjan Ned Starkina. Lisäksi kuvasta puuttuvat Frodon uskollista ystävää Samia näytellyt Sean Astin, velho Gandalfia näytellyt Ian McKellen ja kääpiö Gimlin roolista muistettu John Rhys-Davies. Sean Astin, Ian ja John ovat jatkaneet trilogian jälkeen uraansa näyttelijöinä. Ian nähdään tänä vuonna esimerkiksi Kaunotar ja hirviö -elokuvan uudessa versiossa.

Lisäksi Dominic julkaisi kaksi selfietä. Yhdessä hän on Viggon kanssa, eli tuttavallisemmin ”kapteeninsa, kuninkaansa” kanssa. Toisessa hän poseeraa elokuvatrilogian hobittiystäviensä kanssa.

 

My captain. My king. @theoneringnet @empiremagazine

Kuva, jonka Dominic Monaghan (@dom_monaghan_) julkaisi

Viime lokakuussa Orlando julkaisi sympaattisen kuvan sormuksen ritareista vuosien takaa. Kun elokuvat oli kuvattu, kaikki näyttelijät John Rhys-Daviesia lukuun ottamatta tatuoivat itseensä haltiakielellä kirjoitetun numeron yhdeksän. People-lehden mukaan porukka lensi varta vasten takaisin Uuteen-Seelantiin tatuoitavaksi. 

 

tbt to when we all got tats cos we loved so much

Kuva, jonka orlandobloom (@orlandobloom) julkaisi

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VESIMIES

Älä sivuuta pieneltä vaikuttavaa ongelmaa. Etenkin terveyteen liittyvät kysymykset on parasta ottaa vakavasti. Satsaa tasapainoiseen ruokavalioon ja liikuntaan.

 

KALAT

Viilaa raha-asiasi kuntoon. Nyt ei kannata ottaa riskejä taloudellisissa kysymyksissä. Pelaa varman päälle ja odottele varmempia aikoja.

 

OINAS

Keskity kehittämään itseäsi ja auttamaan muita. Saat valtavasti irti ihmissuhteista, jos olet avoin. Vuorovaikutus on kaiken hyvän avain.

 

HÄRKÄ

Avoimuus ja rehellisyys ovat parhaat valttisi. Saat takaisin positiivisen energian, jota lähetät eteenpäin. Ajattele kaikkien yhteistä etua.

 

KAKSONEN

Sinulla on hyviä ideoita ja luovuutta vaikka millä mitalla. Jarruttele kuitenkin hieman vauhtiasi. Mieti tarkkaan, mitä mistäkin vedosta seuraa.

 

RAPU

Ota kaikki irti valokeilasta. Sinun on oltava tänään parhaimmillasi, sillä kohdallesi osuu muutama loistava tilaisuus. Älä anna niiden livahtaa ohitsesi.

 

LEIJONA

Tee aloite ja avaa keskustelua aiheesta, johon ei ole helppo tarttua. On aika puhdistaa ilmaa. Vietä aikaa perheen ja ystävien seurasta nauttien.

 

NEITSYT

Ota yhteyttä vanhoihin ystäviin. On aika palata menneisiin ja muistella yhdessä kokemianne asioita. Elämääsi tulvii nyt uusia ja kiinnostavia käänteitä.

 

VAAKA

Lähde liikkeelle. Sinulla riittää energiaa, joka kannattaa suunnata oikeaan kohteeseen. Älä jätä tänään mitään onnen varaan.

 

SKORPIONI

Satsaa kotiisi ajallisesti ja taloudellisesti. Mielenrauha on taattu, jos pidät ympäristösi hyvässä järjestyksessä. Simppeli on kaunista.

 

JOUSIMIES

Älä tee siirtoa ennen kuin olet varma asiastasi. Suodata tarkkaan jutut, joita sinulle kerrotaan. Joku ei kerro sinulle koko totuutta.

 

KAURIS

Ota koko kapasiteettisi käyttöön. Nyt ei ole aika pitää taitojasi piilossa yleisöltä. Saat rakentavaa palautetta tarkkanäköiseltä ystävältä.