Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Nyt jääpalatkin ovat design-tuotteita.

Suomeen on perustettu ensimmäinen jääpalatehdas. Bloks mainostaa valmistavansa jääpaloja suomalaisesta vedestä ja kotimaisella työllä.

Myyntivaltti tuntuu äkkiseltään erikoiselta: saahan suomalaista jäätä ihan ilmaiseksikin valuttamalla kraanavettä jääpalamuottiin.

Miksi kukaan ostaisi jäätä?

– Kotona pussitettu jää on pieni ja litteä. Se sulaa silmissä ja lähinnä vain vesittää juoman. Bloks-jääpala on iso mansikan kokoinen umpijääpala. Se on superpakaste, joka kestää pitkään sulamatta ja jäähdyttää huoneenlämpöisenkin juoman muutamassa sekunnissa, Bloks Oy:n perustaja Arto Manninen sanoo.

Arto uskoo ihmisten etsivän arkeen ja juhlaan erilaisia elämää helpottavia ratkaisuja.

– Vielä kymmenen vuotta sitten ajatus pullotetusta vedestäkin oli mahdoton. Valmiita jääpaloja on myyty muualla Eurooppassa jo 20–30 vuoden ajan. Teollisesti valmistetut jäät voivat olla coolerissa jopa kaksi tuntia ilman, että vettä muodostuu coolerin pohjalle. Kauniit jääpalat ovat myös ilo silmälle.

Jää on uusin ruokatrendi

Jää on jo kuuma trendi maailmalla. Huippubaareissa lasiin kilautetaan erilämpöisiä ja -kokoisia, lasinkirkkaita jääpaloja.

Glorian Ruoka&Viini -lehden mukaan jäähifistely on lähtöisin Japanista, jossa baarimikot saattavat aloittaa jääpalojen työstämisen jopa tunteja ennen baarin avaamista.