Whisper-sovelluksessa pääsee kertomaan asioistaan nimettömästi.
Whisper-sovelluksessa pääsee kertomaan asioistaan nimettömästi.

Uudet sovellukset Whisper ja Secret auttavat tekemään tunnustuksia nimettömästi.

Juuri kun Twitter ja Instagram opettivat meidät hillumaan digiavaruudessa avoimesti omalla naamallamme, seuraa nimettömyyden vastaisku. Yhdysvalloissa kaksi uutta anonyymipalvelua, Whisper ja Secret, ovat lisänneet nopeasti suosiotaan.

Alkuvuodesta 2014 lanseerattu Secret-sovellus kytkee sinut nimettömästi yhteen (puhelinluettelostasi löytyvien ja Secret-sovellusta käyttävien) kavereidesi kanssa. Sitten vaan nimettömästi tunnustelemaan: mitä ilkeämielistä on tullut ajateltua, kuka on hottiksin työkaveri ja kuinka paljon oma työpaikka ottaakin päähän juuri nyt. Tunnustuksia voi myös kommentoida, anonyymisti.

Salaisuutesi saattaa lähteä myös maailmanympärimatkalle. Jos kaverisi tykkää tunnustuksestasi, myös hänen Secret-kaverinsa näkevät sen. Ja niin edelleen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessakin tunnustellaan

Toinen vastaava palvelu on pari vuotta sitten lanseerattu Whisper. Perusidea on sama: anonyymejä tunnustuksia valokuvin varustettuna. Valokuvan voi ottaa itse tai käyttää Whisperin ehdottamaa valmiskuvaa. Whisper eroaa Secretistä siinä, että Whisperissä ei muodosteta kaveririnkejä vaan kaikki käyttäjät näkevät toistensa tunnustuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

No millaisia tunnustuksia Whisperissä ja Secretissä sitten liikkuu? Tällä hetkellä lähinnä englanninkielisiä, sillä Secretiä ei Suomen App Storessa vielä ole. Whisperin saa ladattua kännyyn Suomessakin, mutta tunnustuksia on vielä aika vähän. Esimerkiksi tällaisia:

"En edes pidä hänestä, jota ilmeisesti tapailen."

"Luulin olevani aika älykäs. Tein älykkyystestin varmistaakseni asian. Turhauttaa, kun sain niin huonot pisteet."

"En ole koskaan ollut näin peloissani. Tänään kerron vanhemmilleni olevani homo."

Nämähän ovat ihan kuin vanhasta ja jo kovin hiljenneestä Tunnustusten luolasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla