Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Kuva: Shutterstock

Unimaailmassa voi lentää, olla oman elokuvansa sankari tai vaikka vain etsiä mielenrauhaa.

– Jos en ole suunnitellut mitään valmiiksi, lennän. Oivallus, että kaikki on unessa mahdollista, vapauttaa, kertoo selkounien mestari Olli Erjanti, joka opettaa tietoista unennäköä.

Lue täältä Ollin ohjeet siihen, miten selkounia nähdään ja hallitaan.

Olli kertoo unien hallitsemisen tuntuvan siltä kuin olisi oman unimaailmansa Harry Potter. Nuorena hän oli Tähtien sota -lempielokuviensa tyyliin jediritari, siirteli esineitä ajatuksen voimalla ja teki voltteja. Vanhempana Olli etsii unimaailmasta mielenrauhaa ja läsnäoloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Parhaimmillaan uni on meditaatiohetki. Tiedän, että makaan peiton alla turvassa ja lämpimässä, eivätkä hurjat asiat tapahdu oikeasti, mutta voin kohdata pelottavia tilanteita alistumatta uhriksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ollin mukaan pelottavasta unesta herääminen helpotukseen on rentouttavaa. Vaikka unet tapahtuvat vain mielikuvituksessa, koetaan tunteet silti oikeasti. Pelottavista unista voi jäädä oikeasti kurja olo, hyvät taas saavat koko päivän luistamaan paremmin.

Entä sitten eroottiset selkounet?

– Ne toimivat samalla tavalla. Jokainen voi luoda juuri sellaisen unimaailman kuin haluaa, Olli naurahtaa.

– Mikään ei estä valitsemasta unelmakumppania tai toteuttamasta eroottisia fantasioita. Olemassa ei ole unipoliisia, joka kieltäisi tämän.

Jos seksuaalisista unista tulee pakottava riippuvuus tai ne kontrolloivat valveillaoloa, kannattaa niiden tavoittelua pohtia uudelleen. 

Ollin ikimuistoisimmat selkounet:

Yhtä maan kanssa

"Näin nuorena putoamisunia, joista säpsähdin hereille. Aloin pelkäämään nukkumaan menemistä, joten rupesin harjoittelemaan selkounien näkemistä. Muutaman viikon sisällä onnistuin ja muistin, että putoaminenhan oli vain unta. Sen sijaan, että olisin pelännyt, lätsähdin maahan ja imeydyin maahan. Tämä oli ensimmäisiä oivalluksiani selkounien voimasta."

Ääretön tila

"Nykyään teen unessa joogaharjoituksia. Pari vuotta sitten kokeilin unessa äänijoogaa. Laulamani a-tavut hajottivat uneni kultaiseksi valoksi ja unikehoni hajosi äärettömyyksiin. Sulauduin hyvään oloon ja rakkauden tunteeseen, mutta samalla olin hämmästynyt näin vahvasta kokemuksesta."

Lisää selkounista Ollin sivuilla: selkouni.fi

Lue myös:

Seksiä selkounessa? Näin se onnistuu

Sisältö jatkuu mainoksen alla