Uusi profiilikuva: mikä ihana tekosyy lähteä kaupoille!

Ostitko uuden huulipunan ihan vain Facebookin profiilikuvan päivittäminen mielessä? Ostitko juuri nyt trendikkäät leveälahkeiset housut, koska ne päällä saisit huippumuodikkaita kuvia Instagramiin?

Jos ostit, et ole ainoa. Jos et ostanut, olet todennäköisesti yli 30-vuotias.

Asiantuntijoiden mukaan some ja erityisesti selfiekulttuuri nimittäin muuttavat ihmisten – varsinkin alle kolmekymppisten naisten – kulutustottumuksia valtavasti.

Daily Mailin haastatteleman markkina-analyytikon mukaan näinä omakuvien kulta-aikana yhä useampi ostaa vaatteita ja kosmetiikkaa ihan vain näyttääkseen hyvältä meitsieissään. Tämä taas ohjaa kauppoihin kiertelemään ja päivittämään vaatekaappia.

Vaatteiden ja kosmetiikan kuluttaminen on saanut puhtia myös netin nopeuden vuoksi. Koska Instagramissa ja Pinterestissä muoti-ilmiöt saattavat vanheta muutamassa viikossa, paine garderobin uudistamiselle on jatkuva.

Moni on tunnustanut, että Instagramin viehättävä kuvavirta on saanut ostamaan esimerkiksi pioneita, kynsilakkoja, reikäfarkkuja ja lentolippuja Barcelonaan.

Kysely

Oletko sinä ostanut vaatteita tai kosmetiikkaa meitsieitä ajatellen?

En.
En.
89.1%
Selfie? Mikä se on?
Selfie? Mikä se on?
5.4%
En myönnä.
En myönnä.
2.7%
Kyllä.
Kyllä.
2.7%
Ääniä yhteensä: 37
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.