Tuottajan mukaan Vain elämää -ohjelmassa tällä kaudella nähty flirtti ja huumori on lähtenyt kunnioituksesta ja hyvästä yhteishengestä.

Tämän viikon Vain elämää -jaksoja ei ole vielä nähty, mutta laulaja Irinan päivä kuohuttaa jo etukäteen Nikke Ankaran lausuman kommentin vuoksi.

Sosiaalisessa mediassa on jaettu ahkerasti Rumba-lehden kolumnia, jossa Jukka Hätinen kuvailee lahtelaisräppärin käytöstä ohjelmassa ällöttäväksi.

Hän kirjoittaa, kuinka perjantain jaksossa Samu Haber kehuu Petran esitystä sanomalla, että Nikellä ainakin pyöri kalsarit jalassa.

– Joo, mulla on kärki märkänä, Nikke puolestaan letkauttaa ohjelmassa.

Jo aiemmissa jaksoissa Niken on nähty flirttailevan Petralle innokkaasti, ja nyt moni kolumnin lukenut on tuominnut räppärin käyttäytymisen ja alatyylisen kommentin jopa seksuaaliseksi häirinnäksi.

Kysyimme ohjelman tuottajalta Carita Kauppiselta, miten Banijay-tuotantoyhtiössä suhtauduttiin ohjelmassa nähtäviin, alatyylisiinkin heittoihin.

– Flirtti on ollut hyvin leikkimielistä ja lähtenyt Nikeltä kunnioituksesta ja ihailusta, jota hän koki nuorena, kun Petra oli Tiktakissa, Kauppinen kertoo.

Nikke paljasti jo aiemmin ohjelmassa olleensa pienenä Tiktakin ”kaappifani”.

– Kuvauksissa ei ollut yhtään tukala tai häiriintynyt olo. Siitä ei ollut huoltakaan, vaan molemmat olivat ystäviä koko ajan. Molemmat ovat parisuhteissa ja tiesivät toistensa olevan, joten flirtti oli ihan leikkimielistä, tuottaja taustoittaa.

”Kuvauksissa ei ollut yhtään tukala tai häiriintynyt olo.”

Carita Kauppisen mukaan ohjelmaan valikoitunut artistijoukko oli muutenkin hassutteleva, minkä vuoksi ohjelmassa nähdään paljon kaikenlaisia sutkautuksia. Koska porukan keskinäinen huumori on pysynyt hyvänä, kommentteja ei ole tarvinnut Kauppisen mukaan siistiä leikkausvaiheessa.

Hän myös kertoo, että tulevassa Irinan jaksossa Olli kuvailee itsensä ja Samun välistä huumoria ammattikoulun tupakkapaikkahuumoriksi, joka ei ole kauhean korkeatasoista.

– Huumori on yksi tapa jaksaa. Vapautuneessa ilmapiirissä uskaltaa puhua avoimesti ja leikitellä ilman pelkoa siitä, että joku loukkaantuu, Kauppinen sanoo.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Ympäripyöreä puolustus lehdelt...

Seksuaalista häirintää? Näin tuotantoyhtiö kommentoi Nikke Ankaran ”Kärki märkänä” -kommentista syntynyttä kohua

"joskus naisen on ihan hyvä ymmärtää, että nuorella miehellä voi turpa laulaa joutavia jos temminpää kostuu kauniista naisesta". Typerä kommentti. Laitetaan "pojat on poikia" ajattelutapaan mistä kannattaa päästä eroon aika nopeasti. Ei ala-arvoisen seksuaalista ahdistelu"läppää" tarvitse sietää, kenenkään. Olisiko mukavaa raavaana miehenä minun mennä lirttailemaan nuorille +18 naisille märästä kärjestäni "ihan läpällä"? Ei se eroa siitä onko henkilöt julkkuja telkussa tai ei. Lopettakaa se...
Lue kommentti
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.