Antti Ruuskasen tyttöystävä Tuula Moilanen on hurmattu luonnollisesti savoksi. Kuva Ari Ojala
Antti Ruuskasen tyttöystävä Tuula Moilanen on hurmattu luonnollisesti savoksi. Kuva Ari Ojala

Mutta jos Savon murre on tutkitusti suomen seksikkäin murre, kyllä Antti Ruuskanen pakostakin kuuluu Suomen seksikkäimpien puhujien kärkikymmenikköön.

Ehkä se on se leppoisuus. Lupsakka, hiukan venkoileva, huumorintajuinen vaikutelma. Oli mikä oli, nettideittipalvelu E-kontaktin tutkimuksen mukaan Savon murre on Suomen vetoavinta settiä. Miten tulosta kommentoi aito savolainen, ehta viäntäjä, Pielaveden murteen mannekiini Pielavedeltä, keihäänheittäjä Antti Ruuskanen?

– No heh, ei ole seksikkyydestä tullut vielä palautetta. Ihan ekana ei tulisi mieleen, Antti kommentoi (savoksi tietysti, yleiskielelle kääntänyt Me Naiset).

– Vanhemmat ihmiset ovat kyllä sanoneet, että ’Elä muuta puhetapaasi’ ja turha sitä olisi muuttaakaan. Tällä tavalla kaikki Pielavedellä puhuvat. Minusta tärkeintä on olla oma itsensä, murretta myöten.

Antti on itse varattu, mutta jos hänen täytyisi ryhtyä iskupuuhiin, se tapahtuisi luonnollisesti savoksi.

– Puhumalla on ollut pakko lähteä liikkeelle, kun ei ulkonäkö riitä. Ai mikä minun mielestäni on seksikkäin murre? Paha sanoa. Kaikki murteet! On aina kiinnostavan kuuloista, kun ihminen puhuu persoonallisella tavalla.

Katso murrenäyte: olympiamitalisti Ruuskasen haastattelu kesältä 2012