Tässä vielä vertailun vuoksi kuva ihan tavallisesta saunasta. Kuva: Sanoma-arkisto / Krista Keltanen
Tässä vielä vertailun vuoksi kuva ihan tavallisesta saunasta. Kuva: Sanoma-arkisto / Krista Keltanen

Jos olet kyllästynyt perinteiseen saunaan, kokeile vaihteeksi vaikka jääsaunaa!

Oma sauna on usein jokaiselle se rakkain, eikä sen löylyjä voita edes maailman hienoimpien kylpylöiden eksoottiset löylyt aromaterapioineen ja muine hienouksineen. Mutta jos kuitenkin kaipaat jotain uutta, kokeile vaikka näitä: 

1. GROTTO-SAUNA

Tämä italialaisesta grotto-nimisestä saunasta inspiroitunut sauna istuisi loistavasti myös Suomen järvimaisemiin. Sauna on tehty yksityiskäyttöön Kanadaan, ja sen on suunnitellut Partisans.

2. KELLUVA SAUNA

Kelluvat saunat ja mökit sopisivat myös Saimaalle. Tässä Rintala Eggertssonin taidonnäyte kelluvasta saunasta:

Myös tämä Vaasan sisäsataman edustalla seilaava saunalautta on ihan kiva:

3. SAUNAGONDOLI

Tämä hienous löytyy tietysti vain Suomesta! Saunagondolin 20 minuuttia kestävään kyytiin pääsee Ylläksellä.

 

Finnish sauna in the Gondola ❤ I am totally a spa person, to be pampered and rubbed and scrubbed with beautiful products is a perfect Lusso day out for me ❤ Detoxing Lusso Style 😛 So when I came across this sauna experience, it straight went right on top of my wishlist ❤ This is the only sauna gondola in the world in Finland at Ylläs Ski resort. This has a great sauna built in the gondola cabin & is made according to the Finnish sauna culture. There can be 4 people at the time in this Sauna gondola. Sauna takes a roundtrip from top of Ylläs, down to the Gondola station and then up again. This trip takes 20min. With breath taking views down below of scenic trees of Lapland is something to remember always ❤ I definitely wanna do this ❤ What say all @lusso_all_things_luxury #luxury #lussoatl #luxuryexperience #experience #luxuryspa #spa #gondola #gondolasauna #finland #luxuryfinland #finnishspa

A post shared by Lusso All Things Luxury (@lusso_all_things_luxury) on

4. JÄÄSAUNA

Lisää suomalaisia erikoisuuksia. Tämä jääsauna lämpiää Kuusamossa Rukalla.

5. SURFFISAUNA

Meillä Suomessa on toki ollut saunabusseja iät ja ajat. Astetta tyylikkäämpään menoon sopii kuitenkin surffisauna, joka on kehitetty pitämään surffarit lämpöisenä. Tällainen kompakti sauna napsahtaisi mukavasti myös jokaisen autoilevan suomalaisen peräkoukkuun.

 

Sunrise light. #newhampshire #surfing #adventure #surfsauna #waves #surf

A post shared by Surf Sauna (@surfsauna) on

Tiedätkö jotain vielä hauskempaa tapaa saunoa? Jaa kokemuksesi kommenttikentässä!

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 


JOUSIMIES
Ota yhteyttä vanhoihin ystäviin. Menneisiin palaaminen on juuri sitä, mitä kaipaat. On aika palata käsittelemättömän asian pariin.

 

KAURIS
Harkitse tarkkaan, mihin käytät aikasi ja energiasi. Tarvitset haasteita elämääsi. Positiivinen asenne on paras aseesi tänään.

 

VESIMIES
Nyt ei ole aika tehdä radikaaleja muutoksia. Kokeile rauhallisempaa lähestymistapaa. Tylsistyminen ei ole hyvä syy hypätä tuntemattomaan.

 

KALAT
Stressi verottaa jaksamistasi. Muista pitää itsestäsi huolta myös kiireen keskellä. Kuuntele vaistoasi tärkeiden päätösten edessä.

 

OINAS
Muutokset alkavat itsestäsi. Anna tapahtumille kunnon potku eteenpäin. Hetki on otollinen reissuun lähtemiselle.

 

HÄRKÄ
Ota epätavalliset keinot käyttöön. Sinulla on edessäsi dilemma, jonka ratkaiseminen kysyy mielikuvitusta. Rehellisyys on tärkeää ihmissuhteissa.

 

KAKSONEN
Tutustu uusiin ihmisiin. Yllätyt iloisesti, jos unohdat ennakkoluulosi kotiin. Löydät itsesi inspiroivasta ja kiehtovasta seurasta.

 

RAPU
Lähde tapaamaan vanhaa ystävää. Saat häneltä arvokkaita neuvoja, jotka auttavat sinua polttavan dilemman ratkaisemisessa.

 

LEIJONA
Hoida tänään raha-asioita. Selvitä väärinkäsitykset pois päiväjärjestyksestä nopeasti. Vältyt draamalta olemalla suorasanainen.

 

NEITSYT
Älä anna kenenkään sanella sinulle, miten sinun tulisi hoitaa asiasi. Pidä kiinni periaatteistasi. Käytännönläheisyys on tänään valttia.

 

VAAKA
Lähde lyhyelle matkalle. Maisemanvaihdos tekee hyvää ja antaa sinulle uutta ajateltavaa. Pysy kuitenkin budjettisi rajoissa.

 

SKORPIONI
Yritä auttaa läheistäsi kaikin mahdollisin keinoin. Ole hienotunteinen ja yritä kuulostella, onko hetki sopiva suoralle puheelle. Vietä aikaa myös omissa oloissasi.

 

Lue myös horoskooppisi tälle viikolle!

Lepo kannattaa ja kotona on parasta, kissat opettavat.

Jokainen kissan kanssa kaveruuden tasolle päässyt tietää, että kissat ovat rakastavia ja hauskoja olentoja. Kissat osaavat rentoutua, viihdyttää ja tervehtiä omistajaansa täydellisillä tavoilla – ja kaiken lisäksi kissat ovat älykköjä!

Monella meistä olisikin paljon opittavaa kissoilta. Siksi koostimme pörröturkkisten otusten parhaat elämänohjeet listaksi:

 1. Varaa runsaasti aikaa levolle. Olet sen ansainnut. Ainakin sen jälkeen, kun olet juossut kaikki kodin mahdolliset matot rullalle ja kaatanut samalla pari jukkapalmua. 
 2. Kotona on ihan parasta. Muualla on outoja sääntöjä, vieraita ihmisiä ja vääränlaista ruokaa. 
 3. Älä suorita. Pyh, noutakoon itse lelunsa.
 4. Arvosta sitä, mitä sinulla on. Vaikka kuinka tarjottaisiin uutta ja hienoa raapimispuuta, tartu tuttuun ja turvalliseen sohvannurkkaan. Se on ihan hyvä!
 5. Ole ylpeä kropastasi. Takapuolesi on todella niin upea, että sitä kelpaa hangata kaverin naamaa vasten vähintään kerran päivässä.
 6. Ymmärrä, että päättämättömyys kertoo älystä. Ollako vai eikö olla, sisällä vai ulkona? Jatkuva mielen muuttaminen kertoo yksinkertaisesti siitä, että ajattelee uskomattoman paljon.
 7. Hyvä piilopaikka on elämän suola. Sen avulla vältät epämiellyttävät sukujuhlat, viivytät lääkäriin menoa ja saat yksinkertaisesti lisää omaa aikaa.
 8. Omaa rauhaa kannattaa varjella kynsin ja hampain. Jos joku yrittää riistää piilopaikkasi, hän on ansainnut terävän vastalauseen.
 9. Välillä kannattaa olla vähän tuhma. Elämää ei todellakaan kannata elää noudattaen pilkuntarkkoja sääntöjä. Joskus on ihan ok nousta pöydälle ja juoda maljakosta.
 10. Älä sinnittele tylsiä keskusteluja loputtomiin. Paras keino päästä eroon tympeydestä on yksinkertaisesti poistua paikalta ja mennä nukkumaan. 
 11. Ihana tyyppi saa kaiken anteeksi. Toilailtuasi itsesi ihan tärviölle on paljon helpompi korjata tilanne, jos on pörröinen ja kiva otus. 
 12. Kohtele vieraita viileästi. Tällä vinkillä vältyt turhilta ihmissuhdedraamoilta. 
 13. Ikäville ihmisille ei tarvitse olla kiltti. Jos joku kehtaa vetää hännästä ilman lupaa, olet täysin oikeutettu sähähtämään. 
 14. Kosketuksessasi on voimaa. Muutama lämmin sipaisu hännänpäällä voi riittää. 
 15. Rakkaimmille kannattaa kehrätä. Pirulaiset rakastavat sitä – ihan niin kuin sinuakin. 

Jutussa käytetty inspiraationa Francesco Marciulianon teosta Nuku enemmän – kissaviisauksia (Siltala).