Satu Taiveahon puvussa on 14 000 alumiinisesta kahvikapselista leikattua paljettia. Kuva Jonna Öhrnberg.
Satu Taiveahon puvussa on 14 000 alumiinisesta kahvikapselista leikattua paljettia. Kuva Jonna Öhrnberg.

Kuva: Jonna Öhrnberg
Kuva: Jonna Öhrnberg

Satu Taiveaho asteli Linnan juhliin trashionista Outi Pyyn alumiinisista kahvikapseleista tehdyssä luomuksessa.

Satu Taiveaho saapui Linnan juhliin trashionista Outi Pyyn suunnittelemassa ja toteuttamassa iltapuvussa.

Nespresson alumiinisista kahvikapseleista valmistettu puku on herättänyt kohua jo ennen juhlia. Jotkut kritisoijat pitävät kertakäyttöisiä kahvikapseleita lähinnä ympäristöä kuormittavana jätteenä, ja toiset taas pukua lähinnä Nespresson mainoksena.

– On ihan selvää, että herättää tunteita, kun minun kaltaiseni tekijä lähtee tekemään yhteistyötä monikansallisen yhtiön kanssa, Outi sanoo.

– Tämänkään projektin tarkoitus ei ole osoittaa, että katsokaa, tein vuoden ekovaatteen. Yritän herättää ihmisiä miettimään omia kulutustottumuksiaan, myös muotiin liittyen. Haluan, että tämä mekko herättää keskustelua. Silloin vaate on tehnyt tehtävänsä.

Nespresso pyysi Outia valmistamaan iltapuvun, jonka päämateriaalina olisi alumiiniset kahvikapselit. Trashionista otti tilauksen vastaan varmistettuaan, että kyseessä oli teollisuuden ylijäämämateriaali.

4000 alumiinikapselista muodostui Outin ja tämän apulaisten käsissä 14 000 paljettia, joista puku syntyi. Outin mukaan puvulla haetaan näyttävyyttä ja showstopper-meininkiä.

– Mutta koska kyseessä on Linnan juhlat, puvun on oltava paitsi käytettävä myös noudatettava etikettiä, Outi sanoo.

Satu Taiveahon mukaan puku istuu niin hyvin, ettei ikinä voisi arvata, että päällä on alumiinia. Antti Kaikkonen luonnehti vaimonsa pukua upeaksi ja huomautti, että kierrätys on päivän sana.

Lue lisää kahvikapselipuvusta TÄÄLTÄ.