Sannille kuuluu hyvää! Uusi levy ilmestyy pian, eikä eräällä keikalla käynyt pieni kömmahdyskään haittaa tahtia. Kuva: Warner Music Live.
Sannille kuuluu hyvää! Uusi levy ilmestyy pian, eikä eräällä keikalla käynyt pieni kömmahdyskään haittaa tahtia. Kuva: Warner Music Live.

Sannilta tulee kohta uusi levy, jota hän on tehnyt hullunkiilto silmissä. Myös keikkoja on riittänyt. Yhdellä niistä kävi köpelösti.

Laulaja-lauluntekijä Sanni julkaisee uuden Lelu-nimisen levyn 24.4., ja keikkailu uuden albumin tiimoilta on jo alkanut.

– Tämä toisen levyn teko tuntui yllättävän helpolta, vaikkei ikinä mikään ole sinänsä helppoa. Minulla oli luotto omaan visiooni, ja teimme tätä aivan hullunkiilto silmissä, Sanni sanoo.

Esikoislevyltä Sotke mut lähti lentoon hittejä, kuten kappale nimeltä Prinsessoja ja astronautteja.

– Uusi levy on samaa tyylisuuntaa: sellaista elektroa hiphopbiiteillä maustettuna. Oikeita soittimia on käytetty huomattavasti enemmän, ja levy on yhtenäisempi kuin edellinen. On fiiliksiä joka suuntaan, ja välillä tunnelma muuttuu happoisaksikin.

Sannilla menee nyt kovaa. Milloin hän on viimeksi ehtinyt tehdä seuraavia juttuja?

Milloin viimeksi nauroit katketaksesi?

– Tänään kuvauksissa aamupäivällä. Näimme maskeeraajan kanssa toisemme ensimmäistä kertaa ikinä ja teimme toisemme hämmentyneiksi naljailemalla ja kettuilemalla toisillemme. Sellaista tilannekomiikkaa. Mutta oli tosi hauskaa!

Milloin viimeksi itkit?

– Viime vuoden lopulla, kun olin Australiassa reissaamassa puolitoista kuukautta. Ystävystyin siellä tyyppeihin, ja kun he saattoivat minut lentokentälle takaisin lähtiessä, tuli itku. Jengi piti jättää taakse.

Milloin viimeksi suutuit?

– Viime viikolla, kun piti juurta jaksaen selvittää ja vääntää rautalangasta väärinymmärrystä. Tuli ystävän kanssa mieletön soppa, joka äityi kauheaksi kauhomiseksi. Nyt kaikki on hyvin. Väärinymmärrysten takia syntyviin riitoihin kuuluu hirveästi energiaa. Siksi haluan aina selvittää asiat mahdollisimman nopeasti puhumalla.

Milloin viimeksi häpesit?

– Häpeä pitäisi kitkeä maailmasta, se perustuu aivan vääriin juttuihin. Mutta tässä taannoin kaaduin keikalla rumpujen päälle. Talo oli täynnä jengiä. Se hävetti, mutta samalla nauratti. Tilanne vain nosti koko tunnelmaa. Yleisökin oli ihan fiiliksissä, kun pääsin ylös rumpujen takaa.

Milloin viimeksi lintsasit jostakin?

– Personal trainer on tehnyt minulle tiukan kuntosaliohjelman. On ollut niin paljon hässäkkää, etten ole vain ehtinyt salille, ellen olisi mennyt yöllä. Kun nyt parin viikon tauon jälkeen menin, annoin itselleni oikeuden lintsata pari sarjaa.

Milloin viimeksi annoit hyvän ihmissuhdeneuvon?

– Latelen niitä koko ajan jollekin, mutten toteuta niitä omassa elämässä. Viime viikolla neuvoin rakastunutta kaveria, joka on kaukosuhteessa. Että pitää tehdä niin, miten sillä hetkellä tuntuu oikealta ja kuunnella omaa intuitiota. Ei keskittyä pelkoon.

Lue myös:

Milloin viimeksi pesit omat pyykkisi, David Hasselhoff?

Milloin viimeksi valehtelit, Pihla Viitala?

Milloin viimeksi raivosit, Kaisa Liski?

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla