Tuntuuko vaikealta päästä mukaan MM-kisahuumaan? Jalkapallotähti Sami Hyypiä kertoo, miten kenestä tahansa voi tulla pätevä penkkiurheilija. Nappaa ammattilaisen vinkit ja viihdy kisakatsomossa!

Ex-jalkapalloilija ja nykyinen valmentaja Sami Hyypiä antaa Me Naisten lukijoille neuvoja, kuinka innostua jalkapallon katselusta. Futisfaniksi voi ryhtyä kuka vain, koska vain. Näin se käy:

1. Viihdy. Jos kokemusta, tuntemusta ja tunnetta ei vielä ole, voi pelien seuraamisen aloittaa helpoimmasta: katsomalla lyhyissä sortseissa ja tiukoissa t-paidoissa juoksevia miehiä. Hyvännäköisiä pelaajia löytyy esimerkiksi Portugalin ja Italian joukkueista.

2. Keskity olennaiseen. Sitten kun motivaatio edellä mainittuun hiipuu, avautuu mahdollisuus päästä perille pelin säännöistä. Ainakin joitain sääntöjä pelin kulusta voi olla ihan kiva tietää.

3. Kun haluat hifistellä. Jos lajiin haluaa perehtyä vielä lisää, voi keskittyä joukkueiden taktikointeihin.

Sami Hyypiä nimitettiin kesäkuun alussa Englannissa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Brightonin valmentajaksi. Aikaisemmin Hyypiä on pelannut Liverpoolissa sekä valmentanut saksalaisen Bundesliigan Bayer Leverkusenia.

Lue myös:

Eivätkö MM-pelit kiinnosta? Suuntaa katse futareiden jalkoihin