Muutama minuutti viestinlaiton jälkeen... Kuva: Shutterstock
Muutama minuutti viestinlaiton jälkeen... Kuva: Shutterstock

Haloo, mikä meno, mikset vastaa?

Uusi sovellus Sobrr tuhoaa känni-illan aikana lähetetyt urpot viestit 24 tunnissa, jotta niistä ei jäisi häpeällistä muistoa kellekään. Valitettavasti Sobrr'kaan ei toimi ihan kunnon alkolukkona kännitekstailulle. Seuraavat seitsemän viestiä sen sijaan paljastavat, että viestin rustaaja on ollut maistissa.

1. Ootsä hereillä?

Mitä teet? Mikä meno? Tuu tänne!

Jos puhelin piippaa tällaista viestiä sanotaanko nyt vaikka kello kaksi aamuyöstä, lähettäjän humalastatuksesta ei ole epäilystäkään. Kännissä kuin käki, luultavasti etsii juonti- tai sänkyseuraa.

2. Pus!

Mä rakastan sua. Sä oot niin tärkeä mulle. Suukkoja! Ymmärrätkö sä, kuinka tärkeä sä olet mulle?

Pienessä maistissa mikään ei ole tärkeämpää kuin kertoa tunteensa rakkaalle ystävälle - tai edes jollekulle tutulle siitäkin huolimatta, että niitä ei ikinä selvinpäin tulisi sanottua.

3. Nähdäänkö tuntia myöhemmin?

Mitäs jos näkisimmekin huomenna pari tuntia myöhemmmin?
Nähdäänkö sittenkin huomenna vasta iltapäivällä?

Jos tuttavasi haluaa rukata tapaamisaikaa myöhemmäksi, syytä kykyä vastustaa viinin houkutusta.

4. Huhuu!

Haloo? Huhuu? Hei? Haaaaloooo! Nukutsä? Mikset sä vastaa!

Mikä voikaan olla tärkeämpää kuin humalaisen kaverin tekstiviestiin vastaaminen keskellä yötä. Miten olisi vaikka nukkuminen?

5. Olsenpin laukkuug. :(

Tai jotakin muuta siansaksaa. Joko puhelimen automaattinen tekstinsyöttö ei oikein toimi tai näpyttelijä on itse vastuussa kirjoitusvirheistään.

6. Mulla on ikävä sua.

Arvaa mitä, mulla on ikävä. Miks me erottiin? Ota mut takasin.

Aivan varmasti. Kun tällainen viesti tulee yöllä eksältäsi, arvaat varmaan, mikä tekoon on siivittänyt: alkoholihan se.

Aamulla näitä viestejä seuraa vielä nolommat viestit:

Ai niin, se yöllinen oli muuten vitsi! Heh heh.

7. Mun on pakko kertoa tää.

Oon rakastunut toiseen. Se sun koru ei kadonnut, vaan mä hävitin sen. Sillon, kun Pekka sanoi, että se on pettänyt sua, niin se olin minä.

Mitä tahansa sydämellä onkin ollut, on pienessä tuiterissa juuri sopiva aika paljastaa se.

Ai niin, nämäkin paljastavat sinut:

Kilometriviestit, joissa kerrotaan ummet ja lammet omista kuulumisista ja muistellaan menneitä sattumuksia.

Kellonaika. Jos viestin lähetysaika sattuu yhdentoista illalla ja aamukuuden välille, epäilys on suuri.

Viestin lähettäjä. Entinen kumppani tai tyyppi menneisyydestä. Nämä vähintäänkin herättävät kysymyksiä.

Henkistyminen. Uskonasiat, filosofiset kysymykset, maailmanrauha... Näiden asioiden puiminen tekstiviestitse tulee mieleen vain huppelissa.

Kiitokset Mashable jutun inspiraatiosta.

Lue myös:

Miksi roskaruoka maistuu paremmalta humalassa?

Terhi Kokkonen esitti Mira Luodin päivänä Pinnan alla -kappaleen yhdessä siskonsa kanssa.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään PMMP-yhtyeestä tutun Mira Luodin päivää. Torstain jaksossa Danny esitti todella vahvan tulkintansa PMMP:n Lautturi-kappaleesta. Mutta vahva oli myös Terhi Kokkosen veto. Hän esitti perjantaina tulkintansa Miran soolouralla tekemästä biisistä Pinnan alla.

Terhi esitti Miran kappaleen yllättäen yhdessä siskonsa Pauliina Kokkosen kanssa.

Katso esitys kokonaisuudessaan tästä:

Ennen Terhin esitystä Mira kertoi, että Pinnan alla -kappaleen tekohetkellä hänen elämänsä oli taitekohdassa. Samaan aikaan, kun Mira teki ensimmäistä sooloalbumiaan, hänen veljensä sairastui vakavasti ja menehtyi.

– En ollut hänen luonaan kun hän kuoli ja se harmittaa ihan kauheesti, Mira kertoi itkien.

Terhin ja Pauliinan esiintymisen jälkeen Mira halasi kumpaakin naista pitkään. 

– Se oli nyt vähän tuollainen iloinen, Terhi totesi Miralle.

Lähtö tuli yllättäen

Terhi Kokkosta ei nähty Miran päivän aikana missään muussa aktiviteetissa kuin lounaalla ja päivällisellä. Terhin tulkinta Miran kappaleesta jäi hänen viimeisekseen Vain elämää -ohjelmassa. Esiintymisensä jälkeen Terhiä ei nähty lainkaan.

Vaikka Terhin kuvauksista poistumisesta on uutisoitu runsaasti ja sitä on puitu jo pitkin kevättä, ohjelmassa se sivuutettiin melkolailla kokonaan. Terhi katoaa illallispöydästä kuin tuhka tuuleen.

Muut artistit kommentoivat jakson lopussa Terhin lähtöään kierrellen, mainitsematta häntä suoraan nimeltä.

– Tämä päivä antoi minulle taas enemmän ymmärrystä siitä, että se ei kulje minkään käsikirjoituksen mukaan. Se on aina käänteitä täynnä ja se pitää ottaa vastaan sellaisena, mitä tapahtuu, Mira totesi.

Katso videolta, kuinka Aki Tykki, Mira Luoti, Sani ja Arttu Wiskari kokivat Terhin lähdön kuvauksista:

Fatbardhe Hetemaj on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton. – Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti.

Fatbardhe Hetemaj, 32, odottaa viikonlopun Maailma kylässä -festivaalia, jolloin hänen perheestään kertova Kotimaa Kosovo-Suomi –dokumentti saa ensi-iltansa.

Dokumenttia tehtiin puolitoista vuotta ja se nosti naiselle pintaan monia muistoja. Hetemaj´n neljän sisaruksen vanhemmat saapuivat Kosovosta Suomeen vuonna 1992, jolloin Fatbardhe oli 7-vuotias.

– Ehkä arkielämässä oli pelon jälkeen vaikeinta tasapainoilla kahden kulttuurin välillä. Meidän kulttuurissa olin tottunut koskettamaan ihmisiä. Täällä on tietty etäisyys.

”Ala-asteella ihmettelin, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin.”

– Ala-asteella ihmettelin myös, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin ja sitten minulle suututtiin, kun olin luvannut niin monelle. En ymmärtänyt yhtään, että pitäisi olla vain yhden kanssa kerralla, vaan otin kaikki siipieni suojaan. Olen aina ollut tällainen paljon puhuva, Fatbardhe kertoi eilen Mummotunnelin kesän VIP-avajaisissa.

Hetemaj'n sisarusnelikko on kuuluisa saavutuksistaan. Molemmat veljet pelaavat ammatikseen jalkapalloa, Perparim Italiassa ja Mehmet Seinäjoella. Fatbardhe on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton.

– Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti. Olemme yhä tosi läheisiä.

Fatbardhe viettää itse sinkkukesää.

– Kaikki väittävät, että minulla on kumppanin suhteen kovat kriteerit. Minun pitää tuntea, että kyseessä on minun ihminen ja toki kumppanin pitää miellyttää myös silmää. 

– Haluan kuitenkin painottaa, että elämäni on hyvää näinkin. Olen huomannut, että lapsettomia suojellaan, eikä heiltä kysellä henkilökohtaisia kysymyksiä, mutta sinkuilta udellaan tosi henkilökohtaisesti, että miksi miestä ei ole löytynyt. Se ärsyttää joskus.

Kotimaa Kosovo-Suomi, TV1 ma 28.5