Sairastaminen ei ole mitään herkkua, mutta näillä vinkeillä se muuttuu ehkä vähän siedettävämmäksi. Kuva: Shutterstock
Sairastaminen ei ole mitään herkkua, mutta näillä vinkeillä se muuttuu ehkä vähän siedettävämmäksi. Kuva: Shutterstock

Flunssa, influenssa, vatsapöpö. Mikä tahansa sinut viekään sänkyyn, näin viihdyt siellä. Kokosimme sairastelijoiden nautinnollisimmat ajanviettotavat.

Päikkäreiden aika. ”Päiväunien nukkuminen on ehdottomasti parasta! Samoin kurkkukivun ”hoitaminen” salmiakilla ja hölynpölysarjojen, kuten Ruotsin miljonääriäitien, katsominen. Homma menee tosi ankeaksi, jos on niin kipeä, ettei jaksa edes katsoa mitään.”

Passauta! ”Käpertyä peiton alle ja heittää aivot narikkaan. Passauttaa itseään, lapset kiikuttavat juotavaa.” Ah! Lapset! Pientä sallittua orjatyövoimaa saikkupäivälle.

Pajunkissoja? ”Saikkupäiväni puuhana oli pajunkissojen värjäys. Kaukoidässä näkee ihania värjättyjä pajunkissanoksia, joten kokeilin ensimmäistä kertaa itse, miten sen sujuu. Luulin, että elintarvikeväri tarttuu muitta mutkitta kissaan, mutta pah, ihan sai siveltimellä värjäillä moneen otteeseen ennen kuin mitään tarttui! Vesiväri osoittautui melkeinpä karkkiväriä paremmaksi. Normaalisti tykkään maata, lukea ja katsoa televisiota...” Jos pajunkissat eivät innosta (tai asut Lappeenrannassa, jossa pajunoksien kerääminen kiellettiin), puuhastele jotain muuta luovaa.

Varo telkkaria! ”Tv:stä tulee päiväaikaan niin surkeaa shittiä, että Yle Areena, Katsomo, Ruutu (tai joku muu, esimerkiksi Netflix tai HBO) on ihan paras. Pino lehtiä, joita ei ole ehtinyt lukea. Jos voi syödä, sen pitää olla pullaa, se lohduttaa. Ei karkkia.”

Tai sitten kärsi. ”Kärsin. Nukun. Kärsin ja nukun. Ja sitten ehkä vielä vähän nukun. Sitten kun elämä alkaa ehkä vähän voittaa, siivoan. Ja tietysti vietän paljon aikaa internetissä!”

Kun pikakyselyn tulokset kokoaa yhteen, vaikuttaa hyvän saikkupäivän resepti tällaiselta: sänky, unet, suoratoistopalvelut, netti, herkut. Aika perinteistä, mutta niin toimivaa!

Milloin sairauslomalle kannattaisi sitten jäädä? Työterveyslääkäri Päivi Metsäniemen mukaan se riippuu työstä. Kuumeisena tai vatsatautisena työpaikalle ei kuitenkaan kannata lähteä, vaikka tekisi vain kevyttä toimistotyötä. Lue lisää vinkkejä täältä: Tästä tiedät, että on syytä jäädä sairauslomalle.

Lue myös:

Joka toinen tekee töitä sairaana, mutta miksi? 5 syytä

12 asiaa, joita kaikki tekevät kotona, kun kukaan ei näe

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!