Olisikohan nyt sopiva hetki poistua? Ai kesken maljojen nostamisen? No ei! Kuva: Shutterstock
Olisikohan nyt sopiva hetki poistua? Ai kesken maljojen nostamisen? No ei! Kuva: Shutterstock

Juhlista lähteminen ei ole niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella.

Juhlat ovat parhaimmillaan, kun hipsin naulakkoa kohti. Takki päälle ja ovesta ulos. Kukaan ei onneksi huomannut lähtöäni. Juhlakalu näytti onnelliselta ja vieraatkin viihtyivät. Paitsi että minä taisin tehdä emämokan ja saan varmasti kuulla myöhemmin kunniani. Juhlista ei nimittäin KOSKAAN saisi livahtaa ulos! Onko todella näin, Tapaseuran varapuheenjohtaja, tapakouluttaja Arja Porvali?

– Jopa pieni valkoinen valhe on parempi kuin livahtaminen ulos ilman, että sanoo kellekään mitään. Valkoinen valhe jää sitten sanojan omalle kontolle.

Porvalin mielestä vieraan vähin kohteliaisuus on ilmoittautua poistuessaan juhlista (ja saapuessaan niihin.)

– Jos tiedät jo etukäteen, että joudut lähtemään aikaisemmin kuin muut, on siitä hyvä sanoa jo mennessä, hän neuvoo.

Miten juhlista sitten pitäisi lähteä?

Älä tee siitä numeroa! Kiitä kutsujia tai isäntäväkeä ja poistu huomaamattomasti. Jos isäntäväen kanssa samassa porukassa on muita, voit hyvästellä pikaisesti heidätkin. Jos et löydä isäntää tai emäntää, ilmoita jollekin heidän läheisistään, että joudut lähtemään.

Lue myös:

Bilemekko meni muodista – tämä vaate on nyt juhlien ykkönen

Yksin nurkassa? Selviytymisopas bileisiin, joista et tunne ketään

Tee näin, kun vaatteisiin tulee tahra kesken bileiden

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.

Ei oikein kukaan, näinä päivinä.

Tiedän! Komerot kuuluu siivota jouluksi vain siinä tapauksessa, että aikoo viettää joulunsa komerossa. Niinhän se marttojen perinteinen adventtiohjeistus kuuluu. Sitä varmasti toistellaan tänäkin vuonna.

Ymmärrän, että joulunaluskiireitä on hyvä kohtuullistaa. Ymmärrän, että armoa tarvitaan tässä sekopäisen suorittamisen ajassa. Mutta komeroni, ne eivät ymmärrä! Jos niitä ei edes joulun alla kuulu siivota, milloin sitten? Jos edes marttoja ei kiinnosta kaappieni tilanne, ne jäävät aivan yksin, sotkuisiksi.

”Seiska miikka riittää” on toinen suosittu sanonta. Niin riittää, ja ei nykyään paljon muuta näykään kuin hutiloituja remontteja, irvistäviä saumoja ja puolivillaisia perusteluja.

En ole ajatellut muuttaa jouluksi komerooni, mutta olen alkanut miettiä, asuuko juuri siellä arjen ja pyhän raja. Jos vain imuroin jouluksi, ansaitsenko karjalanpiirakoita ja after eight -kakkua? Jos en juhlavoita joulunalusaikaa erityissiivouksella, pääsenkö oikeaan tunnelmaan?

”Seiska miikka riittää” on toinen suosittu sanonta. Niin riittää, ja ei nykyään paljon muuta näykään kuin hutiloituja remontteja, irvistäviä saumoja ja puolivillaisia perusteluja. Komeroni, olen sinulle velkaa ainakin ysin.

Vierailija

Joulusiivoaminen uhkaa jättää komeron väliin – kuka ajattelisi komeroa?

Njaah, Haidihou voisi viettää joulunsa rusettipäässä joulupaperissa komerossa syöden vaikka niitä kaupasta ostamiaan retkipiirakoita ihan virkistyksen vuoksi tulisella munatahnalla rämpytellen etusormellaan huuliaan lauleskellen joululauluja niin olisi ehkä jotain jutuntynkääkin kun loppiaisena kannettaisiin kuusen kanssa ulos hankeen jäähtymään.
Lue kommentti