Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.
Jotkut meistä tykkäävät saunoa yksin ja pyyhe päällä. Kuva: Shutterstock
Jotkut meistä tykkäävät saunoa yksin ja pyyhe päällä. Kuva: Shutterstock

Tervetuloa vastaamaan Me Naisten saunakyselyyn!

Onko sekasaunominen mielestäsi ihan luonnollista vai pikemminkin vastenmielinen ajatus? Miten kovat löylyt ovat parhaat? Kuinka usein saunot ja mikä suosikkisaunasi?

Kerro meille! Teemme aiheesta myöhemmin juttua.

Arvomme osallistujien kesken Biz Buin aurinkovoidepaketin (arvo 34,80 euroa).

Tuotepaketti sisältää tuotteet Tan & Protect, Tan intensifying sun lotion SPF 15 ja Moisturizing sunlotion SPF 20.
Tuotepaketti sisältää tuotteet Tan & Protect, Tan intensifying sun lotion SPF 15 ja Moisturizing sunlotion SPF 20.

Jos osallistut arvontaan, jätä lomakkeen lopussa yhteystietosi. Ne eivät näy muille vastaajille, joten voit osallistua myös nimettömänä.

 

Kyselyyn vastaaminen on päättynyt 6. heinäkuuta. Kiitos kaikille vastaajille!

”Kyllä olen tiennyt, että tällainen ilmiö on olemassa”, Alina Tomnikov kommentoi Aku Louhimiehen metodeista noussutta kohua. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kyllä olen tiennyt, että tällainen ilmiö on olemassa”, Alina Tomnikov kommentoi Aku Louhimiehen metodeista noussutta kohua. Kuva: Jonna Öhrnberg

Alina Tomnikoville taiteen tekemisen lähtökohta on, että voi olla vilpittömästi auki.

Elokuva-alan ihmiset kokoontuivat eilen The Guardian Angel – Suojelusenkeli -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan.

Perjantaina järjestettävään Jussi Gaalaan valmistautuvat näyttelijät kommentoivat hyvin varovasti Aku Louhimiehen käytöksestä noussutta kohua ja me too -keskustelua.

Putouksen myötä koko kansan tähdeksi noussut Alina Tomnikov sanoo, että on kuullut tapahtuneista alan sisäpiirissä.

– Kyllä olen tiennyt, että tällainen ilmiö on olemassa. Minusta oli todella tärkeää, että tämä tematiikka nousi nyt esille.

– Minulle itselleni taiteen tekemisen lähtökohta on, että voi olla vilpittömästi auki. Siihen tarvitaan turvallisuuden tunne. Jos pelottaa syntyy vain keskinkertaista kakkaa.

”Toivoisin, että kaikki voisivat tehdä töitä turvallisesti ilman minkäänlaista häirintää.”

Pamela Tola oli yksi näyttelijöistä, jotka kertoivat maanantaina Ylellä Louhimiehen ohjausmetodeista. Ensi-illassa hän ei halunnut kommentoida asiaa.

– Haluaisin keskittyä tänään juhlistamaan tätä elokuvaa, pienen roolin Arto Halosen ohjaamassa, kansainvälisessä elokuvassa tekevä Tola totesi ystävällisesti.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi puolestaan kertoi, että hänellä on tapahtuneista syytöksistä vain toisen käden tietoa.

– Olen yhtä lailla samojen tietojen varassa kuin moni muukin. Yleisesti toivon, että tämä tilanne johtaisi siihen, ettei tällaista enää tapahtuisi. Toivoisin, että koko elokuva-alalla ja yhteiskunnassa olisi sellainen tilanne, että kaikki voisivat tehdä töitä turvallisesti ilman minkäänlaista häirintää.

Elokuvaohjaaja Jörn Donnerin mukaan Aku Louhimies ei ole ainoa ohjaaja, joka käyttää valtaansa näyttelijöiden nöyryyttämiseen.

Elokuvaohjaaja, kirjailija ja poliitikko Jörn Donner ottaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla kantaa elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen kyseenalaisiin ohjausmetodeihin.

Hänen mukaansa Louhimies ei ole ensimmäinen eikä viimeinen ohjaaja, joka nöyryyttää näyttelijöitä, koska uskoo virheellisesti lopputuloksen siitä paranevan. 

”Se tosiasia, että sadismi kohdistuu lähinnä naisiin, antaa epämiellyttävän seksuaalisen häirinnän sivumaun”, Donner kirjoittaa.

Louhimiehen alistavista työtavoista kertoi Ylellä tämän viikon alussa kahdeksan naispuolista näyttelijää, jotka kieltäytyvät työskentelemästä enää Louhimiehen kanssa. 

Louhimies pyysi Ylen A-studiossa anteeksi, ei tosin tekojaan vaan sitä, että näyttelijät eivät ole pystyneet puhumaan hänelle kokemuksistaan. Pamela Tola kiistää sen, etteivät näyttelijät olisi puhuneet jo aiemmin. Matleena Kuusniemi puolestaan sanoi A-studiossa pyytäneensä anteeksipyyntöä Louhimieheltä vuosia sitten, tuloksetta. 

Jörn Donner selittää mielipidekirjoituksessaan, että elokuvaohjaajien vallankäytön takana on ohjaajan ylivalta, se, että ohjaaja saa määrätä elokuvan lopullisen muodon. Hän lopettaa kirjoituksensa siihen, minkä kaikki tiedämmekin:

”Mitä me tästä opimme? Jos nainen sanoo ei, se on ei.”

Vierailija

Jörn Donner HS:n mielipidesivuilla: ”Jos nainen sanoo ei, se on ei”

Onpa vanha donner kirjoittanut viisaasti. Noinhan se on, että ei louhimies ole ainoa ja vähintään koko ajanlaskun ajan siitä lähtien kun silloinen veronkerääjä kirkko päätti alistaa naisen alemmaksi kuin miehen, on nuoria naisua aina yritetty kahlita, nöyryyttää ja arvostella. Hassua, että naisten ulkonäkö,vaatetus, harrastukset ym yksityisasiat ovat pilkan ja kommentoinnin kohteena paljon useammin kuin miesten, vaikka naiset eivät pakkosyötä omia juttujaan muille. Ketään ei kiusata, jos joku...
Lue kommentti