Runebergintorttu, hotkaisenpa sen! Kuva: Pete Aarre-Ahtio/Sanoma-arkisto
Runebergintorttu, hotkaisenpa sen! Kuva: Pete Aarre-Ahtio/Sanoma-arkisto

Katso tästä äärimmäisen epätieteellisestä kärjistyksestä, mitä tortun syöntitapa kertoo luonteestasi.

Runeberginpäivää juhlitaan tänään torstaina 5. helmikuuta. Sen kunniaksi pieni testi, joka paljastaa luonteesi. Miten syöt torttusi? Valitse alta kuvaavin vaihtoehto.

1. Ahmit koko tortun parilla haukulla

Ilmeesi on täsmälleen sama, kun olet rakastunut tai kun näet runebergintortun. Olet malttamaton, tsot, tsot. Innostuessasi kaakatat toisten päälle helposti. Pikkutarkkojen asioiden, kuten atk:n, opettelu saa sinut kärsimättömyydestä sekaisin. Maailma tuntuu käyvän sinulle hidastettuna vhs:nä tai torrent-tiedostona (jos olet nuori).

Kokeile syödä torttu rauhallisesti kuten normaalit ihmiset. Estää myös tahatonta tukehtumista.

2. Syöt torttua koko päivän

Ostat tortun aamuseitsemältä ennen töihin menoa. Syöt sitä vähän bussissa, osa muruista valuu viereisen sedän päälle. Löydät sen taskustasi kokouksessa, syöt vähän. Rapistelet paperipussia, kaikki tuijottavat. Olet haaveilija, niin ajatuksissasi, ettet ymmärrä hävetä. Sitäpaitsi sinulla on torttu kesken. Et missään nimessä saa torttuasi loppuun. Lounaan jälkeen huomaat: kas, työpöydällähän on puoliksi syöty torttu. Natustat sitä vähän. Iltapäivällä teet sosiaalisesti epäilyttävän siirron tarjoamalla tortunjämiäsi työkaverillesi, joka kääntyy kohteliaasti pois.

Kokeile syödä torttu riittävän lyhyen aikajänteen sisällä kuten normaalit ihmiset. On helposti ällöttävää, jos torttu kulkee mukanasi koko päivän kuin keskikokoinen lemmikki.

3. Et syö torttua ollenkaan

Ystävä saapuu iltateelle torttuyllätyksen kanssa. Kauhistut! Sinähän et noita tsiljoonaa kaloria kurkustasi alas tunge, koska mitä hyötyä muuten olisi siitä, että olet tähän mennessä syönyt kyseisenä päivänä puolikkaan banaanin ja misokeittoa. Olet kontrollifriikki. Ystäväsi katsoo sinua säälien.

Kokeile katsoa itseäsi säälien ja syö torttu kuten normaalit ihmiset. Elämästä pitää välillä nauttia. Että oletko joku tiukkapipo, häh?

4. Syöt vain päälliset

Olet kirjaimellisesti rusinat pullasta -tyyppi, tämä vain sattuu olemaan runebergintorttu. Imeskelet ja hörit tortun päältä kuorrutetta ja hilloa. Sitten kyllästyt ja jätät taikinaosuuden oman onnensa nojaan. Oletko vähän sellainen pitkästyjä, mitä?! Heti kun tie nousee pystyyn, liukenet. Oli kyseessä sitten ihminen tai torttu.

Kokeile syödä koko torttu, kuten normaalit ihmiset. Jättäminen on rumaa.

5. Syöt tortun normaalisti

Ei voi olla totta. Oletko todella olemassa? Syöt torttuja maltillisia määriä, et kuusi viikkoa ennen varsinaista runeberginpäivää. Et vitkastele, et ahmi. Ihan kokonaan syöt. Olet luonteeltasi ihailtavan zen-henkinen, edes torttu ei heilauta mielesi tyyntä merta.

Kokeile ahmia torttu, syödä sitä koko päivä, jättää se väliin tai nuolla siitä vain päälliset. Elä vähän.

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.

Ei oikein kukaan, näinä päivinä.

Tiedän! Komerot kuuluu siivota jouluksi vain siinä tapauksessa, että aikoo viettää joulunsa komerossa. Niinhän se marttojen perinteinen adventtiohjeistus kuuluu. Sitä varmasti toistellaan tänäkin vuonna.

Ymmärrän, että joulunaluskiireitä on hyvä kohtuullistaa. Ymmärrän, että armoa tarvitaan tässä sekopäisen suorittamisen ajassa. Mutta komeroni, ne eivät ymmärrä! Jos niitä ei edes joulun alla kuulu siivota, milloin sitten? Jos edes marttoja ei kiinnosta kaappieni tilanne, ne jäävät aivan yksin, sotkuisiksi.

”Seiska miikka riittää” on toinen suosittu sanonta. Niin riittää, ja ei nykyään paljon muuta näykään kuin hutiloituja remontteja, irvistäviä saumoja ja puolivillaisia perusteluja.

En ole ajatellut muuttaa jouluksi komerooni, mutta olen alkanut miettiä, asuuko juuri siellä arjen ja pyhän raja. Jos vain imuroin jouluksi, ansaitsenko karjalanpiirakoita ja after eight -kakkua? Jos en juhlavoita joulunalusaikaa erityissiivouksella, pääsenkö oikeaan tunnelmaan?

”Seiska miikka riittää” on toinen suosittu sanonta. Niin riittää, ja ei nykyään paljon muuta näykään kuin hutiloituja remontteja, irvistäviä saumoja ja puolivillaisia perusteluja. Komeroni, olen sinulle velkaa ainakin ysin.

Vierailija

Joulusiivoaminen uhkaa jättää komeron väliin – kuka ajattelisi komeroa?

Njaah, Haidihou voisi viettää joulunsa rusettipäässä joulupaperissa komerossa syöden vaikka niitä kaupasta ostamiaan retkipiirakoita ihan virkistyksen vuoksi tulisella munatahnalla rämpytellen etusormellaan huuliaan lauleskellen joululauluja niin olisi ehkä jotain jutuntynkääkin kun loppiaisena kannettaisiin kuusen kanssa ulos hankeen jäähtymään.
Lue kommentti