Ruisrockissa 2015 sattui monta eeppistä tilannetta. Kuva: Vesa-Matti Väärä
Ruisrockissa 2015 sattui monta eeppistä tilannetta. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Vuoden 2015 Ruisrockin tapahtumat elivät vielä pitkään festareiden jälkeen Facebookissa.

Kesän 2015 Ruisrock on jäänyt monien mieleen eeppisenä tapahtumana – myös niiden, jotka eivät olleet paikalla. Ruissikävijät jakoivat festariviikonloppunsa legendaarisimpia sattumuksia Ruisrockin virallisella Facebook-sivulla.

Muistatko esimerkiksi ensimmäistä kertaa Ruisrockissa olleen Joonan, jonka päälle pissattiin kesken ASAP Rockyn keikan? Joona etsi myöhemmin päällepissaajaansa Facebookissa. Nyt-liitteelle mies vakuutti, että tapaus ei traumatisoinut häntä pahemmin: Turku on suuntana tänäkin vuonna.

Joonan päivitys on kerännyt vuoden aikana melkein kahdeksan tuhatta tykkäystä. Kuvakaappaus tapahtuman Facebook-seinältä
Joonan päivitys on kerännyt vuoden aikana melkein kahdeksan tuhatta tykkäystä. Kuvakaappaus tapahtuman Facebook-seinältä

Koska vuoden 2016 Ruisrock on täällä taas, palasimme tapahtuman Facebook-seinälle fiilistelemään Turussa koettuja ihmiskohtaloita.

Hyvältä tuoksuvan Iidan patja on tallella

Muistatko epäonnisen Eliaksen, joka saapui Ruissiin ilman tietoa yösijasta? Eliaksella kävi kuitenkin tuuri, sillä hän löysi hyväntuoksuisen Idan patjan jostain päin leirintäaluetta.

Niille, joita Eliaksen ja Idan tarinan eteneminen kiinnostaa, samasta viestiketjusta löytyy nyt vuosi myöhemmin päivitettyä tietoa. Ida ei ole vielä saanut patjaansa takaisin, ja hän muistuttelee Eliasta ottamaan sen mukaan tämän vuoden Ruisrockiin.

Patja on yhä tallella!

Tässä jutussa olevat päivitykset ovat ruutukaappauksia tapahtuman Facebook-seinältä
Tässä jutussa olevat päivitykset ovat ruutukaappauksia tapahtuman Facebook-seinältä

Nuori Vesku ja muita taidonnäytteitä

Facebookista päätellen Ruisrockin kävijöiden joukossa oli myös todellisia talentteja. Ainakin eräs Turussa ollut kirjoitti jälkeenpäin pitkän ja vuolaan kehun nuoresta Vesa-Matti Loirista, tai siis imitoijasta, joka oli ehtinyt matkia viikonlopun aikana yhtä jos toista ja vielä kolmattakin hahmoa.

– Annoitte Ruisrockin parhaimmat naurut minulle ja kahelle kaverilleni huikeilla imitaatioilla (Vesa-Matti Loiri niin kuin videosta voi päätellä, Juhani Tamminen, Tarja Halonen, jalkopallofani liverpoolilaisella aksentilla, kiinalainen ruuanmyyjä, intialainen taksikuski, tyypillinen eteläcarolinalainen red neck ja baltimorelainen afro-amerikkalainen) joten siitä suuri kiitos teille, päivityksessä kiitellään.

Itse asiassa nuori imitoiva Vesku oli tehnyt kirjoittajaan niin suuren vaikutuksen, että tätä yritettiin huhuilla myös oluelle ja jopa liput tämän kesän Ruissiin olisi kuulemma tarjottu jälleenmyyntihinnalla.

Kommenttiketjua eteenpäin selatessa myös nuori Vesku ilmoittautuu ja kiittelee kunniasta. Se ei selviä, ottaako taiteilija tarjouksen vastaan, mutta sen sijaan keskustelussa sovitaan kolmansien osapuolten kesken yhteisestä saunareissusta.

Nuoren Veskun lisäksi Ruississa on alla olevasta päivityksestä päätellen ollut myös muita multitalentteja.

Turun Ruissalo on täynnä eeppisiä tapahtumia, ainakin jos Facebookia on uskominen. Kuva: Vesa-Matti Väärä
Turun Ruissalo on täynnä eeppisiä tapahtumia, ainakin jos Facebookia on uskominen. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Ihanasti hymyilevä Teemu löytyi

Ja olihan sinne Turkuun myös hukkunut monia asioita. Yksi mies esimerkiksi etsi lompakkonsa lisäksi ”mielenterveyttä ja kehon nestetasapainoa tositarkoituksella”.

Eräs nainen etsi Teemua, jonka kanssa oli viettänyt ihanaa aikaa ja jonka hymykin oli ollut aika ihana. Romantikkoa ilahduttaa tieto, että Teemu löytyi päivityksen ansiosta ja kaljakin kuulemma maistuu.

Eräs festarikävijöistä oli päässyt tanssimaan Haloo Helsingin keikalla vaaleahiuksisen kaunokaisen kanssa ja tajunnut heti, että maailma on tehty heitä varten.

Etsintäkuulutuksen viestiketjussa kaunokainen ei ilmoittautunut, sen sijaan moni muu avulias henkilö kyllä. Moni päivitykseen kommentoinut muisti kesällä 2015 Facebookissa kiertäneen söpön, pimenevässä illassa otetun halikuvan ja tekstin ”juhannusheila ilmoittaudu!”

– Hei, täällä on ihan samanlainen ilmoitus siltä tytöltä, viestiketjussa riemuittiin.

– Voi harmi sentään kun hänkin niin etsi poikaa 😢 no toivotaan että löytyy prinssille prinsessa, ketjussa kommentoitiin.

Jotta homma ei kuitenkaan mene liian romanttiseksi, todettakoon vielä lopuksi, että kaikkea Turkuun hukkunutta ei haluttu takaisin.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Koira selviää talvesta itsetehdyn lämpimän takin avulla. Se syntyy vaikkapa vanhan villapaidan hihasta!

Suomessa on hurja määrä koiria, Kennelliiton mukaan noin 800 000, mutta silti lemmikkiliikkeiden takkivalikoima on melko suppea ja väritön. Kovilla pakkasilla harva koira pärjää enää ilman talvitakkia.

Onneksi karvaiselle kaverille voi tehdä talvitakin myös itse vanhasta villapaidasta leikkaamalla.  

Helpot ohjeet pienen koiran takkiin:

  1. Leikkaa vanhan villapaidan hiha irti niin, että saat siitä koiran selän pituisen palan. Jos haluat, että koiran takin selkäosa on pidempi ja vatsan puoli lyhyempi, leikkaa hiha hieman viistoon. Hiha-aukosta tulee koiran paidan kaula-aukko.
  2. Mallaa palaa koiran selkää vasten, jotta näet, mihin kohtaan voit leikata jalkojen mentävät aukot. 
  3. Tadaa, paita on valmis! Varmistathan, että takki on turvallinen käyttää: se ei saa kiristää mistään, eikä siitä saa roikkua lankoja tai muita osia, mistä koira voisi jäädä kiinni. 
 

😳 #genius #diy #diydogsweater

Henkilön Savin' like Jesus🙏🏽 (@modernbettyrubble) jakama julkaisu

Tee ison koiran takki näin:

  1. Valitse koiralle sopivan iso paita ja varmista, että koiran pää mahtuu kaula-aukosta sisään. Voit tarvittaessa leikata kaula-aukkoa suuremmaksi.
  2. Helpointa on leikata paita viittamaisesti niin, että koiran selkä ja rinta peittyvät.

Koiran talvitakin kuosin voi valita koiran luonteen mukaan. Tässäpä hieman inspiraatiota maailmalta!

TYYLITIETOISELLE

Instatähti poochofync näyttää, miten trenssi puetaan karvakaverille.

HIPPIHAUVALLE

Hippihauva ilahtuu psykedeelisestä kasarifleecestä tehdystä takista.

 

Bailey's newest sweater #tiedye #dogsweater #diydogsweater #imadeitmyself

Henkilön Kate (@katelitaker) jakama julkaisu

HIENOHELMALLE

Elegantille edustuskoiralle askarrellaan takki helmenharmaasta tai beigestä villapaidasta. Koristeeksi voi ommella rusetin hauvan lempiväriä kunnioittaen.

 

Dog sweater! #diy #handmade #dogsweater #diydogsweater #lambwool #purplebow

Henkilön Peony&Wildflower (@peonyandwildflowercrafts) jakama julkaisu

HUPSULLE

Hupsulle ja rämäpäiselle koiralle ommellaan takki lasten vanhasta värikkäästä paidasta.

UNIIKILLE

Uniikin turren paita koristellaan kangasmerkeillä, napeilla tai helmillä. Taitava kirjoo takkiin koiran nimen.