Hallituspohjan muodostavien puolueiden päämiehet Timo Soini (perussuomalaiset), Alexander Stubb (kokoomus) ja Juha Sipilä (keskusta) on nimetty jo esimerkiksi SSS-miehiksi, Ässämiehiksi ja Trio Ässiksi. All Male Panels -blogissakin on huomattu, että suurin osa Suomen poliitikoista on miehiä. Kuva: Seppo Solmela / Sanoma-arkisto
Hallituspohjan muodostavien puolueiden päämiehet Timo Soini (perussuomalaiset), Alexander Stubb (kokoomus) ja Juha Sipilä (keskusta) on nimetty jo esimerkiksi SSS-miehiksi, Ässämiehiksi ja Trio Ässiksi. All Male Panels -blogissakin on huomattu, että suurin osa Suomen poliitikoista on miehiä. Kuva: Seppo Solmela / Sanoma-arkisto

Suomalaisten feministien ”miespaneeliprojekti” on lähtenyt nopeasti lentoon.

Suomen uuden hallituspohjan muodostavien puolueiden päämiehet Timo Soini (perussuomalaiset), Alexander Stubb (kokoomus) ja Juha Sipilä (keskusta) ovat saaneet jo monia sukupuoleen viittaavia lempinimiä, kuten SSS-miehet, Ässämiehet ja Trio Ässät. Juuri ennen eduskuntavaaleja avattu All Male Panels -blogi onnitteleekin Suomea miespoliitikoistamme. ”Onneksi olkoon, suurin osa poliitikoistanne on miehiä”, se julistaa.

All Male Panels on Tumblr-sivustolle perustettu kuvablogi, jonne on ilmestynyt maaliskuun jälkeen viitisenkymmentä kuvaa. Blogiin kootaan paneeleita, seminaareja, tapahtumia, konferensseja ja kokoontumisia, joiden esiintyjät ja puhujat ovat pelkästään miehiä. Sen tarkoituksena on alleviivata, kuinka näkyvästi naiset puuttuvat asiantuntija- ja johtotehtävistä ja merkittävistä tapahtumista.

Kuka tahansa voi lähettää blogiin kuvan, ja niitä on tullut Suomen lisäksi jo esimerkiksi Kanadasta, Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta, Saksasta ja Unkarista.

Vakavaa asiaa huumorilla

Suomi on päässyt blogiin jo monta kertaa, mutta se ei ole mikään ihme, sillä sen takana häärivät suomalaiset tunnetut feministit, kirjailija ja entinen poliitikko Rosa Meriläinen ja politiikan tutkija Saara Särmä.

Moni ulkomainen media ovat löytänyt Meriläisen ja Särmän miespaneeliprojektin. Feministisen feministing.comin bloggaaja hehkuttaa sivuston olevan hänen uusi lempparinsa, kun taas vähän naisille suunnattu verkkoyhteisö Bustle kirjoittaa Tumblr-blogin eli tumblogin olevan yhtä aikaa hillittömän hauska ja synkkä. Bustlen Anjali Patelin mukaan blogi osoittaa, kuinka miehet ovat naisia näkyvämmin esillä kaikkialla.

– Pyrimme tekemään asetelman (naisten puuttumisen) näkyväksi huumorin keinoin, Meriläinen vahvistaa.

Suomalaisista tapahtumista mukaan blogiin ovat päässeet jo esimerkiksi pelialan Games First ja Helsingissä järjestettävä avoimien luentojen Luentoklubi.

– Kuvia tulee aika paljon ja jokainen niistä käydään läpi ennen blogiin laittamista. Tämä on lähtenyt leviämään nopeasti, mutta projektia on tarkoitus vielä laajentaa.

All Male Panels on osa Meriläisen ja Särmän alkuvuonna perustetun ajatushautomon Naiset esiin! -kampanjaa, joka on saanut rahoitusta Koneen Säätiöltä.

Huumoria projektiin tuo peukkua näyttävä David Hasselhoff eli Hoffsome-leima, joka läntätään jokaiseen kuvaan. Se juontaa juurensa Saara Särmän väitöskirjaan, jossa hän käsitteli kollaasityömenetelmiä ja Hasselhoffia feministisen huumorin välineenä.

All Male Panels -tumblogia voi katsoa täällä.

Lähteet: BuzzFeed, feministing.com, Bustle, Hattuhautomo, All Male Panels

Lue myös:

Seksistinen hashtag sytytti Twitter-sodan

Nuoren feministin terveyssidetempauksesta tuli jättihitti

Juha on Suomen John – useammin pörssiyhtiön johdossa kuin nainen

Suomalaisia kiinnostaa, miten tehdä limaa sekä miten saada unta ja rahaa.

10 miljardia. Sen verran Suomessa tehdään Google-hakuja vuodessa. Nyt Google on julkaissut tämän vuoden haetuimmat ihmiset ja asiat. Miten/kuinka-kategoriassa suomalaisia askarrutti eniten kysymys siitä, miten tehdä limaa. Toiseksi eniten googlattiin sitä, miten saada poikaystävä, ja kolmanneksi eniten sitä, miten saada unta. 

10 googlatuinta asiaa miten/kuinka-kategoriassa

  1. miten tehdä limaa
  2. miten saada poikaystävä
  3. miten saada unta
  4. miten laihtua nopeasti
  5. kuinka laihtua
  6. miten saada rahaa
  7. kuinka monta prosenttia
  8. miten selvitä erosta
  9. miten säästää rahaa
  10. kuinka nopeasti raskaaksi

Jotta säästyisit googlaamiselta, päätimme etsiä vastaukset googlatuimpiin asioihin puolestasi. Kas tässä, olkaa hyvät!

1. Miten tehdä limaa?

Vauva.fi:n toimitus on tehnyt helpot ja selkeät ohjeet liman valmistukseen. Vauvan ohjeilla liman saa valmistettua vain kahdesta raaka-aineesta – ja kaiken lisäksi vieläpä ilman partavaahtoa, liimaa ja piilolinssinestettä. Katso ohje:


2. Miten saada poikaystävä?

Sinkkuna olemisessa on ainakin 20 hyvää puolta. Mutta jos silti kaipaa kultaa kainaloonsa, maailman hauskimmalla naisella Amy Schumerilla on vinkki: kokeile deittisovellusta – mutta ole rehellinen.

Kun Amy itse oli ollut kolme vuotta sinkkuna, hän päätti kokeilla ystävän suosittelemaa ”luoville ihmisille suunnattua” deittisovellusta. Hän latasi sinne kaksi kuvaa: toinen oli lenkillä otettu meikitön räpsy, jossa hän irvistelee kuin olisi kuolemaisillaan, ja toinen oli kuva Tyttökultien Sophie-mummosta. Ding! 40 minuutin päästä häneen otti yhteyttä Ben Hanisch, chicagolainen huonekalusuunnittelija ja puuseppä. Kun pari tapasi ensimmäisen kerran, Amy oli tulossa akupunktiosta tukka öljyisenä ja kasvot punaisina. Siitä huolimatta – tai sen takia – pariskunta on seurustellut vuoden päivät.

3. Miten saada unta?

Aineenvaihdunta menee sekaisin. Mielialat vaihtelevat omituisesti. Herkuttelu lähtee käsistä. Muisti pätkii. Jatkuva univaje aiheuttaa monia vaivoja. Prisma Studion ja Helsingin yliopiston teettämän Väsy-kyselyn mukaan suomalaisten yöunet ovat lyhentyneet ja valtaosa kärsiikin univajeesta. Siksi ei ole ihme, että muutkin kuin kroonisesta unettomuudesta kärsivät ovat googlanneet uneen liittyviä kysymyksiä.

Olemme koonneet 14 + 8 vinkkiä, mitä kannattaa kokeilla, jos uni ei tahdo tulla.


4. Miten laihtua nopeasti? + 5. Kuinka laihtua?

Koomikko-poliitikko Lotta Backlund laihtui 30 kiloa ottamalla rennosti. Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä laihtui puolestaan 12 kiloa 5:2-dieetillä. Maskeeraaja-meikkaaja Mariela Sarkiman paino putosi 12 kiloa, kun hän teki pysyvän elämänmuutoksen. Laihdutukseen liittyvissä asioissa suomalaisia kiinnosti sekä se, miten laihtua nopeasti että miten ylipäätänsä voi laihtua.

Vastaukset näihin kysymyksiin löydät seuraavista jutuista.

 

Artikkeli jatkuu alapuolella
Näin selätät tunnesyömisen
Hyvä olo
Näin selätät tunnesyömisen

 

 

6. Miten saada rahaa? + 9. Miten säästää rahaa?

Heidi tienasi kuukaudessa lähes 2000 euroa nettikirppiksillä. Julia sai taas vuodessa säästöön lähes kymppitonnin. Mutta on niitä muitakin tapoja saada rahaa ja panna se poikimaan:

 

 


7. Kuinka monta prosenttia...?

Jos prosenttilaskut ovat hakusessa, esimerkiksi laskurit.fi-sivustolta löytyy apua.

8. Miten selvitä erosta?

Ero on tunnevuoristorata, josta selviät parhaiten ja nopeiten noudattamalla yhtä neuvoa: pysy mahdollisimman kaukana entisestä puolisostasi. Lue lisää:


10. Kuinka nopeasti raskaaksi?

Tästä google-hausta ei täysin selviä, mihin kysymyksellä on haettu vastausta. Mutta jos sillä tarkoitetaan sitä, miten nopeasti yhdynnän jälkeen voi tulla raskaaksi, vastaus löytyy esimerkiksi tästä jutusta:

Mikä on erikoisin asia, mitä sinä olet googlannut? Kerro kommenteissa!

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10