Yksi nätti Instagram-aamupala, kiitos! Kuva: Shutterstock
Yksi nätti Instagram-aamupala, kiitos! Kuva: Shutterstock

Ahh, miten ihania kauniita asioita! Instagramin kuvatulva voi aiheuttaa pakonomaista shoppailuntarvetta.

Instgramissa saa kulumaan aikaa vaikka tuntikaupalla. Kauniita vaatteita kauniiden ihmisten yllä, hengästyttävän upeita matkakuvia ja huoliteltuja herkkuruokia. Eipä siis ihme, että Insta-aktiivi saa kätevästi aiheutettua itselleen shoppailumanian, kun koti on koristeltava kukkeaksi Instagram-uskottavilla pioneilla, kynnet huutavat kauden kuuminta kimallelakkaa ja vaatekaapissa on ilmiselvä kesämekon mentävä aukko.

I am Style-lish -sivustolla listataan muutamia muodin it-tuotteita, joita Instagramia harrastava on päätynyt hankkimaan kauniiden kuvien valloittamana. Myös näitä instailijat ovat ostelleet kuvavirran hypnotisoimina:

"Viimeksi mekkokankaan! Näin Niina Kurkisella designmekon, jonka idea oli simppeli: t-paitaan yhdistetty keveä helma. Ompelin sifonkipalan kiinni vajaakäytölle jääneeseen t-paitaan samana iltana."

"Olen koukussa Ideakorun instaan, eli koruja meinaan on kotona (en tosin käytä niitä). Toinen on vielä käsittämättömämpi pahe: seuraan muutamia söpöjä putiikkeja, jotka myyvät muun muassa tiskiainetta ja siivousaineita kauniissa pulloissa. Niitähän sitten tulee nettikaupasta tilattua. Inhoan siivoamista."

"Ruokaa! Teen vohveleita aina, kun näen jonkun överin ja vastustamattoman vohvelikuvan."

"Leikkokukkia. Neilikat, pionit, liljat. Kauniit kukat luovat ihanan illuusion kodista, jossa on aina feng-shuit kohdillaan."

"Seuraan Instagramin käyttäjiä, jotka lisäilevät tyylikuvia. Inspiroidun niistä aika usein ja mietin, että onpa hieno asu tai tyyli. Monesti kaupassa huomaa katselevansa sillä silmällä juuri vaikka niitä reikäfarkkuja jotka näki inspiraatiokuvassa, tai vaikka samanlaista laukkua. Usein inspiraatiokuvien tuotteet on kuitenkin niin kalliita, että on jäänyt ostamatta."

 "Joskus jotain kynsijuttuja kun katselee Instasta, niin olen saattanut ostaa tietynvärisen kynsilakan vain sen takia, koska se näytti niin kivalta kuvassa."

"Lentoliput Barcelonaan. Ruokakuvat, rakennuskuvat, rantakuvat. Suosikkini on #lovethisplace – se on menoa se."

 

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.