Humoristibloggaaja myy huippuhintaisia kananmunia
Kasper Strömman on tunnettu humoristisesta Kasper Diem -blogistaan. Kuva: Milka Alanen
Kasper Strömman on tunnettu humoristisesta Kasper Diem -blogistaan. Kuva: Milka Alanen

Bloggaaja Kasper Strömman ei odota ruuhkaa aforismimunia myyvälle, liikkuvalle kojulleen.

Tämän vuoden Ravintolapäivän erikoisinta tarjottavaa ovat Munavuori-ravintolan mindfulness-muna. Viidellä eurolla saa itselleen keitetyn munan, johon on kirjoitettu tussilla aforismi. Idean takana on bloggaaja ja graafinen suunnittelija Kasper Strömman.

– Ravintolapäivä on hieno konsepti ja haluaisin, että ihmiset suhtautuisivat siihen taiteellisemmin, Strömman sanoo.

Sielun- ja syötävää ruokaa yhdistelevä ruokalaji on Strömmanille uusi kokeilu. Hän ei esimerkiksi ole ottanut huomioon, että ihmiset saattavat haluta munansa eri tavoin keitettyinä.

– Meinasin, että teen ihan perinteisiä kovaksi keitettyjä munia.

Viisi euroa keitetystä kananmunasta on hurja summa, mutta. Strömmanin mielestä hinta on sopiva.

– Itse asiassa se on melkein liian vähän. Kyseessä on kuitenkin munamaailman Princess-tee.

Mies on ollut aikeissa keittää munia tiun verran, ainoastaan 20 kappaletta. Hän ei odota ryntäystä liikkuvalle kojulleen, joten uskoo määrän riittävän.

– En pidättele hengitystä, mutta pitää nostaa hintaa sitten kysynnän mukaan.

Strömman on kytkenyt polkupyöräänsä kärryn, josta hän aikoo aforismimuniaan kaupitella. Hän liikkuu lähinnä Kallion alueella, mutta saattaa lähteä kauemmaskin. Maalina Munavuorella on trendialueena tunnettu Etelä-Helsingin Punavuori.

Lue myös:

Onko bloggaaja Kasper Strömmän Suomen hauskin mies?

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.

Konservatiivinen seksikomedia – kuulostaa, eh, ei kovin hauskalta.

Ystävykset (Leslie Mann, John Cena ja Ike Barinholtz) tekevät kaikkensa, että heidän tytärtensä (Kathryn Newton, Geraldine Viswanathan ja Gideon Adlon) neitsyys säilyy koskemattomana vanhojentanssibileissä.

Pitch Perfect -komediatrilogian käsikirjoittajan Kay Cannonin esikoisohjaus on konservatiivinen seksikomedia, jonka arvomaailma on perua 1950-luvulta.

Onhan näitä nähty: elokuvia, joissa isät haluavat tytärtensä olevan ikuisia pikkutyttöjä. Asetelmaa on sentään hieman päivitetty. Yksi tytöistä on lesbo eikä isä halua hänen harrastavan ryhmäpaineen painostamana heteroseksiä.

Pojat eivät jahtaa tyttöjä, vaan tytöt ovat aktiivisia toimijoita ja päättävät itse, kenen kanssa haluavat sänkyyn.

Käsikirjoittajat ovat myös kirjoittaneet henkilöhahmoille repliikkejä, joissa ilmaistaan kriittisen katsojan ajatuksia. Yksi vanhemmista esimerkiksi huomauttaa, että elämme vuotta 2018, joten heidän asenteensa eivät ole ihan tätä päivää.

Mainosten perusteella luulisi, että elokuva on tehty teini-ikäisille. Vanhempien kyttääminen ja stalkkaaminen tuskin sen ikäisiä naurattaa. Leffa sopii paremmin vanhemmille, jotka voivat nauraa omille peloilleen ja ennakkoluuloilleen, joita elokuvan vanhempien ylilyövä käytös heijastelee.

Blockers **