Uudelleen lanseerattavasta 3310:sta tulee takuulla haluttava vaihtoehto kakkospuhelimeksi. Kuvat: Shutterstock
Uudelleen lanseerattavasta 3310:sta tulee takuulla haluttava vaihtoehto kakkospuhelimeksi. Kuvat: Shutterstock

17 vuotta sitten lanseerattu Nokian 3310 -kännykkä oli aikansa iPhone. Listasimme nokialaisen ja älypuhelinten olennaisimmat erot. 

Moni haikailee yhä laadukkaan klassikon perään, sillä 3310 oli matkapuhelimena aivan ylivertainen: sillä pystyi soittamaan, lähettämään tekstiviestejä ja pelaamaan Snake II -matopeliä.

Monella on vielä laatikossaan täysin toimiva 3310, mutta jos sellainen puuttuu, maailmalta kantautuu ilouutisia – uutuusversio retropuhelimesta julkistetaan sunnuntaina!

Listasimme 3310:n ja nykyaikaisten älypuhelinten merkittävimmät erot:

1. Akunkesto

Alhaisen akun ahdistukseksi kutsutaan oireyhtymää, jossa ihmiselle tulee pakottava tarve saada puhelimensa akkuun virtaa keinolla millä hyvänsä – välittämättä siitä, minkä asian tekeminen hänellä oli kesken.

No okei, toistaiseksi ilmiöllä ei ole virallista lääketieteellistä luokitusta, mutta joka tapauksessa älypuhelinten akunkesto on yksi nykyihmisen isoimmista ongelmista, etenkin pakkasella. Nokian 3310:n akku sen sijaan kesti yhdellä latauksella käytössä parhaimmillaan parikin viikkoa.

2. Kestävyys

Kun iPhone tippuu lattialle, sen näyttö hajoaa. Kun 3310 tippuu, lattia hajoaa.

Älypuhelinten näytöt hajoavat pienimmästäkin kopautuksesta, mutta 3310 tunnetaan puhelimena, joka kesti (melkein) mitä tahansa: korkealta pudottamista, seinään heittämistä, golfpallona käyttämistä, tehosekoittimeen pudottamista... Takakansi ja akku saattoivat irrota, kun puhelin luiskahti taskusta betonille, mutta muuten puhelin ei ollut kolhimisesta moksiskaan.

3. Pelivalikoima

Mitä muuta muka tarvitset kuin matopelin? Klassikkoon ei kyllästy.

4. Helppokäyttöisyys

Anna 3310 kasikymppisen mummosi käteen, ja hän oppii käyttämään sitä. Vanhuksille tarkoitetut helppokäyttöpuhelimetkin ovat vaikeampia käyttää kuin takuulla loogisesti toimiva nokialainen. IPhonen käyttöliittymäkin on hyvä ja selkeä, mutta ei sekään voita perinteisillä numeropainikkeilla toimivaa klassikkokännykkää.

5. Soittoäänet

 

One of the best thing about 3310's is the part where you can compose your own tone hahaha #nokia #3310

Henkilön be as simple as you can be... (@ice_erictrio) jakama julkaisu

Muistatko, kun sävelsit itse soittoäänen kännykkääsi? 3310 oli aikaansa edellä jo kauan sitten, sillä ominaisuus kuului laitteen vakiovarustukseen. Toki älypuhelimiinkin voi ladata sovelluksia säveltämistä varten, mutta eihän se ole tietenkään sama asia.

6. Hinta

 

The new "Nokia 3310"!!! * Nokia 3310 Concept Video Shows What a Modern Avatar of the Iconic Nokia Phone Could Look Like!! * Write in comments what you think about it? * ☆☆Specification☆☆ * These include 1.5-inch screen with support for 256K colours, camera on the back, support for FM radio, 8GB internal storage, Micro-USB port for charging and data transfer, and 1650mAh battery that delivers standby time of up to 235 hours. The original Nokia 3310 had a two-tone green and black display and 1000mAh battery. * ☆☆Price☆☆ * With the rumoured Nokia 3310 reboot’s price expected to be EUR 59 (roughly Rs. 4,000), the upcoming phone having Internet access is not unimaginable either. However, we will have to wait till the Nokia MWC 2017 event to see which of these features the new Nokia 3310 version actually has. * #nokia #nokia3310 #nokia3320 #nokialumia #nokia5 #nokia3 #nokia6 #nokiap1 #3310 #hmd #hmdglobal #wmc #wmc2017 #leaks #leak #leaks #newmobile #upcomingmobile #comeback #reboot #WMC2017

Henkilön Technology Leaks (@technology.leaks) jakama julkaisu

Huhujen mukaan uusi 3310-puhelin on alkuperäisversiota hieman ohuempi ja siinä on värinäyttö.

Uusi 3310 maksaa arvioiden mukaan kuutisenkymppiä. IPhone 7:n hinnat alkavat noin 700 eurosta. Kumman ottaisit mieluummin kesäfestaripuhelimeksi?

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Koira selviää talvesta itsetehdyn lämpimän takin avulla. Se syntyy vaikkapa vanhan villapaidan hihasta!

Suomessa on hurja määrä koiria, Kennelliiton mukaan noin 800 000, mutta silti lemmikkiliikkeiden takkivalikoima on melko suppea ja väritön. Kovilla pakkasilla harva koira pärjää enää ilman talvitakkia.

Onneksi karvaiselle kaverille voi tehdä talvitakin myös itse vanhasta villapaidasta leikkaamalla.  

Helpot ohjeet pienen koiran takkiin:

  1. Leikkaa vanhan villapaidan hiha irti niin, että saat siitä koiran selän pituisen palan. Jos haluat, että koiran takin selkäosa on pidempi ja vatsan puoli lyhyempi, leikkaa hiha hieman viistoon. Hiha-aukosta tulee koiran paidan kaula-aukko.
  2. Mallaa palaa koiran selkää vasten, jotta näet, mihin kohtaan voit leikata jalkojen mentävät aukot. 
  3. Tadaa, paita on valmis! Varmistathan, että takki on turvallinen käyttää: se ei saa kiristää mistään, eikä siitä saa roikkua lankoja tai muita osia, mistä koira voisi jäädä kiinni. 
 

😳 #genius #diy #diydogsweater

Henkilön Savin' like Jesus🙏🏽 (@modernbettyrubble) jakama julkaisu

Tee ison koiran takki näin:

  1. Valitse koiralle sopivan iso paita ja varmista, että koiran pää mahtuu kaula-aukosta sisään. Voit tarvittaessa leikata kaula-aukkoa suuremmaksi.
  2. Helpointa on leikata paita viittamaisesti niin, että koiran selkä ja rinta peittyvät.

Koiran talvitakin kuosin voi valita koiran luonteen mukaan. Tässäpä hieman inspiraatiota maailmalta!

TYYLITIETOISELLE

Instatähti poochofync näyttää, miten trenssi puetaan karvakaverille.

HIPPIHAUVALLE

Hippihauva ilahtuu psykedeelisestä kasarifleecestä tehdystä takista.

 

Bailey's newest sweater #tiedye #dogsweater #diydogsweater #imadeitmyself

Henkilön Kate (@katelitaker) jakama julkaisu

HIENOHELMALLE

Elegantille edustuskoiralle askarrellaan takki helmenharmaasta tai beigestä villapaidasta. Koristeeksi voi ommella rusetin hauvan lempiväriä kunnioittaen.

 

Dog sweater! #diy #handmade #dogsweater #diydogsweater #lambwool #purplebow

Henkilön Peony&Wildflower (@peonyandwildflowercrafts) jakama julkaisu

HUPSULLE

Hupsulle ja rämäpäiselle koiralle ommellaan takki lasten vanhasta värikkäästä paidasta.

UNIIKILLE

Uniikin turren paita koristellaan kangasmerkeillä, napeilla tai helmillä. Taitava kirjoo takkiin koiran nimen.